Ko ljubite osebo, ki je pogosto tesnobna

Ko ljubite osebo, ki pretirano razmišlja, je to lahko izziv, ki pa vas lahko nagradi z neizmerno ljubeznijo in zvestobo.

Ko ljubite osebo, ki je pogosto tesnobna (foto: shutterstock) shutterstock
16. 11. 2022

Ko ljubite nekoga, ki pretirano razmišlja in je pogosto tesnobna, ljubite osebo, s katero lastni um se poigrava. Ljubite nekoga, ki si še ne zmore sam pomagati oz. spremeniti svojega načina razmišljanja.

Oseba, ki pretirano razmišlja in dvomi, je oseba, ki bo vedno imela vprašanja. Je nekdo, ki bo vedno počasi predeloval vsako stvar in ob tem imel nešteto vprašanj.

Do osebe, ki pretirano razmišlja in je tesnobna, bodite sočutni. Razumite, ko ima vprašanja o vaši preteklosti ali o vaši prejšnji noči. Razumite, ko jo nepričakovano preplavi strah. Razumite, da včasih misli, da je vse narobe, medtem ko ste vi prepričani, da je v resnici vse v redu.

Pokažite ji empatijo. Ne obsojajte je, ko vas že stotič v dnevu vpraša, ali jo imate radi. Dokažite ji, da ne greste nikamor, ko izrazi svoje skrbi ali strahove. Pokažite ji, da jo boste imeli radi; ne glede na to, koliko razmišljajo, skrbijo in se ponavljajo.

Jasno komunicirajte. Ne odgovarjajte z eno besedo ali kratkimi sporočili. Povejte, kako se počutite in ne prikrivajte svojih misli ter občutkov.

Oseba, ki pretirano razmišlja in je tesnobna, navadno tudi pretirano analizira vse situacije, pa tudi ljudi, s katerimi je. Bodite pripravljeni tudi na težke pogovore.

Predvsem pa je pomembno, da ste ljubeči. Ljubiti osebo, ki pretirano razmišlja in je tesnobna, je lahko izziv, toda ali ni vsako razmerje v resnici izziv? Dajte ji vedeti, kako zelo mar vam je zanjo.

Oseba, ki pretirano razmišlja in je tesnobna, vas bo včasih spravila ob pamet, a vam bo ostala zvesta za vse življenje. Imela vas bo rada, ne glede na to, koliko neobičajnih navad ali prtljage iz preteklosti imate.

Všeč ji boste ne samo zato, ker jo prenašate, vendar tudi zato, ker jo imate radi ne glede na to, kolikokrat vas bo spravila ob pamet.

Prirejeno po: Lauren Jarvis-Gibson

in Kako je biti v odnosu z anksiozno osebo?