Kako pozdraviti in odpreti svojo grleno čakro

Grlena čakra je most med med fizičnim in duhovnim svetom. Je izredno močen energetski center, ki si zasluži našo ljubezen in pozornost. 

Kako pozdraviti in odpreti svojo grleno čakro (foto: pexels) pexels
5. 2. 2021

Grlena čakra je en izmed glavnih energetskih centrov v telesu. Ko je grlena čakra močna, podpira naše samoizražanje, govorjenje resnice, petje, pisanje in zdravje celotnega zgornjega dela telesa; dihalni sistem in organi, čeljust, ušesa, ščitnica, bezgavke itd. 

Ko grlena čakra ni v ravnovesju, imamo težave s tem, da povemo resnico, imamo pomanjkanje samozavesti, slabo komuniciramo, obrekujemo druge, se veliko pritožujemo nad vsem, imamo hripav glas, ne znamo poslušati drugih ali pa ta del telesa tudi zboli. Grleno čakro spravi v neravnovesje, kadar ne povemo, kar nam leži na duši, lahko pa tudi, če govorimo preveč (nepomembne stvari, smo nesramni, neljubeči...). 

Grleno čakro najlažje okrepimo tako, da postanemo zavestni komunikator, torej da se zavestno zavedamo, kaj in kako komuniciramo. Pa tudi tako, da postanemo boljši poslušalci ter se naučimo, kdaj moramo kaj povedati jasno in glasno ter kdaj je bolje, da zadržimo določene informacije zase. Prav tako je pomembno, na kakšen način komuniciramo. Če govorimo na agresiven, očitajoč, jezen način, si seveda ne pomagamo. Potrebno je vzpostaviti iskreno, a ljubeznivo komunikacijo.

Kadar želimo nekomu na vsak način dopovedati, da imamo prav, se zlahka zgodi, da pademo v ego. Če govorimo iz ljubezni, pa bomo vzpostavili bolj odprt in srčen pogovor. 

Biti ljubezniv ne pomeni, da skrivamo ali olepšujemo svoja čustva, pač pa, da se s sogovorinikom povežemo na globlji in bolj sočuten način. 

Ko postanemo bolj pozorni, kako komuniciramo in ko začnemo komunicirati iskreno ter z ljubeznijo, bomo okrepili svojo grleno čakro, prav tako pa bomo vzpostavili mnogo globlje in pristne odnose z drugimi. 

Torej, če imate težave z izražanjem svojih misli, čustev in mnenj, če se preveč pritožujete, če poveste preveč informaciji ali če komunicrate preveč agresivno, je morda čas, da pozdravite in uravnovesite svojo grleno čakro. 

Pa poglejmo, kaj še krepi našo grleno čakro: 

  • Modra barva (še posebej oblačila ali nakit modre barve okoli vratu)
  • Meditacija s kristali modre barve ali vizualizacije zdravilne modre barve, ki odpira grleno čakro 
  • Pisanje, skozi katerega izražamo svoje misli in občutke
  • Pogovor s samim seboj o tem, kaj čutimo in kaj bi radi povedali drugim 
  • Mantra oz. misel: "Odpiram svojo grleno čakro in svojo celotno bit, prisluhnem drugemu, ko govorim jaz, vedno najdem prave besede in se izražam v popolnosti."
  • Nežna masaža grla in vizualizacija, kako se razgrajujejo blokade v grlu

foreverconscious.com

Poglejte si še: