SONČEV MRK (10. junij) vas bo postavil na pravo pot

V četrtek, 10. junija ob 12.43 uri, prihaja sončev mrk! Kaj nam prinaša? 

SONČEV MRK (10. junij) vas bo postavil na pravo pot (foto: pixabay) pixabay
7. 6. 2021

Globoko vdihnite. Ta čas je tako zelo poseben in izjemno intenziven. Četudi je morda močno, vam trenutne situacije pomagajo, da se odprete, poglobite in obogatite svoje življenje. 

Že od luninega mrka, ki smo ga imeli 26. maja, se sprehajamo po obdobju mrkov. Sprehajamo se po portalu med starim in novim, med enim stanjem zvesti in drugim. Ta "portal" se zaključi 10. junija, ko imamo mlaj in sončev mrk. 

V tem času so se odpirale nove poti, vendar jih zaradi kaotičnih energij verjetno nismo še dobro videli. Po sončevem mrku bomo videli bolj jasno, kam nas naša pot pelje in kaj smo v tem obdobju počistili.

Sončev mrk predstavlja nov začetek in točko, ko se lahko postavimo v pravo smer. 

Obdobje mrkov nas je lahko pretresalo in prestavljalo sem ter tja kot čoln na valovih. Zaupajmo, da odhajajo stvari, ki morajo oditi, in da bo v življenju ostalo vse tisto, kar mora. To je izjemna moč mrkov, kateri se ni mogoče izogniti. 

Mrk/mlaj se bo nahajal v znamenju dvojčkov. Senca Zemlje se bo premaknila na sredino sonca in ustvarila ognjeni obroč. Ta krog ognja je simbol kreacije in hkrati destrukcije. Temna senca lune predstavlja bolečino in trpljenje preteklosti, hkrati pa tudi izvir neskončnih potencialov, ki čakajo na novo kreacijo. Običajno sprva pridejo destrukcije, po katerih sledi prerojevanje. 

Sončev mrk iz lunine perspektive.

Dvojčka predstavljata smrtnost in nesmrtnost. Predstavljata dualnost, v kateri živimo na Zemlji. Smo ljudje, ki so zamejeni s svojimi fizičnimi telesi v fizičnem svetu, hkrati pa smo brezmejne duše na brezkončnem popotovanju rasti. 

Na človeškem nivoju lahko sodimo stvari na dobre in slabe, na dušnem nivoju pa lahko razumemo širšo sliko, ki nam pokaže, da vse služi svojemu namenu. 

Prepoznavanje te dvojnosti v sebi je koristno, saj nam pomaga preživeti zahtevnejše preizkušnje in čase nemirnih energij. 

V tem času nikar ne hitimo! To je čas zaustavljanja in odmora. Na mrk je morda najbolje, da ne počnete nič! Če čutimo, da nekaj ne bi naredili, poslušajmo intuicijo. A tudi intuicijo je včasih težko slišati. Nikar ne zaupajte v vse, kar se pojavi v vaših mislih! Merkur bo v tem času še vedno retrograden, zato se lahko soočamo s kaotičnimi in meglenimi mislimi.

Morda bo življenje v teh dneh še vedno pestro, morda boste čutili razne pritiske, morda boste izjemno občutljivi, čustveni in nervozni. Tudi to bo minilo.

Ta močna energije seveda ne pride in odide zgolj na dan mrka. Čutimo jo, kako se zbira in gradi že prej in tudi kar nekaj časa po tem. Zato ima lahko vsakdo svoj čas, kdaj ga začuti in na kakšen način občuti te močne energije. 

Tudi Saturn je še vedno retrograden, zato se lahko vračajo stvari (spomini, dogodki, ljudje) iz preteklosti, ki potrebujejo, da si jih ogledate še enkrat. A ni se potrebno zapletati v preteklost, le poglejmo, kaj smo se naučili iz teh dogodkov?

Poglejte tudi na dogodke, ki so se zgodili v lanskem letu med majem in novembrom 2020. Ali pa decembra 2011. Je morda kaj, kar izstopa v tem času? Mrk je namreč povezan s temi datumi, ki nam lahko dajo namige, kaj se bo sedaj aktiviralo. To ne pomeni, da bomo podoživljali iste stvari kot takrat. Sedaj je čas za novo dimenzijo rasti v naši evoluciji. 

Prav tako se z mrkom odpira novo poglavje kolektivne usode. Kar se bomo odločili na kolektivnem nivoju v tem času, bo diktiralo našo prihodnost. To bo tudi zadnji mrk v znamenju dvojčkov do leta 2029. Koraki in odločitve, ki jih sprejmemo v času mrka, imajo dolgoročne posledice, ki lahko trajajo tudi leta po tem.

Vsakdo lahko zviša frekvenco tega planeta s svojimi odločitvami, s svojimi besedami in mislimi. Bodite zavestni svojih misli in kako se počutite zaradi njih. To ne pomeni, da moramo ves čas misliti pozitivno, pač pa da opazimo, kako nas misli vodijo. Ali nas vodijo iz prostora ljubezni ali strahu?

Želimo vam čim bolj miren zaključek sezone mrkov. Naj vas popelje na višje ravni zavedanja. 

Ne izsiljujte ničesar pod vplivom te močne energije. Dovolite, da se pot pokaže sama. Predajte se in zaupajte, da ste na pravi poti. 

Šele po sončevem mrku po bomo verjetno bolje razumeli, v čem je bil smisel vseh dogodkov in kakšne spremembe je ta čas zares prinesel. 

foreverconscious.com