6 nasvetov, kako ohranjati čisto avro

Naša avra je energetsko polje – je kot mehurček, v katerem se nahaja naše fizično telo. Nanjo vplivajo naša nenehno spreminjajoča se čustva. Odgovorna je za nadzor naših vibracij, zato jo moramo ohranjati celovito, svobodno in čisto.

6 nasvetov, kako ohranjati čisto avro (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2021

6 koristnih nasvetov, kako ohranjati zdravo energetsko telo:

1. Dihalne tehnike

Obstajajo številne dihalne vaje, ki nam lahko pomagajo pri čiščenju naše avre. Ena od koristnih tehnik je uporaba kundalini diha.

Udobno se namestite in vzravnajte hrbtenico. Globoko vdihnite skozi nos in začutite, kako vdih potuje v vašo trebušno prepono. Nato izdihnite čez nos tako, da sunkovito iztisnete ves zrak iz prepone. To vajo izvajajte vsaj tri minute, odvisno od vaše zmogljivosti in časa, ki ga imate na razpolago. Še posebej v pomoč je lahko visoko občutljivim ljudem in empatom, ki pogosto vpijajo čustva drugih, medtem ko potlačijo svoja. Zgornja tehnika nam pomaga krepiti našo avro na način, da nam pomaga prepoznati naše občutke in misli ter razviti občutek lastne individualnosti.

2. Izražanje s pisanjem

Vsakodnevno pisanje lahko pomaga ohranjati našo avro zdravo in pozitivno. Ko so naša čustva divja, jim moramo slediti tako, da jih sproti izpisujemo na papir in s tem ustvarimo pretočnost ter razbremenimo svoje misli.

Poiščite miren prostor brez motenj – priporočljivo je, da ugasnete telefon, prižgete lahko tudi svečo ali na mizo postavite vaše najljubše kristale. Če nimate veliko časa, si nastavite časovnik (npr. dolžine 10 minut) in se v tem času prepustite pisanju. Izpišite vse stvari, ki vam v tistem času pridejo na misel. Pustite čustvom, da se izlijejo na papir in začutite, kako s tem odlagate bremena, ki so jih ta povzročila.

3. Uporaba kadila

Svojo avro lahko očistite in osvežite tudi s pomočjo kadila. Za to lahko uporabite žajbelj, sivko, sveti les, sandalovino ... možnosti je veliko.

Prižgite kadilo in ga pustite goreti okoli 30 sekund, nato upihnite plamen in pustite dimu, da obkroži vaše telo. Poleg vaše avre bo kadilo blagodejno delovalo tudi na prostor okoli vas in pomagalo očistiti negativnosti, ki so se morda zadrževale v njem.

4. Solna kopel 

Poleti nam avro lepo očisti in osveži kopanje v slanem morju, pozimi pa si lahko sami ustvarimo doma solno kopel. Če imamo tuš kabino, pa uporabimo solni piling. 

5. Kristali 

Kristaloterapija nam pomaga pri zdravljenju blokiranih čaker, pri čiščenju energetskega polja, pri stimulaciji refleksnih točk, masaži, akupunkturi … Ko si izbirate kristale, je najbolje poznati njihov pomen oziroma namen.

Ljudje že od pradavnine nosijo okoli vratu amulete in različne kamne ter verjamejo v njihovo moč. Na tisoče let se navdušujejo nad lepoto dragih in poldragih kamnov, kristalov in žlahtnih kovin. Že od nekdaj jim pripisujejo nadnaravne sposobnosti in zdravilne moči. Pravijo, da bolj je kamen dragocen, močnejše energijsko polje naj bi ustvarjal in bolj svojevrstni naj bi bili učinki njegovih blagodejnih sevanj na avro človeka. Po tradiciji naj bi tako za vsako težavo obstajal prav poseben kamen.

Več o posameznih kristalih lahko najdete v članku tukaj. 

6. Meditacija, čuječnost in skrb za svoj čustevno-miselni svet

Najbolj pomembno pa je seveda, da poskrbimo za svoja čustva in misli. Zdravje avre je odsev tega, kar se dogaja v naši notranjosti. Pomembno je vsakodnevno delo na sebi, samorefleksija, prečiščevanje škodljivih vzorcev in prepričanj. Morda poiščemo pomoč pri terapevtih, ki nam bodo pomagali, da lažje vzpostavimo nove načine delovanja. 

Povzeto po: consciousreminder.com