MAREC - eden boljših mesecev za premike + pomembni datumi

Pa je prišel med nas tudi mesec marec. Poglejmo si zapis astrologinje Sonje Šmit. 

MAREC - eden boljših mesecev za premike + pomembni datumi (foto: pixabay) pixabay
3. 3. 2021

Letošnji marec ima planete lepo postavljene. Seveda z različnimi osebnimi vplivi, a če bi ga opisovala, bi rekla, da je eden boljših mesecev za notranje premike, ki so hkrati tudi zunanji. Le da na zunaj so lahko malce turbolentni, sploh, če je prisoten strah. Strahu bi bilo dobro pomahati v slovo.

3. marec bo dan za preboj zavedanja, tudi kakšna nepričakovana novica lahko sledi.

Mars se 4. marca končno prestavi v bolj aktiven in radoveden znak, in sicer v dvojčka. Dobro je izkoristiti to energijo za premike v naslednjem mesecu in pol. Prav tako se to sklada z energijo pomladi in prebujanjem.

V marcu imamo mlaj v ribicah, ki bo rahlo občutljiv po eni strani, po drugi pa bo razkrival neke resnice. Po tretji pa bo spodbujal nove korake, nove poti, izvabljal na površje nekomu še skrite talente, potenciale, priložnosti...

Od 15. marca naprej, med samim mlajem, je rahlo turbolentno, še posebej kolektivno. Dva dni za tem se tudi Merkur po svoji dolgi vodnarjevi vožnji prestavi v ribi in ubira svojo hitro in direktno pot. Tudi to je dobro uporabiti, še posebej vse tam do nekje 20. maja. Potem se že pripravlja za svojo drugo retrogradno vožnjo v zračnem znamenju, kar pomeni, da v letošnjem letu želi prebuditi miselne procese, razširiti način razmišljanja ter način komunikacije osebno in kolektivno.

V marcu se Sonce prestavi v aktivnega ovna, pa tudi Venera skoči v ovna in imamo še spomladansko enakonočje 20. marca. Izjemno dobre energije za aktivne korake. 

Medtem pa se tudi Mars lepo druži s planeti, z izjemo 23. in 24. marca, ko se aktivno sooči z Merkurjem, kar po drugi strani ni slabo, ker pokrene nekaj, kar je skrito stalo in čakalo (to je lahko kosilnica ali pa beseda...). 

Ne pozabimo, da pa imamo v marcu tudi naše Valentinovo - Gregorjevo, ko se ptički ženijo. Tik pred mlajem - občutljivost bo prihajala na površje. 

Pred tem pa imamo ženske tudi 8. marec. 

Toliko na hitro o marcu, vsak dan posebej pa seveda luna drugače vpliva. Danes recimo gunca v Tehtnici, kjer bo konec tega meseca tudi polna luna.

Pa skočimo v mesec marec!

Sonja Šmit

Poglejte si še: