Kaj počne ženska, da se moški v odnosu ohladi?

21. 1. 2024
Deli
Kaj počne ženska, da se moški v odnosu ohladi? (foto: profimedia)
profimedia

Zakaj se moški v razmerju nenadoma ohladi in oddalji?

Obstaja veliko razlogov, zakaj je nekdo v odnosu hladen. Včasih moški že sam po sebi v trenutku ne zmore imeti globokega in intimnega razmerja. Morda se boji biti iskren in odprt ali pa je ranjena njegova moška energija, zaradi česar ne more imeti uravnovešenega odnosa. A če je moški v odnosu že bil ljubeč in odprt, nato pa se je naenkrat oddaljil in zaprl vase, je do tega lahko prišlo zaradi enega od teh treh razlogov, nad katerimi ima ženska velik vpliv.

1. Ženska je do njega kritična ali ga želi nadzirati.

Nič ni "dovolj dobro" in ženska ni nikoli zadovoljna z dejanji svojega partnerja. Nenehno ga kritizira in skuša popraviti to, kar on naredi. Morda ga želi tudi nadzirati ali se do njega obnaša kakor do otroka.

2. Ženska mu ne zaupa.

Za popolnoma predan odnos je pomembno, da si oba partnerja med seboj zaupata in da sta pripravljena odpreti svoje srce. Če je on to pripravljen storiti, ona pa ostaja sarkastična, pasivno-agresivna in hladna, odnos ne bo nikoli funkcioniral tako, kot bi moral in moški se bo prej ali slej umaknil.

3. Ženska ne izraža svojih potreb.

Uravnovešen moški, ki je pripravljen na zdrav odnos, bo svoji ženski z veseljem prisluhnil in ji ugodil. A da to lahko stori, mora ona jasno povedati, kaj si želi. Če ženska pričakuje, da bo moški prebral njene misli ali sam od sebe "začutil" kaj potrebuje ona, se bo lahko hitro ohladil.

To še zdaleč ne pomeni, da je ženska vedno odgovorna za to, da se moški oddalji. Vedno gre za igro dveh. A v primeru, da je on že v svoji zdravi moškosti, da je stabilen, odločen in pripravljen zgraditi trden odnos, obstaja   verjetnost, da se bo ohladil tudi zaradi njenih dejanj.

Zato je pomembno, da se oba partnerja zavedata, kaj v odnosu počneta in kako s svojimi dejanji vplivata drug na drugega. Predvsem pa je pomembno, da oba spoštljivo in jasno komunicirata ter se o morebitnih nesporazumih odraslo pogovorita. Tako se bosta še bolj zbližala in ne oddaljila.

Prirejeno po: Jake Woodard

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi