6 možnih razlogov za bolečo menstruacijo

9. 7. 2022
Deli
6 možnih razlogov za bolečo menstruacijo (foto: shutterstock)
shutterstock

Poglejmo si, kakšni so najbolj pogosti vzroki za težave z rodili, kot navaja bioterapevt Marjan Ogorevc v knjigi Samozdravljenje s karmično diagnostiko. 

V moji terapevtski praksi so bile ravno bolezni rodil med najbolj pogostimi vzroki prihoda na terapijo. Skoraj vsaka ženska, ki je prišla na terapijo je imela ali miome na maternici, vnetje jajčnikov in/ali neredne ali boleče menstruacije. Nekatere ženske celo mislijo, da je normalno, če imajo pred in med mestruacijo bolečine, depresijo in podobno (PMS). Vzrokov za tovrstne težave je veliko in niso vedno vzročno povezani. Vendar pa jih lahko na podlagi izkušenj vsaj na grobo določimo.

1. POTLAČENA JEZA 

Po tradicionalni kitajski medicini jetra dajo kri za menstruacijo. Biopotencial jeter pa najbolj poškoduje jeza, še posebej, če se jezimo pogosto. Zato imajo skoraj vse ženske, ki imajo bolečo menstruacijo, v sebi dosti potlačene jeze. Gre za staro jezo iz katerega koli dela našega življenja, včasih pa imamo v sebi potlačeno jezo tudi iz naših prejšnjih življenj. Potrebno je ugotoviti, na koga in kdaj je bila ta jeza izražena, ter jo, ne glede na nastanek, s postopkom transformacije sprostiti. Če ni pripravljenosti za brezpogojno odpuščanje osebi, ki naj bi jezo povzročila, potem ne moremo pričakovati, da bo potlačena jeza sproščena. 

2. PODZAVESTNA AGRESIJA DO MOŠKIH

Drugi najbolj pogost razlog težav na rodilih je podzavestna agresija do moških. Ta je lahko nastala v tem življenju zaradi slabih izkušenj, lahko je prevzeta od matere in je povezana s podzavestnimi vzorci "moški so barabe", "moškim ne moreš verjeti" in podobno. Včasih pa je ta jeza prinesena tudi iz prejšnjih življenj. Dominantni in ukazovalni oče pogosto povzroči, da ženska že v svoji mladosti razvije podzavestno agresijo do moških, ki jo potem izraža tudi do svojega moža. Tega pa se običajno ne zaveda, ker je v njeni podzavesti. Celo moža si lahko izbere takšnega, ki bo samo še okrepil takšen vzorec - tako ji bo omogočeno, da se ga začne zavedati in ga končno tudi razreši. Če pa ji to ne bo uspelo, se bo to odrazilo na njenem telesu skozi bolezni rodil. 

3. NESPREJEMANJE ŽENSKOSTI 

Tretji razlog za težave z rodili je podzavestni vzorec "ne sprejemam sebe kot ženske" in "ženske so manj vredne kot moški". Tudi ta vzorec lahko dobimo od matere, ali pa ga prinesemo iz naših prejšnjih življenj. Tukaj ugotavljam, da je v veliko primerih šlo za spolno nasilje v tem ali v prejšnjih življenjih. Večina žensk, ki so prišle k meni zaradi raka na ustju maternice, je bila v tem ali prejšnjem življenju spolno zlorabljena. Tukaj gre lahko tudi za sistematsko posiljevanje s strani partnerja, ki lahko traja dolga leta. Zaradi nezmožnosti, da se mu upre, se kljub odporu, ki ga čuti do partnerja, pusti izrabljati. Kolikokrat sem že slišal povedati: Približuje se petek, in spet bom morala "seksati", da bo mir pri hiši, ker mi bo drugače cel teden težil. Zame je to neke vrste posilstvo, sicer s privolitvijo "žrtve", ki pa je lahko identično kupovanju nečesa, kar si želi pridobiti. Najbolj pomembno pa je dejstvo, da se v ženski na ta način z leti razvija podzavestna, včasih pa tudi zavestna agresija do partnerja in moških nasploh. Ob tem pa se je še posebej pomembno zavedati, da mati vse to, kar nosi v sebi, predaja tudi svojim otrokom. Zaradi tega me ne čudi številnost bolezni rodil in otrok, ki od matere niso dobili pravilnega vzroca o tem, kaj sploh spolnost je.

4. SPLAV

Pogosto težave na rodilih nastanejo zaradi splava, ki je eno od najbolj destruktivnih dejanj človeka. Gre za kršenje duhovnih zakonov, ker z odločitvijo za splav povzročimo destruktivni program ubijanja človeškega življenja. Pri tem je vseeno, ali smo to naredili v enem od prejšnjih življenj ali v tem, ker se ta program prenaša vsaj štiri generacije s staršev na otroke. Največkrat pa gre kar za splave, ki jih je imela mati ali babica. Program je v njej in ga je potrebno ozavestiti in razrešiti. Ali pa ga oddela s težko boleznijo, pogosto tudi usodno. Tukaj moram povedati, da otroci mater, ki so imele enega ali več splavov, pogosto doživljajo globoke depresije, ki jim ni videti vzroka. Moje preverjanje mi včasih pokaže, da je pri ženski, ki je imela več splavov zaporedoma, pri tem sodelovala ista duša, ki se ji je potem tudi rodila. Takšen otrok je že od rojstva ves v stresu, preplašen in depresiven in starši so mu tuji. 

Vzrokov za težave z rodili bi lahko naštel še veliko. Želel pa bi pojasniti še dva precej pogosta vzroka, ki se pojavljata predvsem v sodobnem svetu.

5. DELOVANJE NA MOŠKI NAČIN

Prvi je delovanje žensk na moški način. V poslovnem svetu, ki je še vedno pretežno moški, ženske poskušajo delovati na moški način. To pa je način, ki za njih ni naraven. Če ženske ukazujejo, kotrolirajo in delujejo agresivno, je to v nasprotju z njihovo naravo, ki je sprejemanje, delovanje ob pravem času, mehko in ljubeče. Kadar takšna ženska moški način delovanja prenese tudi v zasebno življenje, običajno nastane polomija. Ženske, ki delujejo na moški način, se kot ženske ne morejo povsem uresničiti - njihova ženska energija ostane blokirana in zaradi zastoja na področju druge čakre zbolijo na rodilih. 

6. ZASTOJ ENERGIJE

Naslednji pogost vzrok težav na rodilih sem zasledil pri ženskah, ki imajo visok seksualni potencial in nimajo ustreznega partneja. Te imajo velike težave zaradi zastoja energije. Še posebej je ta problem prisoten pri ženskah z visokim libidom, katerih partner ima bistveno manjšo potrebo po seksualnem udejstvovanju. Tukaj ne mislim na pogostost ljubljenja, ampak na to, da lahko izraziš svoj potencial samo v primeru, ko imaš na drugi strani pri partnerju podobno raven energije nasprotnega spola, ali pa si že razvil sposobnost transformacije spolne energije v višje energije.

Krščanska družba o teh problemih ni vajena razpravljati v javnosti, kaj šele obravnavati to kot problem. Znano je, da lahko ženska pred menstruacijo, ki kasni, in ima bolečine zaradi zastoja energije, to kaj hitro reši z doživetim ograzmom. 

Kako reševati težave z rodili? 

Ženskam, ki imajo težave z rodili, v prvi vrsti predlagam, da po postopku, ki ga navajam (v knjigi), najprej razrešijo vse odnose z najbližnjimi, z bivšimi partnerji. Potrebno je izboljšati partnerski odnos, se znebiti svojih podzavestnih odvisnosti in škodljivih podzavestnih vzorcev, zamer, jeze in obsojanja partnerja iz preteklosti. 

Marjan Ogorevc v knjigi SAMOZDRAVLJENJE s karmično diagnostiko, naročite jo lahko tukaj. 

Preberite si še: Sila, ki vleče skupaj komplementarna partnerja, je izjemno močna (odlomek iz nove knjige Marjana Ogorevca)

ali Konflikt med očetom in materjo povzroča najbolj škodljive vplive na otroka v času nosečnosti

Zakaj imamo boleče menstruacije? Pojasnjuje Aleš Ernst