Astrologinja: Intenziven mesec november je pred nami!

Pa smo prijadrali do predzadnjega meseca v letu. Planeti v novembru zelo intenzivno vplivajo na nas, pravi astrologinja Sonja Šmit. 

Astrologinja: Intenziven mesec november je pred nami! (foto: profimedia) profimedia
4. 11. 2021

Smo v škorpijonovem obdobju, sedaj pa še ostali planeti delajo premik skozi to znamenje.

Začetek meseca (1.11) in sredina meseca (11.11) nosita močne kozmične energije povezovanja, ustvarjanja novih zgodb in dogodkov.

Mars, planet akcije, se je pred nekaj dnevi umestil na svoje področje, v škorpijona, tu se počuti tako dobro, je v akciji, naglici in v nepotrpežljivosti, da dočaka nekaj. Zelo intenzvno reagira, govori in sporoča preko dejanj, ki so nemalokrat tudi groba. Sprožal bo jezo in nemalokrat tud bes. Rešitve išče preko dogajanj in ne preko pogovora, ker on potrebuje akcijo.

Venera je v dveh dneh za nami stala na stopinji Centra galaksije, s tem imamo možnost ozaveščanja, kje v odnosih smo in ali nam ustreza to, kar v odnosu imamo. Velja za partnerske odnose, za poslovne odnose, pa za odnos do financ, do pravil, do dela v službi ali pa opravil doma in tudi odnos do potovanj. Nato pa se Venera 6. novembra prestavi v kozoroga, kjer vas bo vse to še bolj spraševala in ozaveščala. Njena pot skozi kozoroga bo tokrat daljša kot sicer, v decembru pa se obrne še v retrogradno vožnjo.

Merkur se takoj po mlaju, v petek, 5. novembra, prestavi v škorpijona in zažene intenzivne misli in dogodke. Globje bo ozaveščal, bolj se bo poglobil in fokusiral v vsako zadevo. Pa tudi prehlade bo nosil in trosil naokoli, ker se spozabi, da ni več poletje. Le toplo se oblecite, pa tudi kakšen vitamin več si privoščita za odpornost.

Mlaj v škorpijonu imamo v četrtek zvečer, 4. novembra. Intenziven, stresen in zelo aktiven. Na ta mlaj pred nami deluje tudi Uran iz bika in pretrese naše misli, ideje, organe (jetra, pljuča, črevesje, želodec, ginekološke zadeve)...

Asteroid Juno se 8. novembra nahaja na stopinji Centra galaksije in intenzivno z Venero meša partnerske odnose oz. jih ne meša, ampak sestavlja dušne povezave in pretresa tiste, ki se morajo odstraniti, predrugačiti, da gre lahko oseba naprej z radostjo, in ne s težo ali bremenom v nekem odnosu.

Portal 11/11 prinaša intenzivne energije povezovanja in sidranja, pa še luna in Jupiter bosta v tesnem objemu, kar nosi olajšanje, nekomu dobiček, nekomu pa oddih od neke napetosti. Ta portal kozmičnih energij nosi preko asteroidov še eno zanmivost in to je zdravljenje duše. Ko združiš vse skupaj, dobiš izjemno in intenzivno energjo med 6. in 13. novembrom. To so tudi dnevi, ko se lahko prične nekaj novega na osebni pa tudi na kolektivni ravni.

Polna luna, ki je hkrati tudi delni mrk, pa nas čaka v drugi polovici novembra, 19.novembra. Ta pa nam natrosi vsega, saj bo ta polna luna v biku in bo delovala na tretjo potenco. Pa še na najbolj "jezni" in nevarni stopinji se nahaja, kar sproža dejanja, ki so včasih izven naše kontrole, ker je želja močnejša od realnega, ker so pričakovanja večja od trenutnih sposobnosti, ker se ne razmišlja temeljito, ampak v afektu ...

Prihajajo transformacije, čeprav niso nujno lahkotne v tistem trenutku, ampak razbremenjuječe že v naslednjem.

Intenziven mesec je pred nami, koliko bo turbolenten pa je samo od nas in naših reakcij odvisno.

Ni takšen "bav bav", kot je videti! Naj bo uspešno na vseh področjih.

Sonja Šmit

Poglejte si še: V tem tednu imamo močen MLAJ v škorpijonu