Žetvena polna luna (5. oktobra) nam prinaša moč in akcijo

Oktobrska polna luna, ki ji pravijo tudi »žetvena luna«, bo nastopila 5. oktobra ob 20.40 uri v znamenju ovna. Poglejmo si, kaj lahko pričakujemo ob tokratni polni luni.

Žetvena polna luna (5. oktobra) nam prinaša moč in akcijo (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2017

V antičnih časih so spremembe sončnega leta obeležili z luninimi meseci in ne s sončnim letom kot danes. Posledično se mnogo starodavnih imen še danes uporablja za različne polne lune, zato oktobrski polni luni pravimo »žetvena polna luna«. 

Aspekti v povezavi z oktobrsko polno luno

Luna je v opoziciji z Merkurjem, kar lahko ustvari sinergijo ali konflikt med racionalnim umom ter notranji občutenji. Nemir pa lahko ustvari tudi odlično motivacijo in podlago za kreativno delo, čiščenje ter veliko željo po komuniciranju svojih nihajočih občutkov. Polna luna bo tvorila povezavo z Neptunom, kar nas poziva k razreševanju težav. Tiste, ki se jih bo oktobrska polna luna močno dotaknila, imajo morda velike težave z egom.

Oktobrska polna luna v znamenju ovna

Polna luna bo 5. oktobra v znamenju ovna in v drugi dekani. Oven je bojevnik in vodja, je znamenje akcije, odločnosti, neposrednosti. Prinaša možnost, da se boste bojevali za tisto, v kar resnično verjamete. Medtem ko je bila septembrska polna luna še v znamenju očiščevanja starega, je sedaj čas, da gremo naprej. Prinaša nam strast, moč, intezivnost in akcijo oz. žetev. Sedaj je čas, da najdemo moč v sebi in gremo naprej ter naredimo, kar moramo. 

Oven nas opominja, da bodo v življenju vedno ovire, ki jih moramo preskočiti. Vedno se bodo dogajale stvari, ki vas lahko razočarajo, potegnejo "navzdol", a če verjamete vase, v svojo strast in v to, kar počnete, lahko premagate karkoli. 

Energija ovna nas tudi uči, da zaupamo sami vase, da najdemo svojo neodvisnost, samostojnost, da smo odločni in gremo naprej po svojo poti ne glede na vse, kar se dogaja okrog nas. 

Ne moremo več živeti v svoji senci, sedaj je čas, da se dvignemo in naredimo, kar čutimo, da je prav. Ne glede na ovire v življenju, dobro poglejte, kaj si želite in pojdite v akcijo. 

Ker žetvena luna prinaša veliko moč, prinaša s tem tudi odgovornost, kako svojo moč uporabljamo. Sedaj je pravi čas, da se vprašate: "Kako uporabljam svojo moč?" Jo uporabljate za dokazovanje, nadzor in ego ali za pogumno soočanje s samim seboj?

Bodite pozorni tudi na partnerstva, na katera v teh dneh vplivata še "kozmična ljubimca" Venera in Mars. Najdite ravnovesje v svojih odnosih. 

Žetvena polna luna stremi k temu, da razkrije resnico. Želi, da se izognemo ljudem ali projektom, ki niso v sozvočju z našimi najvišjimi in čistimi cilji. Oznanja čas žetve tistega, kar smo posejali, nakazuje žetev nagrad, za katere smo delovali celo leto. Vendar je tudi čas, ko bomo morda morali bolj aktivno delovati in se potruditi, da bomo projekte tudi ugodno izpeljali.

Avgustovska polna luna je bila v duhu soočanja z vsemi potrebnimi opravili in morda tudi s težkimi pogovori (predvsem v partnerstvih). Zdaj smo blizu tega, da se naše delo in trud tudi obrestujeta. Z vsako polno luno pride priložnost, da se zgodi sprememba. Morda si lahko vzamete tudi kratek počitek ali odmor za razmislek, kaj bi želeli izpolniti do konca leta 2017? Kaj vse morate narediti in izpolniti v zadnjih 3 mesecih leta, da lahko pričnete novo leto s svežim dotokom energije ter pripravljenostjo na nove izzive in projekte?

Žetvena luna nam lahko prinese odličen dvig energije, zagnanost ter odlično priložnost, da izpeljemo želeno življenjsko spremembo. Z ustrezno količino načrtovanja se lahko uresničijo tudi najbolj neverjetne sanje. Spodbuja nas, da odvržemo odvisnosti ter prevzamemo vodilno vlogo v svojem življenju. V sebi bomo začutili močno željo po individualizmu, ustvarjalnosti in delovanju.

Smotrno uporabite energijo za kreacijo rešitev, premagovanje ovir in pogumno stopanje naprej!

Vir: conciousreminder.com in foreverconscious.com

Preberite si še: