Sončev mrk nas nagovarja, da se soočimo s svojimi temnimi platmi

Ko luna blokira sončno svetlobo, nas tema sončnega mrka nagovarja, da razmislimo o tem, katere lastne sence nas je strah pobližje spoznati.

Sončev mrk nas nagovarja, da se soočimo s svojimi temnimi platmi (foto: Pexels) Pexels
1. 12. 2021

Mrki so znani po tem, da pretresajo dosedanje stanje in nas prisilijo, da preučimo vse svoje domneve. Ta čas lahko izkoristite za reflektivno delo na sebi – naj vaše sence postanejo vaši zavezniki, namesto da vas zastrašujejo nekje iz globin.

Vprašanja, ki si jih lahko zastavite:

1.     Kateri del sebe ne odobravam ali celo zanikam?
2.     Česa se izogibam/s čim se nočem soočiti?

Glede na odgovora, ki ju dobite na zgornji dve vprašanji, se lahko vprašate še:

3.     Kaj bi se zgodilo, če bi sprejel/a ta del sebe?
4.     Kaj bi se zgodilo, če bi se soočil/a s to situacijo/osebo?

Tako strelec kot dvojčka bosta med obdobjem mrkov še posebej na udaru. Bosta sobotni mlaj in mrk prinesla nekaj novosti? Verjetno. Toda ta »dejstva« so lahko še vedno subjektivna glede na perspektivo; imejte v mislih, da ima vsaka zgodba dve plati. Obstaja tudi možnost, da se vaša stališča spremenijo, ko jih boste izrekli na glas. V vsakem primeru, počakajte, da obdobje mrkov mine in sprejemajte odločitve po tem. 

Kar se tiče osebnih zadev, poskrbite za to, da sežete čez »meje« – kjer koli že ste. Prihajajoči mrk postavlja temelje za medkulturno združevanje. Bodite odprti za nove ljudi in tudi, če vam je nerodno premostiti znano ločnico, izkoristite priložnost, saj vam ne bo žal. Če v vaši družbi že vlada večja enotnost, lahko v svoj krog povabite nove ljudi, ki še niso tako navajeni na vaše vibracije »enosti«.

Čas mrka lahko v pogon spravi tudi načrte za potovanja in avanture. Poiščite nov kotiček, kjer še niste bili. Ni vam treba takoj skočiti na letalo; samo začnite raziskovati. Manifestacijsko obdobje traja nato vse do poletja, do polne superlune v strelcu (14. junija 2022). Pomislite torej na vse kraje, ki bi jih lahko obiskali ...

Prirejeno po: mindbodygreen.com