Kdaj ženska ne bo doživela vaginalnega orgazma?

12. 5. 2024
Deli
Kdaj ženska ne bo doživela vaginalnega orgazma? (foto: profimedia)
profimedia

Zapis iz knjge Priročnik za razsvetljen seks o vaginalnih orgazmih.

Vaginalni ograzmi ali orgazmi točke G so globlji od orgazmov klitorisa. Dlje časa traja, da dosežete tak orgazem, včasih po 30 ali 40 minut. 

Kateri del nožnice naj bo stimuliran, da bo ženska dosegla orgazem točke G?

To je popolnoma odvisno od posameznice. Nekatere ženske imajo natančno določeno območje - točko G - nekaj centimentrov znotraj nožnice na sprednji strani. To področje je seksualno odzivno na svojstven način. Tkivo pod to površnico nožnice se lahko s prebliževanjem orgazma napolni s tekočino. Nekatere ženske imajo občutek, da morajo urinirati, ko je stimulirana točka G. Nekatere med krči orgazma iz tega območja dejansko izločijo tekočino. 

Spet druge ženske nimajo natančno opredeljene točke G, vendar še vedno uživajo v globokih vaginalnih orgazmih, ki se zelo razlikujejo od klitoralnih orgazmov. Vaginalni ali orgazem točke G je bolj poln kot klitoralni orgazem, čeprav na splošno ni tako globok kot orgazem materničnega vratu. Vaginalni orgazmi so bolj polni, čustveni, počasnejši, daljši in globlji od klitoralnih orgazmov. Vaše telo in dih se bosta med orgazmom točke G odprla, namesto da bi se zaprla in postala napeta, kot se pogosto zgodi med klitoralnim orgazmom. 

Vaginalni orgazmi vključujejo globok sprejem užitka in ljubezni v vaše odprto in predano telo, srce in dih, čemur sledijo valovi nemotenega čustvenega in fizičnega razpletanja. Po drugi strani klitoralni orgazmi pogosto vključujejo "zapiranje" v kratkem in intenzivnem užitku. 

Vaginalni orgazmi so običajno uresničljivi le s partnerjem, ki mu ženska resnično zaupa

Zaradi globokega odpiranja, ki se zgodi v orgazmih točke G ali vaginalnih orgazmih, potrebujejo takšni orgazmi več zaupanja in posvečenosti kot orgazmi klitorisa. Vaginalni orgazmi so običajno uresničljivi le s partnerjem, ki mu ženska resnično zaupa in s katerim se je pripravljena odpreti v globokem sprejemanju in predajanju. 

Ženska bo s težavo doživela vaginalni orgazem, če ni sproščena in ne zaupa svojemu spolnemu partnerju. V tem primeru je lahko območje točke G celo boleče. Občutljivost ali bolečina pogosto kažeta, da se je vaginalni predel zaprl - morda zaradi preteklih travm ali preprosto zaradi frustracij - in se zato upira nadaljni stimulaciji. 

Kako "odpreti" točko G?

Za to, da se odpre razdražena ali travmatizirana točka G, ki se upira odpiraju, potrebujete čas, potrpljenje in ljubečo čutnost. To se lahko zelo dobro doseže, če ljubimec s prsti nežno masira območje točke G, medtem ko posluša povratne informacije in odzive ženske. Sprva bodo nekatere ženske prenesle le nekaj minut masaže točke G. Toda sčasoma je najbolje, če masaža traja uro ali še dlje. Če vas masirajo, boste morda presenečene nad količino čustvenih ostankov, shranjenih v nožničnem tkivu. Med masažo točke G boste morda nenadoma jezne, prestrašene ali žalostne brez očitnega razloga. Če ta čustva postanejo preveč močna, prenehajte z masažo in preprosto dihajta skupaj, morda medtem, ko vas ljubimec ali ljubimka objema in vam daje zavetje v svojem naročju. 

Če pa je mogoče, se sčasoma vrnite k masaži, bodisi čez nekaj minut ali nekaj dni. Z vajo se boste naučila, kako nadaljevati z masažo skozi čustva, ki se porajajo. Med kričanjem, jokom, vpitjem ali stokanjem vadite, da ostanete popolnoma prisotne. V celoti izkusite in "prebavite" svoja čustva, ki jih doživite med masažo.

Čustvene brazgotine preteklih izkušenj - vse od spominov na morebitno spolno zlorabo do preostankov nekdanjih brezčutnih ljubimcev - se bodo postopoma raztapljale. 

Ko se območje točke G osvobodi kronične napetosti, se bo celotna nožnica odzvala na notranjo stimulacijo na različne načine. Če moški lahko ohrani erekcijo 30 do 40 minut in če sta penis in nožnica postavljena tako, da se vzpostavi ustrezen stik, lahko spolni odnos pri večini žensk redno vključuje globoke in čustvene orgazme točke G. 

Kdaj ženska ne bo doživela močnega vaginalnega orgazma? 

Ne glede na to, kako popolna je tehnika njenega ljubimca, se ženska ne bo sprostila dovolj globoko, da bi doživela ograzem točke G, razen če zaupa in se odpre svoji lastni spolni energiji in energiji njenega partnera. Če se boji, da bo videna med doživljanjem globokega užitka, se bo zaprla. Če se boji, da bo čutila ali izrazila preveč čustev, se bo zaprla. Če je njen partner brezčuten ali čustveno odklopljen od nje, se bo zadrževala zaradi nezaupanja.

Če meni, da je njen partner šibek v svoji moški usmeritvi v življenju - na primer, če njegov finančni ali duhovni namen ni razjasnjen - se ne bo odprla, da bi ga sprejela v celoti. Svoje žensko jedro bo varovala v subtilni gesti čustvene neodvisnosti. Tako bo preprečila globok sprejem ljubezni v svoje najgloblje predele in omejila svoj izraz nebrzdanega užitka, predaje in ljubezni. 

Za res globok orgazem mora ženska zaupati svojemo lastnemu spolnemu procesu - vključno s telesnim in glasovnim izrazom izjemnega užitka in v temnem kaosu odkritih čustev - in pa tudi partnerjevi integriteti in njegovi sposobnosti, da sprejme njen užitek in njena čustva. Običajno ta strah pred odpiranjem in ne kakšna povsem fiziološka zaprtost najbolj omejuje žensko globino orgazmičnih izkušenj. Napredovanje iz klitoralinih orgazmov v vaginalne oziroma orgazme točke G je pomemben korak za večino žensk, ko vadijo razsvetljen seks. 

Iz knjige: Priročnik za razsvetljen seks, David Deida, založba Chiara

Knjigo lahko naročite TUKAJ.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu