Urban Urbanc: "Ženska čustva včasih niso najbolj seksi."

4. 1. 2022
Deli
Urban Urbanc: "Ženska čustva včasih niso najbolj seksi." (foto: Urban Urbanc)
Urban Urbanc

Urban Urbanc o tem, kakšne darove lahko podarimo drug drugemu. 

Moški lahko ženski v trenutkih, ko je prisoten vihar; ko je ženska v svojem čustvenem stanju, ji je težko, je jezna, v dvomih ali ljubosumna, skratka, ko pade ali zaniha, ponudi svoj največi dar - svojo prisotnost, zavest in čustveno varnost.

Čustvena varnost pomeni, da je ne obsoja za njena čustva, ampak jo sprejema, kljub temu, da ženska čustva včasih niso najbolj seksi, če se lahko tako izrazim. Ampak so pristna in so njena. Če žensko sprejmeš z vsemi njenimi čustvi in čustvenimi stanji, je to zanjo nekaj nalepšega, kar ji lahko daš.

Za žensko je izredno pomembno, da ima ob sebi moškega, ki je zavesten in prisoten, da jo posluša in je z njo tam, da ga res zanima, kaj govori. Da ji pokaže, da je v njej popolnoma. Ko ji zna moški to dati, pokazati, takrat se lahko sprosti, odpre, razodane taka kot ona je, razpršena v vsej svoji luči, ljubezni in energiji.

Nič pa ni bolj bistvenga kot to, da takrat, ko ji je težko v življenju, ko ji pade mrak na oči in začne morda tudi žaliti in kritizirati, da moški ostane v svojem stebru ljubeč, s humorjem, in ji reče: "Ljubim te tudi, ko si takšna, pridi sem, da te stisnem."

Za moškega pa je pomembno, da je ženska odzivna na njega. Da mu daje svojo lepoto in sijaj, ljubezen in negovanje. A ona se lahko odzove šele takrat, ko ji to prisotnost ponudi. Takrat, ko je najtežje, ko je grozno, ko ne ve več, kaj bi naredil, vendar zdrži v temu stebru, takrat se mu ženska na to njegovo prisotnost in zavest lahko odpre. To pa je nekaj, kar je za moškega najlepše. Ko torej moški zdrži to nevihto, ko ostane prisoten z njo, takrat ona vidi, da je zaupanja vreden, da je njegova, in takrat se mu z veseljem popolnoma preda, ga spoštuje in ceni. 

To so darovi, ki jih lahko drug drugemu damo. 

Več v videu:

PRISOTNOST MOŠKEGA JE V ODNOSU Z ŽENSKO BISTVENA.‍

Več na: www.bitjeluci.com, 

FB stran Urban Urbanc 

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"