Ženska je razočarana nad moškim, ki ogromno časa posveti svojemu videzu

Kako pretirana moška obsedenost z lastno privlačnostjo vpliva na ženske?

Ženska je razočarana nad moškim, ki ogromno časa posveti svojemu videzu (foto: profimedia) profimedia
9. 7. 2022

Bolj ko pri človeku prevladuje ženska spolna esenca, bolj si bo želel, da bi veljal za privlačnega. To je naravno znamenje ženske spolne esence.

Če imate žensko spolno esenco, se vam privlačnost zdi zelo pomembna - tako pri sebi kot pri drugih. Želite se počutiti privlačne. Boli vas, če se ne počutite privlačne ali če vas sploh ne opazijo. Zakaj? Ker je privlačnost eden od naravnih ženskih darov. Človek pa je resnično srečen le, kadar daje svoje naravne darove. 

Priznavanje privlačnosti pravzaprav predstavlja spoštovanje moči, globine in lepote ene izmed ženske energije.

Ženska sila vpliva na oba spola. Rokovski zvezdniki, manekeni in bodibilderji - pravzaprav vsi moški, ki negujejo svoj privlačni sij - skušajo okrepiti svoj ženstveni sij, moč privlačnosti in očarljivosti. Zahvaljujoč našim sodobnim kulturnim gibanjem v smeri ravnovesja ženskih in moških lastnosti, je sodobnim moškim "dovoljeno" bolj izrazito priznavati ženstvene lastnosti, kot se je "spodobilo" v preteklosti. 

Priljubljenost frizerskih salonov, masažnih bazenov, kot tudi manikire in kozmetičnih posegov za moške, se je v zadnjih dvajsetih letih izrazito okrepila. K sreči se danes lahko tudi moški ubadajo s svojim privlačnim videzom. 

Vseeno pa je možno, da trend krepitve ženske plati pri moških vpliva na njihovo intimno življenje.

Stranka Ann mi je povedala, da je razočarana nad svojim fantom Jonom. 

Jon je kar precej denarja in časa namenjal elegantnim oblačilom. Kadar sta se odpravljala ven, je Jon po navadi zamujal. Možakar je celo večnost stal pred ogledalom, si popravljal pričesko, gledal, ali je njegov suknjič brezhibno čist, in si v obraz vtiral vlažilno kremo za moške. 

Ann Jonova pretirana obsedenost z lastno privlačnostjo ni ravno izpolnjevala. Vsekakor ji je bilo všeč, da je skrbel za svoj videz, vseeno pa si je želela, da bi ženstveno privlačnost opazil pri njej, ne v svojem odsevu v ogledalu. Ann sicer ni razmišljala o tem, vendar je postajala zagrenjena. Želela si je, da bi bil Jon bolj pod vplivom moške energije, ki jo je že po naravi privlačila njena ženska energija, in da se ne bo toliko posvečal svojemu ženstvenemu siju.

Nekateri sodobni moški sicer skušajo ustvariti zdravo ravnovesje med moško in žensko energijo, ob tem pa se začnejo bolj posvečati lastni, ne partnerkini privlačnosti. Eno je, če se moški iz mačo otesanca prelevi v čistega, urejenega in privlačnega kavalirja; nekaj povsem drugega pa je, če moški lastno privlačnost poudarja bolj kot privlačnost svoje izbranke.

David Deida, iz knjige Trening intimnosti in večne ljubezni

in Mnogi moški danes niso več v stiku s svojo spolno esenco