MLAJ že močno vpliva in sporoča "DOVOLJ JE!"

Kot že verjetno veste, je pred nami (v sredo ob 6.00 zjutraj) mlaj v kozorogu, ki že močno vpliva na nas. 

MLAJ že močno vpliva in sporoča "DOVOLJ JE!" (foto: Shutterstock) Shutterstock
11. 1. 2021

Tokratni mlaj predstavlja vse iz lanskega leta pretvoreno v nekaj dni: ves nemir, vsa vprašanja in pomisleki in dvomi v eni škatlici na enem mestu.

A ker je to mlaj, govori o novih začetkih in te sprašuje: "Koliko poguma je znotraj tebe, da z enim korakom, ki se mu reče trdna odločitev, presežeš oz. prestopiš prag strahu in zakorakaš naprej?"

Zakorakaj naprej, s tem se strahovi topijo, pogum in odločnost pa naraščata. Vsi imamo moč znotraj sebe, a se ne premaknemo, če res ni nujno.

Ta mlaj sporoča, da hodi naprej, in samo naprej, tudi če še ne vidiš, ali če še ne verjameš v rezultat, pojdi samo naprej. S starim in preživetim si ne moreš več nič pomagati. Z novimi koraki pa si lahko odpreš popolnoma nova vrata in to ne samo ena, ampak več njih. In šele, ko prestopiš vrata, lahko dobiš uvid v popolnoma nove priložnosti. 

Tudi mati narava se odziva zelo nemirno, prebuja in buta preko vremena, stresa na vseh koncih. Potresi, snežni viharji, poplave... Te dni pred mlajem je to še bolj intenzivno čutiti, sicer pa je glede planetov še cel januar takšen.

Dovolj je. To je beseda, ki jo zaznamuje ta mlaj. Dovolj je tlačenja, lastnega ali tujega. A vedno se najbolj tlačimo sami z dvomi in strahovi. 

A ni bistvo, da takoj zmagaš! Bistvo je, da narediš preboj svojih notranjih strahov, da korakaš, poizveduješ, načrtuješ... Vse v ritmu, ki je v skladu s tabo. Korakaj naprej, a brez predvidevanj, da pridobiš trdnost.

Vse, kar se prične z mlajem, gre predvsem na roko tistim, ki želijo nekaj spremeniti, a ne pričakujejo rezultatov takoj in zdaj. Takšnim se že do junija obrestuje marsikateri korak.

Globalno pa ta mlaj sproži "revolucije", na eni strani upiranje glede novih korakov, na drugi strani glede nepravičnosti, ki si je lahko deležen v službi ali družbi.

To je zelo močen mlaj. Marsikomu zadnja priložnost, da se sooči s svojimi "starimi navadami" in prestopi prag ter zakoraka v nekaj novega, v nove priložnosti, v katerih je tudi tisto, kar si sanjal, pa so te tvoje "stare navade " omejevale.

Zagrabi svoj pogum, a ni treba korakati hitro, ker je bistvo v tem, da sploh korakaš!

Sonja Šmit

Poglejte si še: