V kateri fazi duhovne rasti ste?

Ali ste že slišali za Einsteinovo izjavo, da težave ne moremo rešiti z enako miselnostjo, kot smo jo imeli, ko smo jo ustvarili?

V kateri fazi duhovne rasti ste? (foto: Pexels) Pexels
28. 1. 2020

Soavtor knjižne uspešnici Skrivnost in priljubljen duhovnež Michael Beckwith je pred časom razvil enostaven model štirih faz duhovne rasti, ki nam je lahko v veliko pomoč na naši poti od zavesti žrtve do opolnomočenja.

Prva faza: »Meni«

Prva faza duhovne rasti je zavest žrtve. Posamezniki, ki se počutijo kot žrtve, verjamejo, se življenje dogaja njim. Ne sprejmejo odgovornosti zanj, temveč verjamejo, da njihovo življenje nadzorujejo drugi ljudje in okoliščine.

Da bi se premaknili v naslednjo fazo, nas Beckwith uči, da moramo izpustiti … krivdo. Ko nehamo kriviti druge (ali življenje samo) za svoje okoliščine, smo sčasoma pripravljeni prevzeti odgovornost zase. Prevzem odgovornosti je lahko naša lastna odločitev ali pa smo v to prisiljeni, v vsakem primeru pa se tako premaknemo v drugo fazo, zavest manifestacije.

Druga faza: »Zame«

Ko nehamo druge (in sebe!) kriviti za svoje življenjske okoliščine, se premaknemo v drugo fazo svojega duhovnega razvoja, kjer začnemo manifestirati pot, na katero želimo ali moramo stopiti. V tej fazi ugotovimo, da smo zmožni ustvariti veliko več, kot smo prej verjeli. Svoje okoliščine začnemo zavestno ustvarjati sami, namesto da bi bili njihova žrtev.

Da bi se premaknili v tretjo fazo, moramo izpustiti potrebo po nadzoru. Ko nehamo vplivati na izid, se odpremo občutku zaupanja in povezanosti. Videti začnemo večjo in širšo sliko. Včasih nas to spoznanje preseneti, ko dosežemo meje svojih osebnih zmožnosti in nimamo druge izbire, kot da se predamo višji sili.

Tretja faza: »Skozi mene«

Ko nekaj časa razvijamo svoje sposobnosti in talente, v nekem trenutku občutimo, da za to ni več potreben trud, temveč da se začnejo samodejno izražati skozi nas. Medtem ko smo v drugi fazi imeli občutek, da smo pomembni le mi in naše želje, zdaj občutimo ponižnost, ker smo del nečesa, kar je večje od nas samih.

Da bi se premaknili v četrto fazo, se moramo znebiti občutka ločenosti. Ko to storimo (oziroma bolje rečeno, ko to postanemo), se odpremo občutenju enosti z življenjem. Otresemo se prepričanja, da je vesolje ločeno od nas, in se odpremo neskončni sili življenja. 

Četrta faza: »Kot jaz«

Ko dosežemo tretjo fazo duhovne rasti in se začnemo zavedati toka energije, ki se izraža skozi nas, smo že na dobri poti k četrti fazi, občutenju enosti. Mnogi tej fazi pravijo tudi prebujenje. V četrti fazi spoznamo, da smo tako kot sončni žarek individualni izraz višje sile, ki se premika, diha in deluje kot mi. Zavedamo se, da smo edinstven in neločljiv del vesolja, duha in življenja.

Povzeto po Uplift Connect

Poglejte si še: 10 ravni zavesti: Na kateri se nahajate?

ali pa Živimo v času razpadanja vsega, kar ne velja