Tudi moški se sprašujemo: "Kje so prave ženske?"

Tako kot se morda ženske sprašujete – kje so pravi moški, se tudi moški sprašujemo – kje so prave ženske?

Tudi moški se sprašujemo: "Kje so prave ženske?" (foto: profimedia) profimedia
26. 1. 2022

Le ženska, ki vidi in ceni tisto, kar lahko moški v njeno življenje doprinese, mene osebno navdihuje ter v meni prebuja zanimanje.

Žal je radikalni feminizem (enakost moških in žensk za vsako ceno!) povzročil toliko škode, da jo bo težko popraviti. Posledice sploh še niso dobro vidne. Cena, ki jo danes nekatere ženske zaradi tega plačujejo, pa je previsoka, saj je marsikatera ženska zaradi tega začela moške zaničevati ter od njih zahtevati nemogoče, predvsem pa je veliko žensk zaradi tega samskih.

Vsa ta jeza na moške, ki se danes čuti pri marsikateri ženski... vsa ta trdosrčnost, zaprtost in tekmovalnost z nami pa povzroča, da ženske kot take moškim sploh niso več privlačne. In tako kot se morda ženske sprašujete – kje so pravi moški, se tudi moški sprašujemo – kje so prave (in predvsem zdrave) ženske?

Samozadostnost (ko je ženska sama sebi najboljši moški) povzroča, da ženske oddajajo energijo, ki moške sploh ne privlači – zato večkrat razmišljam: ''Ali s(m)o sodobni in zavestni moški ženskam sploh še potrebni''?

Ker če ženska vse lahko sama, oziroma če živi tako, da ne izžareva energije ''želim si tvoje prisotnosti, saj je moje življenje zaradi tebe bolj polno'', potem osebno ne vidim niti enega razloga, zakaj bi se taki ženski sploh približal (seveda ne govorim o tem, da naj bo ženska žrtev, ter da jo bo edino moški rešil; temveč, da si dovoli biti ranljiva ter odprta tistemu, kar moški v odnos (in njej) lahko doprinese).

Dovoliti si biti ranljiva je zame največja moč, ki jo ženska poseduje. V tem je toliko poguma, vendar se tega marsikatera ženska žal ne zaveda in skuša biti močna – skuša biti kot moški.

Normalno, življenje oziroma svet moškega principa to od nje zahteva, če želi preživeti – sploh če ta ženska živi sama. Ampak s takim odnosom bo težko dobila moškega, ki bo želel ‘'skrbeti'’ zanjo in ustvarjati varen prostor, kjer bo lahko izrazila svoja čustva, brez da bi bila obsojana ali za moškega preveč.
Zato ženska, če želiš ob sebi moškega, mu to pokaži.
Ne skušaj biti sama sebi zadosti.
Pokaži mu, naj si te vzame ... če si seveda drzne!!
Saj v kolikor ti ne bo dal svoje zavestne prisotnosti, mu bo žal, da te je srečal.

URBANURBANC.com

Poglejte si še: