Kako pogosto je normalno, da ima človek GLAVOBOL?

Preberite si AEQ razlago o tenzijskih glavobolih. Kako pogosto je normalno, da jih človek ima oz. ali je sploh normalno, da se pojavijo? 

Kako pogosto je normalno, da ima človek GLAVOBOL? (foto: profimedia) profimedia
24. 11. 2022

Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metode, razloži, iz kje izvirajo tenzijski glavoboli

Kinetična energija pride v glavo in bi morala iti ven v okolje, zato da bi vplivala na okolico skozi pogled, izraze na obrazu, besede ali držo ustnic in zob.

Namen je, da vpliva na dovolj veliko spremembo razmišljanja. To pomeni, da pride do povišanja potencialne energije v zavestnih delih možganov, zaradi česar se lahko spremeni njihova struktura.

Oseba energijo preusmeri in spremeni v tenzijo oz. v mišično napetost mišic lobanje. To so mišice, ki so po površini lobanje, pod lasiščem - tam se ta energija spremeni v krč.

Te mišice se zakrčijo, so v močni kontrakciji in to močno kontrakcijo razumemo in čutimo kot tenzijski glavobol.

Pogostost teh glavobolov je odvisna od tega, kako pogosto moramo to energijo, ki jo dobimo v glavo za določene namene, preusmeriti in jo uporabiti za druge namene, torej - nenamensko.

Če v določeni situaciji ne znamo primero odreagirati, energijo spremenimo v bolečino

Logično je, da to ni niti primerno niti zaželeno. Če se nam to dogaja, je to očiten telesni znak, da ne moremo primerno odreagirati v določeni situaciji in potem energijo spremenimo v bolečino. Gremo v samodestruktivno vedenje, namesto da bi to energijo uporabili za destrukcijo določenih odnosov in za potrebno spremembo, ki iz te destrukcije pride.

aeq.si