Pomembni datumi v JUNIJU: Astrološko je junij dokaj turbolenten mesec

Poglejmo si nekaj najbolj pomembnih datumov v tem mesecu. 

Pomembni datumi v JUNIJU: Astrološko je junij dokaj turbolenten mesec (foto: shutterstock) shutterstock
3. 6. 2021

Astrološko je mesec junij dokaj turbolenten mesec. Odvije se namreč vrsta planetarnih dogodkov, ki lahko marsikomu popolnoma spremenijo življenje ali pa smer življenja. Nekomu se prižge "žarnica" znotraj, nekoga pa nek zunanji dogodek "premakne" v novo smer delovanja.

2. junija Venera zamenja znak in vstopi v raka. To čustveno gospodično bomo imeli vse do konca meseca. Le premišljeno - še posebej v odnosih, ker Merkur še vedno gunca in ni ravno čas za dokončne odločitve (to sta bolj julij in avgust). 

V prvem vikendu junija se Pluton in Mars "čudno" gledata, zato imamo lahko čustveno nemiren vikend. Tudi nekaj, kar se je dogajalo lani jeseni, lahko dobiva svojo sliko, če vam je takrat bilo karkoli nerazumljivega, se sedaj lahko razkrije, udejani, aktivira.

In seveda prihaja Sončev mrk, ki ga imamo 10. junija v dvojčku! Dnevi pred mrkom bodo marsikomu napeti. Že tri dni pred mrkom in mlajem bo energija napeta in moteča. 

Dan po mrku, 11. junija, se Mars prestavi v leva. Nekatere zadeve lahko kar same po sebi stečejo, se odvijajo. Kar je prej stalo, ima sedaj potencial do konca julija, da se izpelje. Mars v levu dviguje pogum, samozavest, voljo ... Na drugi strani pa marsikomu prinaša tudi trenutke jeze. Vmes lahko pride do neučakanosti, ki govori, da se umiri.

21. junija imamo poletni solsticij oz. prehod Sonca v raka, ki prinaša povezovanje s seboj, s svojimi čutili, intuicijo, z vodniki. Ker pa se dan prej Jupiter obrne v retrogradnost, je to lahko tudi zelo občutljiv dan, na drugi strani pa se marsikomu odprejo nova obzorja dojemanja.

Dan za tem, 22. junija, Merkur zaključi retrogradno gibanje in spet postane direkten. Zanimiv dan, a še vedno lahko vse "šteka" in ovira, ker se mora planet namestiti bolj udobno, da lahko spelje naprej.

Polna luna v kozorogu nas pričaka 24.6. in dodaja tempo vsem službenim in poslovnim zadevam, pa tudi dodaja občutek varnosti. Kje ga imaš, v čem in kaj ti to predstavlja? Povezuje pa nas ta polna luna tudi z nekim dogodkom povezanim z enim staršem, šefom, delodajalcem ali vladarjem ...

Za piko na i se tudi Venera prestavi v leva dva dni po polni luni in dodaja zagonski veter Marsu, ki se v tem znaku že nekaj dni prej sprehaja. Vmes pa se obrne v retrogradno gibanje še Neptun. Tako se retrogradni planeti "napolnijo do vrha".

Čas, da zadeve pregledujemo za nazaj, kaj vse še lahko spremenimo in oplemenitimo?

Toliko na kratko o juniju, ki nosi v sebi veliko dogajanj, dosti planetarnih "premikov", osebnih in kolektivnih dogajanj ter kar nekaj čustvene napetosti.
Skratka, pestro dogajanje.

Še ena pomembna zadeva pa je ta, da v juniju ne prehitevaj dogodkov. Ne zaletavaj se v komunikaciji in v dejanjih. Spontanost je dober pomagač, a nekatere zadeve je boljše prespati, ker jutro je pametnejše od večera. Tako kot svetloba od teme.

Sonja Šmit

Poglejte si še: