Danes se zaključuje retrogradni Merkur! 3 stvari, ki jih sedaj storite

25. 4. 2024
Deli
Danes se zaključuje retrogradni Merkur! 3 stvari, ki jih sedaj storite (foto: shutterstock)
shutterstock

Poglejmo si, kaj je dobro storiti ob koncu retrogradnega Merkurja. 

V četrtek, 25. aprila, se zaključuje retrogradni Merkur!

Nekatere stvari bodo končno lažje stekle oziroma se razrešile, predvsem kar se tiče medsebojne komunikacije - lažje se bomo izražali in naše sporočilo bo bolj uspešno razumljeno kot morda v zadnjih treh tednih. 

V času retrogradnega Merkurja smo se lahko počutili zaustavljeni, stvari se nikakor niso premaknile ali odvile v želeni smeri. Sedaj bo to postopoma popuščalo. 

A ne pozabite, da Merkurjevo post-retrogradno senčno obdobje traja do 13. maja; bodite še vseeno nežni do sebe in ne pričakujte magičnih sprememb čez noč. Vse večje spremembe potrebujejo svoj čas in potrpežljivost. 

Poglejmo si nekaj stvari, ki jih je sedaj dobro napraviti. 

1. Pogovorite se, opravičite se in odpustite 

Energije v zadnjem obdobju so bile zelo napete, marsikje je "počilo". Sedaj je čas za mirne in iskrene pogovore in tudi opravičila tam, kjer je prišlo do burnih konfliktov. Mirno izrazite svojo plat in svoja čustva ter dovolite tudi drugim, da izrazijo svoje potrebe, jih poskušajte razumeti in sprejeti. 

2. Uredite svoj dom 

Sedaj je odličen čas da prenovimo, obnovimo, preuredimo ali pospravimo svoj dom. Ustvarite si kar se da prijetno vzdušje v svojem domu, v katerem boste z veseljem preživljali poletne dneve. Včasih ni potrebno veliko, da vnesete v dom novo energijo. Sedaj je primeren čas tudi za nakupe kakšnih novih dodatkov, sicer pa poskusite biti malce ustvarjalni in izdelajte kaj sami. 

Če ste v stiskah zadnjih tednov veliko posegali po tolažilni hrani, je morda tudi dober čas, da uredite svojo prehrano in zmanjšate vnos sladkorja, kofeina in alkohola ter na jedilnik dodate kakšne potrebne dodatke in živila z vitamini. 

3. Odločite se, podpišite, dogovorite se... 

V času retrogradnega Merkurja nas vedno opozarjajo, da ni dobro sklepati novih pomembnih dogovorov, pogodb ali kupovati dragocene dobrine, saj se stvari lahko hitro pokvarijo. Če ste v zadnjih tednih odlašali z odločitvami, bo sedaj odličen čas, da jih izpeljete. Pogumno podpišite pomembne dokumente, se odločite za nove projekte, spremembe, sodelovanja ali kupite nekaj bolj dragocenega.

Ker Merkur ne bo več nagajal našim miselnim procesom, je sedaj tudi dober čas za dodatna izobraževanja. Morda ob večerih končno preberete "tisto" knjigo. 

Prirejeno po: astrostyle.com

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode