V katerem astrološkem znamenju so NARCISI največkrat rojeni?

1. 11. 2023
Deli
V katerem astrološkem znamenju so NARCISI največkrat rojeni? (foto: profimedia)
profimedia

Katera znamenja se pogosto obnašajo, kot da se ves svet vrti okoli njih?

Narcistični posamezniki imajo težavo, ki je tako psihološke kot kozmološke narave. Prepričani so, da se ves svet vedno vrti okoli njih. Želijo si živeti svoje fantazije, v katerih sebe vidijo kot najpametnejše, najbolj talentirane in nasploh najboljše. Vse kar počnejo, počnejo z namenom, da ustvarijo boljši vtis. 

Za dobro psihično počutje je celo nujno, da smo ponosni nase. Pozornost vzbujajoča dejanja pa so za narcise poglavitna. V katerem astrološkem znamenju so narcisi največkrat rojeni?

OVEN

Za ovne je pomembno da so najboljši, zato se lahko hitro znajdejo v očeh drugih kot narcisi, čeprav sami zagovarjajo tezo, da so le samozavestni ter zadovoljni s sabo. Prav tako ovni ne prenašajo šibkih osebnosti, saj jih ne razumejo. Ne morejo se povezati z ničemer večjim, kot so oni sami, saj v njihovem življenju enostavno ne obstaja nič večjega. Zaradi svoje trdnosti in psihične stabilnosti so do šibkih večkrat brezobzirni ali nesočutni. Njihov ponos večkrat na različnih področjih meji na narcizem. Slabih stvari in globokih čustev ne želijo, zato se trudijo, da delujejo vedno vsemogočni in nadpovprečni.

LEV

Levi znajo biti pravi narcisi, ki se jih nič ne dotakne. Večkrat pozabijo na frazo česar nočeš, da bi kdo storil tebi, tudi ti drugemu ne stori. Nikakor si ne priznajo, da visok ego žal ni zagotovilo za srečo. Njihovega pomanjkanja obzirnosti, če želite delovati z njimi, nikar ne jemljite preveč osebno. Levi razmišljajo velikokrat samo o sebi, pomembno jim je, da so najboljši, najlepši in seveda najbolj iskani. Levi so značilni po zagledanosti vase, zato obstaja velika verjetnost, da veliko svoje energije vlagajo v svoj videz, kariero, avtomobil, skratka vse kar se opazi na zunaj. Potrebujejo nekaj, s čimer se lahko pohvalijo.

VODNAR

Vodnar želi blesteti in nikakor se ne želi podrediti ter pristati v coni povprečja. Pred občutkom osramočenosti in razvrednotenosti se skuša vedno obvarovati na različne načine. Lahko je tudi tekmovalno usmerjen, tudi nadzor bližnjih mu ni tuj, vendar se tega običajno ne zaveda. Brani se tudi tako, da se izogiba stiku s svojim notranjim svetom, ter soočenjem, ko ga doleti kakšna kritika. Svojo praznino in čas brez dogajanja običajno nadomesti z zunanjim, atraktivnim dogajanjem.

ŠKORPIJON

Škorpijon z neprestanim idealiziranjem in vsemogočnimi fantazijami o sebi pravzaprav prikriva okrnjen občutek lastne vrednosti, zaradi česar je še posebej ranljiv in močno odvisen od zunanjega potrjevanja. Vedno mora vedeti vse, znati vse in biti povsod, kjer se odvija nekaj pomembnega. V kolikor ni opažen ali vedno uslišan, pogosto besno izbruhne, zlasti ob kritiki, in poskuša razvrednotiti vse, kar doživlja kot oviro do priznanja, kar sproža tudi njegovo maščevanje. 

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še:

 

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman