Če se naučimo videti in čutiti vodo z drugačnimi očmi, se nam odprejo vrata v enost, v celoto

Nekaj Sensa citatov o vodi. 

Če se naučimo videti in čutiti vodo z drugačnimi očmi, se nam odprejo vrata v enost, v celoto (foto: profimedia) profimedia
7. 7. 2021

"Voda je najbolj univerzalni povezovalni element med živimi bitji in našo materjo zemljo. Prek vode v nas, okoli nas, nad nami in pod nami smo vsi povezani v eno. Če se naučimo videti in čutiti vodo z drugačnimi očmi, se za vse nas odprejo vrata v enost, v celoto. In takrat vemo, da je ta že v nas."

"Tudi mi vsi smo kaplja oceana, ki vsebuje celoten ocean, smo torej celoten ocean v eni sami kaplji. Tudi planet Zemlja je le kaplja v vesolju. In pri Nasi so dokazali, da je vodik najbolj razširjen element v vesolju."

"Vodi v nas bi morali pošiljati svojo milost, svojo ljubezen, odpuščanje in hvaležnost; pa ne samo vodi, ki je v nas, temveč tudi vodi, ki je okoli nas. Kajti voda nima omejitev; voda, ki se pretaka v nas, ni ločena od vode, ki teče okrog nas."

- citati od Akiko Stein

Ko smo fetus, je naše telo sestavljeno iz 99 odstotkov vode, ko se rodimo, imamo 90 odstotkov vode, v odrasli dobi pa več kot 70 odstotkov. Voda je življenjska moč. Če izgubimo več kot 50 odstotkov vode iz telesa, ne moremo preživeti.

Kot kipar oblikuje svojo stvaritev, tako neustavljivi vodni tok spreminja gore v globoke kanjone, a hkrati zagotavlja preživetje vsakemu živemu bitju. Človeška zgodovina in usoda sta neločljivo prepleteni z zgodovino in usodo vode. Voda določa naš začetek, ohranja našo sedanjost in ima ključ do naše prihodnosti. Je skupna matrica vse rasti: vse naravne oblike so naslikane z njenim nevidnim čopičem.

Na našem planetu igra voda ključno vlogo pri načinu izmenjave informacij. Voda je medij, skozi katerega je vodena vsa narava.

“Jaz sem voda, voda je življenje, mirna voda pomeni miren jaz, miren jaz pomeni mir v svetu.” - Masaru Emoto