Pomembni astrološki dogodki, ki nas čakajo v JUNIJU

1. 6. 2022
Deli
Pomembni astrološki dogodki, ki nas čakajo v JUNIJU (foto: profimedia)
profimedia

Tukaj je dolgo pričakovana sladka poletna energija, ki jo prinaša junij. Ta mesec v astrologiji prinaša težko pričakovani konec retrogradnega Merkurja, občutljivo obdobje raka in poletni solsticij. Preverite, katere astrološke dogodke v juniju morate označiti na svojem koledarju.

Ko vstopamo v junij, bomo še vedno pod vplivom energije luninega mlaja v dvojčkih, ki nas je spodbudil k samorefleksiji in novim začetkom. Tudi Merkur in Venera bosta v tem mesecu vstopila v družabna dvojčka, zato bo junij poln druženja, klepetov in novih spoznanstev.

Sredi meseca polna luna v strelcu poudari željo po pustolovščinah, a naše duše bodo postale nekoliko bolj občutljive ob pričetku obdobja raka. Vrhunec občutljivosti lahko pričakujemo konec meseca, ko se bo tudi čustvena luna pomaknila v znamenje raka.

Preverite, na katere astrološke dogodke morate biti v tem mesecu pozorni:

3. junij: konec retrogradnega Merkurja

Po treh tednih in pol se poslavljamo od retrogradnega Merkurja! Če ste v tem času občutili težave na področju odnosov, komunikacije, financ ter sprejemanja odločitev, se bo vse našteto pričelo počasi izboljševati. A ne pozabite, da Merkurjevo post-retrogradno senčno obdobje traja do 18. junija; bodite nežni do sebe in ne pričakujte magičnih sprememb čez noč. Vse večje spremembe potrebujejo svoj čas in potrpežljivost. 

4. junij: pričetek retrogradnega Saturna

Imate kdaj občutek, da se takoj, ko se ena retrogradnost konča, prične druga? Tokrat bo res tako. Takoj dan po koncu retrogradnega Merkurja se prične obdobje retrogradnega Saturna, ki bo trajalo vse do 22. oktobra. Saturn je planet ljubezni in potrpežljivosti, to obdobje pa nas bo spodbudilo, da ocenimo in ponovno postavimo svoje meje in pravila, ki se jih v življenju želimo držati. Saturnova energija lahko deluje resna in omejujoča, a je tukaj, da nas nauči življenjskih lekcij in nam omogoči rast ter dozorevanje.

13. junij: Merkur se pomakne v znamenje dvojčkov

Proti sredini meseca se bo Merkur pomaknil v znamenje dvojčkov. Ker je Merkur vladajoči planet dvojčkom, bodo njegove lastnosti še toliko izrazitejše. To obdobje nas bo spodbudilo, da se veliko gibamo ter družimo z bližnjimi. Prav tako nam bo v tem času dobro šlo abstraktno razmišljanje ter ustvarjalnost, po drugi strani pa bomo imeli težave pri rutinskih ali bolj dolgočasnih opravilih.

14. junij: polna luna v strelcu

Lunin cikel bo sredi meseca dosegel vrhunec. Polna luna bo tokrat nastopila v znamenju strelca. Pojav nam bo pomagal, da razširimo svoja obzorja in sprejmemo svojo spontanost. Imeli bomo veliko željo po pustolovščinah, odkrivanju novih krajev ter spoznavanju novih ljudi. Spremljala nas bo optimistična naravnanost in tudi v odnosih bo vladala sproščena energija.

21. junij: poletni solsticij in pričetek obdobja raka

Pripravite se na močna čustva ter sončne dni, saj je 21. junij tako prvi dan sezone raka, kakor tudi datum poletnega solsticija. V ospredju bodo naša čustva - hrepeneli bomo po povezanosti, stabilnosti in udobju. To je odličen čas za druženje pod poletnim soncem z družino, bližnjimi prijatelji ali partnerjem.

22. junij: Venera vstopi v znamenje dvojčkov

Merkurju v znamenju dvojčkov se pridruži še Venera, planet ljubezni. Takrat postanemo nekoliko bolj spogledljivi in družabni. Z lahkoto izražamo svojo naklonjenost, zaradi obdobja raka pa je to tudi odlična priložnost, da poglobimo naše odnose z bližnjimi. Obetajo se nam prijetni in zabavni trenutki, ki nam bodo naravnost ogreli srce.

28. junij: retrogradni Neptun

Pred iztekom meseca pozdravljamo še eno retrogradnost, ki bo trajala do 3. decembra. Tokrat gre za Neptun, planet duhovnosti in sanj. To obdobje nam bo omogočilo, da se bolj poglobimo vase, stopimo v stik s svojo pristnostjo ter okrepimo svojo intuicijo.

28. junij: luna v znamenju raka

Poleg retrogradnega Neptuna se luna pomakne v znamenje raka. Ker je rak lunino "domače znamenje", lahko pričakujemo dodatna močna čustva in občutljivost. To je pravi čas, da stopite v stik s svojimi občutki ter intuicijo in si zastavite iskrene namene za prihajajoče mesece.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu