Kaj pomeni, če sanjate, da ste prevarali partnerja?

Kljub temu, da jim mnogi ne pripisujejo posebnega pomena, so naše sanje lahko izredno pomembne pri spoznavanju sebe. So najbolj pristen stik, ki ga imamo z našo podzavestjo.

Kaj pomeni, če sanjate, da ste prevarali partnerja? (foto: pexels) pexels
11. 6. 2021

Včasih so sanje lahko čudne, smešne ali šokantne. Slednje so denimo, če sanjamo, da nas je partner prevaral ali, da smo mi prevarali njega. V kolikor sanjate, da ste prevarali svojega partnerja, vas to lahko obda s čudnim občutkom ali celo slabo vestjo. Ampak kaj to pravzaprav pomeni? Bi vas moralo skrbeti za vaše razmerje?

Ali to pomeni, da si želite prevarati partnerja?

Pomembno je, da se ne obsojate zaradi svojih sanj; nad njimi nimate kontrole. Če ste sanjali, da ste prevarali partnerja, to še ne pomeni, da ga tudi boste ali, da si tega sploh želite. 

Sanje so navadno izjemno abstraktne in preko njih ne dobimo jasnih odgovorov. Moramo jih interpretirati in poiskati razlago, ki je smiselna glede na naše počutje in situacijo. Preden vas začne skrbeti, se najprej vprašajte: Kaj varanje pomeni za vas? Ali se zadnje čase počutite, da niste zvesti sebi? Ste morda prelomili obljubo, ki ste jo dali prijatelju?

Morda se počutite krive

Če se v sanjah ob varanju počutite krive, je to lahko zato, ker krivdo občutite tudi v resničnem življenju. Morda vas skrbi nekaj, kar ste rekli ali naredili, morda imate občutek, da si za partnerja ne vzamete dovolj časa (in ga "varate" s službo, hobiji...) ali pa se mogoče v službi počutite, da ne delate dovolj. Lahko se zgodi tudi, da se počutite krive, ker zapostavljate sebe. Si ne upate izven cone udobja? Zapostavljate svoje želje zato, da bi ugodili drugim? Vzemite si čas in razmislite, ali imate na katerem področju v svojem življenju občutek krivde. 

Morda imate občutek, da vam nekaj manjka

Kako se v sanjah počutite je veliko bolj pomembno, kot to, kaj se je pravzaprav dogajalo. V kolikor ste se v sanjah ob varanju počutili dobro, evforično in svobodno je možno, da imate v realnem življenju občutek, da vam nekaj manjka. Pogosto je lahko to pomanjkanje prisotno ravno v vašem odnosu.

To ne pomeni, da je vaše razmerje slabo ali, da ste nesrečni, lahko pa pomeni, da vam manjka nekoliko več spontanosti, strasti... Včasih je lahko to povezano z upadom v spolnem življenju, lahko pa tudi na vseh ostalih področjih; se s partnerjem manj pogovarjata? Preživita manj časa skupaj? Ste naveličani vajine rutine? Bi si želeli, da sta bolj spontana? Morda je potrebno v razmerje vnesti ponovno nekaj čarobnosti. Ravno zato partnerja v sanjah dostikrat prevaramo z bivšim partnerjem, najstniško simpatijo, zvezdnikom, ki nam je všeč... Ti ljudje so nekoč v vas vzbudili neko iskro, ki vam trenutno manjka. Sanje vas opominjajo, da se potrudite in to iskro ponovno poiščete v vašem trenutnem razmerju.

Ne obsojajte se

Kot že omenjeno, so sanje zelo abstraktne in lahko predstavljajo veliko stvari. So odraz našega notranjega stanja, izkušenj, čustev, doživljanja. Nemogoče je najti univerzalno razlago sanj za vse ljudi. Je pa pomembno, da se po takih sanjah ne obsojate in se krivite. Bodite prijazni do sebe in si prisluhnite; kaj vam sporoča vaša podzavest? Dovolite, da vam sanje pomagajo pri boljšem spoznavanju sebe in povezovanju s svojo avtentičnostjo.

Avtorica: Veronika Sivka, vir: bustle.com