Boris Cavazza iskreno o smrti svojih otrok: "Včasih ne zdržim..."

11. 2. 2024
Deli
Boris Cavazza iskreno o smrti svojih otrok: "Včasih ne zdržim..." (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Legendarni slovenski igralec Boris Cavazza je pred kratkim dopolnil 85 let. Njegovo življenje kljub uspešni igralski karieri nikakor ni bilo z rožami postlano. Soočiti se je moral kar s tremi težkimi izgubami. Grenki trenutki stopajo njim, je povedal s solzami v očeh pred nekaj dnevi za Tednik. 

Leta 1991 je Borisu med snemanjem videospota za svojo skupino Miladoyka Youneed umrl prvorojenec Kristijan. Takrat je pristal v bolnišnici in tam okreval kar eno leto, vendar je na žalost po letu dni umrl. Njegova mama, Borisova žena Mojca, je umrla za rakom. Tako sta vdovcu po dveh velikih izgubah ostala dva sinova, dvojčka Sebastijan in Damijan, ki sta kasneje dobila polbratca Aleksandra Borisa. Damijan, Sebastijanov dvojček, je bil scenograf in kostumograf. Zaspal je med spanjem, star 36 let in en dan v hiši v bližini Cerkniškega jezera.

V pogovoru z novinarko za Tednik je Boris omenil najhujšo življenjsko tragedijo, ki ga je doletela. Izguba žene in dveh sinov. "Dva otroka sta mi umrla, žena mi je umrla," je dejal, nato pa pojasnil: "Nekateri so me spraševali... Zakaj si šel spet delat," je povedal in dodal, da je to storil, ker je moral. "Šel sem delat, ker sem moral delati. Moral sem se posloviti od teh smrti in delati." 

Ko je spregovoril o smrti zadnjega sina Damijana, ki je leta 2009 umrl zaradi zastoja srca, so ga preplavila čustva. "Preden grem spat, jih poljubim vse, od mojega očeta, do moje mame, pa moje tete, pa Mojce, pa sina in drugega sina," je dejal. "Včasih pa se mi je že zgodilo, od mojega sina, ki je nazadnje šel ... da ne zdržim," je dejal s solzami v očeh in dodal: "To so stvari, ki stopajo z mano."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMC RTV Slovenija (@mmcrtvslo)

Vir: metropolitan.si

Preberite si še: