Z VELIKO KONJUNKCIJO 21. decembra se bo nekaj zagotovo spremenilo

Kaj prinaša veliki kozmični dogodek imenovan Velika konjunkcija?

Z VELIKO KONJUNKCIJO 21. decembra se bo nekaj zagotovo spremenilo (foto: pixabay) pixabay
20. 12. 2020

Kot verjetno že veste, se bo 21. decembra 2020 zgodila Velika konjunkcija Jupiterja in Saturna. To bo njuna najbližja konjunkcija po letu 1623, naslednja se bo zgodila leta 2080. 

O tem ste že brali v članku: Prihaja MOČNO ŽARENJE Jupitra in Saturna - decembrski čudež?

Konjunkcija pomeni, da se bosta planeta poravnala drug z drugim. Termin velika konjunkcija pa se uporablja zato, saj sta to dva največja planeta v našem osončju. 

Zanimivo je tudi to, da se bo to zgodilo ravno na zimski solsticij, ko bo Sonce na najnižji točki in ko je tema največja. 

S to konjukcijo se bo zagotovo nekaj spremenilo. 

Ne glede na to, kako težko je bilo to leto, bo ta tranzit do januarja 2021 zagotovo izboljšal posamezne situacije.

Pomembno je čim več meditirati in delati na odnosu s samim seboj. Vsaka introspekcija vase je zaželjena, saj so lekcije Saturna prav globoka spoznanja. 

V zadnjih 200 letih smo tovrstno konjukcijo običajno imeli v zemeljskih znamenjih, tokrat pa se bo to zgodilo v znamenju zračnega vodnarja! 

Pisali smo že o tem, da naj bi bil to začetek nove - vodnarjeve dobe. 

Nekateri sicer pravijo, da se je to že začelo, drugi, da smo še daleč od te dobe. Kakorkoli, glede na to, da se Velika konjunkcija zgodi prav v vodnarju, je to čas, ko se bo nedvomno odpiralo veliko vodnarjevih tematik. 

Ta poravnava naj bi oblikovala naša naslednja desetletja. 

V zadnjih 200 letih, ko sta Jupiter in Saturn prišla skupaj v zemeljskem znamenju, je to oblikovalo svet, v katerem živimo. Zemeljski element predstavlja gradnjo stvari, materialnost, uporabo zemeljskih virov. Veliko smo dosegli pod vplivom zemeljske energije, a sedaj je čas za ravnovesje. Da se malce oddaljimo od materialnosti, od izkoriščanja Zemlje, gremo iz oprijemljivega v neoprijemljivo. 

Vodnarjeva energija je revolucionarna, visoko tehnološka, digitalna, ustvarja stvari, ki delujejo preko signalov, valov, žarkov... V tem letu se je porast digitalnega življenja izjemno povečal. Vse je postalo "online". To bo postalo v času vodnarja še bolj samoumevno. Vendar hkrati z večjim digitaliziranjem, lahko v tem času opazimo tudi povečanje življenja v skupnostih. Namesto da iščemo podpore pri večjih organizacijah ali vladi, jo bomo iskali v svojih manjših skupnostih. Ustvarjanje lastne skupnosti bo izjemnega pomena. 

Vodnarjeva energija lahko prinese napredek v medicinskih sferah tako, da podpira alternativne prakse, kot je zdravljenje z zvokom in podobne tehnologije. Zdravstvo pa se lahko sicer še bolj digitalizira. 

Ker vodnar vlada humanitarnosti, je lahko napredek opažen na področju brezdomstva, svetovne lakote in človekovih pravic. 

Vodnarjeva energija se osredotoča na to, kar je dobro za celoto, ne le za individualnega človeka. Želi si ustvariti ljubeče in podporne skupnosti, kjer lahko delujemo skupaj in si delimo skupne cilje. Kjer je cenjen vsak kot avtentičen posameznik, vendar skupaj z drugimi dela za najvišje dobro vseh. 

A kot pri vsaki stvari, moramo biti tudi pri vodnarjevi energiji pozorni na temno plat: 

  • Ne smemo dovoliti, da ignoriramo potrebe drugih. Hkrati pa, da ignoriramo sebe in verjamemo v to, kar verjamejo vsi - samo zato, da bi bili sprejeti. 
  • Ne smemo dovoliti, da se izgubimo, medtem ko želimo služiti drugim. 
  • Pomembno je, da delujemo iz svoje resnice in avtentičnosti, sicer bo družba bazirala na idejah posameznikov in ne kolektivne družbe. 

Ta doba sedaj naj bi trajala približno 200 let. Seveda ne bomo doživeli celotne, bomo pa doživeli njen začetek! 

To bo čas, da postanemo bolj svobodni in neomejeni. Čas, ko se ne bomo več tako močno oklepali materialnega in oprijemljivega sveta. Bolj kot bomo rastli in se širili v duhovnih svetovih, dlje bomo prišli na svojem potovanju. 

Poglejmo si še nekaj značilnosti Jupiterja in Saturna.

Jupiter:

  • Planet obilja in širjenja.
  • Naravno optimistična energija, ki vidi možnosti in potenciale.
  • Jupiter razširi vse, česar se dotakne - zato spodbuja obilje in omogoča jasno videnje.
  • Jupiter velja za planet sreče, ki nam prinaša nagrade v življenje.

Saturn:

  • Satur si želi postaviti meje, pravila in prepovedi.
  • Saturn je podoben strogemu učitelju, ki vedno želi, da sledimo pravilom, trdo delamo in nas kaznuje, ko tega ne počnemo.
  • Saturn prav tako vlada našim največjim učenjem in rasti. S Saturnom odrastemo, postanemo bolj zreli, modri in najdemo svojo notranjo moč. Skozi njegove lekcije čistimo karmične dolgove. Ko se naučimo lekcije, pa napredujemo na naslednjo raven evolucije. 

Jupiter in Saturn skupaj torej predstavljata srečanje gospodarja karme in planeta širjenja in rasti. Jupiter bo osvetlil Saturnove lekcije, jih omehčal in nam omogočil, da jih vidimo z večjo jasnino. 

Vse to se bo dogajalo tudi na globalnem planetarnem nivoju. 

Ni bližnjic, ni možnosti za umik. Čas je za novo poglavje. 

Zvest se dviguje in širi, vedno bolj jasno vidimo svoje naloge in lekcije.

Naj življenje postane v novi dobi bolj lahkotno in predvsem... bolj smiselno.

Vir: foreverconscious.com

in Rešite kviz: Kako dobrodelen si?