Zadnja POLNA LUNA leta 2022. Kaj nam prinaša?

5. 12. 2022
Deli
Zadnja POLNA LUNA leta 2022. Kaj nam prinaša? (foto: profimedia)
profimedia

Prispeli smo do zadnje polne lune v letu 2022. Napolni se v četrtek, 8. decembra ob 05.08 uri. Kaj je značilno za njo? 

Polna luna v dvojčkih

Tokratna luna pade v znamenje dvojčkov in nosi nekaj razgrete in nabite energije. Čeprav ni tako intenzivna kot mrk krvave lune, ki smo ga imeli novembra, lahko deluje kot sprožilec, ki ponovno obudi naše občutljive točke.

Dvojčka predstavljata smrten dvojček in nesmrten dvojček. Predstavljata obe plati našega bitja. Človek in duša. Obstaja del nas, ki bo umrl, in del nas, ki bo živel večno. 

Predvsem je pomembno, da spoštujemo in smo potrpežljivi do svoje človeške plati. Smo le ljudje. V redu je, da imamo raznolika čustva, da delamo napake in da ne poznamo vedno prave poti.

Medtem pa naša duhovna plat ve, da ni napačnih ovinkov, ni obžalovanj in ni napak. Vse je učenje. Naša človeška in duhovna plat ne delujeta vedno v tandemu in zanju je lahko izziv razumeti perspektivo drug drugega. Naš človeški jaz potrebuje nujne stvari, kot sta hrana in zavetje. Naša duša ve, da je vse začasno. Iskanje ravnotežja med tema dvema spoznanjema je lahko včasih težavno, toda ta polna luna je naša priložnost za to. 

Ne glede na to, kaj vas čaka pod to polno luno, poglejte, ali lahko spoštujete svojo človeško in dušno plat. Preverite, ali se lahko povežete z vsakim od teh delov sebe, kot bi se povezali s starim prijateljem. Poslušajte, kaj imajo povedati, obravnavajte jih spoštljivo in ravnovesje bo naravno sledilo.

Vpliv Marsa na to polno luno

Kot že omenjeno, je okoli te polne lune nekaj nabite energije, predvsem zaradi prisotnosti Marsa, ki je v konjunkciji z Luno. Mars trenutno potuje retrogradno, kar povečuje njegovo energijo.

Mars je planet motivacije, akcije in energije. Morda bomo izzvani, da dvomimo o svojih motivacijah in dejanjih ter ponovno razmislimo, za kaj bomo porabili svojo energijo. Naša energija je dragocen vir, zato lahko ta polna luna tudi izpostavi, za kaj je vredno porabiti svojo energijo in kaj je treba sprostiti.

Zaradi prisotnosti Marsa se lahko zaradi nečesa počutimo razgrete ali obremenjene. Morda je težko ohraniti čustva v ravnovesju, včasih je povsem sprejemljivo biti jezen in izraziti razgreta čustva. Dobro je, če to počnemo s polnim zavedanjem, kar pa seveda ni preprosto. 

Včasih moramo stvari spraviti iz svojih prsi, in čeprav obstajajo zavestni načini, kako lahko to storimo, nas čustva včasih preplavijo. Konec koncev je to tisto, kar nas dela ljudi. Ni nam treba biti ves čas "ljubezen in svetloba".

Mnogi od nas se sramujejo denimo izražanja svoje jeze. Nihče ne želi biti jezen, vendar je to zdravo človeško čustvo. 

Ognjena in razgreta energija okoli te polne lune bi nas lahko prisilila, da rečemo nekaj, kar bomo obžalovali, ali pa podžgala čustva na način, ki bi se ga kasneje morda nekoliko sramovali. Vendar bodite nežni do sebe. Ne bodite preveč ponosni, da bi se opravičili, če se morate, vendar ne tlačite tega, kar se vam zdi, da morate izraziti. 

Izobrazite se, kako izražati močna čustva na zavesten in zdrav način. Potrebna je praksa, zato se moramo ves čas truditi.

Neptun je še en planet, ki je aktiven na nebu med to polno luno. Neptun je planet intuicije, zato se lahko zgodi, da prejmemo potrditev za nekaj, o čemer že nekaj časa intuitivno slutimo.

Na splošno nam astrologija polne lune decembra 2022 kaže, da je v redu, da čutimo, izkusimo in preizkusimo meje, ki smo si jih zgradili.

Vir: foreverconscious.com

Preberite si še: