Čakamo na pravi čas, dokler nekoč ne ugotovimo, da ta čas nikoli ni prišel

Večina od nas je res dobra v iskanju razlogov za odlašanje.

Čakamo na pravi čas, dokler nekoč ne ugotovimo, da ta čas nikoli ni prišel (foto: pexels) pexels
16. 11. 2021

Odlašamo s tem, da bi poklicali prijatelje, ki jih pogrešamo, ker predvidevamo, da bomo za to še imeli čas.

Odlašamo s tem, da bi odpustili ljudem, ki so nas prizadeli, ker verjamemo, da bi morali oni narediti prvi korak.

Odlašamo s tem, da bi se opravičili za stvari, ki smo jih storili, ker smo preveč trmasti ali pa nas je sram priznati, da smo se motili.

Če nismo pazljivi, si lahko celo življenje izmišljujemo izgovore, odlašamo s stvarmi in čakamo na pravi čas, dokler nekoč ne ugotovimo, da ta čas nikoli ni prišel.

To, da so naši dnevi na Zemlji šteti, zveni morbidno in strašljivo si je priznati, da nihče od nas ne more vedeti, koliko nam jih je še ostalo.

Lahko pa vemo, da je v naših zadnjih trenutkih malo verjetno, da si bomo rekli: »Želim si, da bi odlašal še malo dlje« ali »Želim si, da bi bil jezen še malo dlje«.

Večina ljudi bo prišla do končne točke svojega življenja in takrat rekla: »Žal mi je«, »Odpuščam ti« ali »Ljubim te«.

Seveda pa obstaja še ena možnost: Te stvari lahko rečemo že sedaj.

Že zdaj lahko ljudem, ki so nam blizu, povemo, da jih cenimo. Lahko smo pogumni v izražanju svojih misli in čustev, namesto da pretirano analiziramo in se prehitro prestrašimo. Sami se lahko odločimo, kaj je resnično pomembno in temu sledimo, dokler imamo možnost.

To je naša priložnost, da živimo in ljubimo. Ta trenutek je naša edina zagotovljena priložnost, da smo ljubeči, sočutni, razumevajoči, prizanesljivi in prijazni do ljudi, ki jih cenimo.

Ne bo vedno lahko in morda bo zahtevalo ponižnost. Morda se bo zdelo, kot da to ni prioriteta. Vendar smo sami sebi dolžni priznati, da je – in da moramo začeti delati na tem, namesto da si izmišljujemo izgovore in s tem daljšamo seznam svojih obžalovanj.

Torej, kaj ste nameravali storiti ali reči – in kaj še čakate?

Vir: Jun Acullador, tinybuddha.com

Preberite si še: