Od danes naprej prihaja več JASNOSTI

Astrologinja Sonja Šmit o letu 2023 pravi naslednje...

Od danes naprej prihaja več JASNOSTI (foto: shutterstock) shutterstock
23. 1. 2023

Jasnost za potrebne akcije prihaja od 23. januarja naprej. Potem pa do meseca maja nimamo retrogradnih planetov in gremo lahko "samo naprej".

Zanimivost je tudi ta, da imamo v letu 2023 kar dva mlaja v Ovnu v zaporedju, enega v marcu in drugega v aprilu, ko imamo hkrati tudi mrk. Vse to govori o tem, da se bodo aktivnosti na globalnem nivoju takrat zelo aktivirale.

Saturn v Ribah sporoča od marca dalje, da se bo dosti dogajanj odvijalo glede morja. Tudi meje se lahko prestavijo, predrugačijo, pa dogodki povezani z ladjami, nek dogodek na morju... Pa dogajanja z vero in znotraj nje (sploh krščanski del, papeški in vse okoli tega), ker je leto v simboliki 7 , to je lahko tudi na področju budizma neka sprememba (morda Dalaj Lama).

Saturn sproži tudi duhovni del (veliko lažnih ljudi na tem področju se poslovi, kar je dobro). Saturn sproži v druženju z ostalimi planeti tudi težave ali neke omejitve glede nafte, plina, pa tudi cen in financ se bo dotaknil (spremembe na finančnem področju - valute, kartično poslovanje), hkrati bo pa tudi spodbujal čimbolj naravno zdravljenje in spremembe v zdravstvu.

Jupiter se zažene v neke dogodke že sedaj v decembru, ko se premakne v Ovna. Aktivira zopet nek spopad ne-isto mislečih. Močno bo zibal jezo in pa akcijo, pa tudi premikal tektonske plošče.

Od maja pa se prestavi v Bika in zažene temelje prehrane, prehranjevanja in spremembe na tem področju.

Pluton se prestavi v Vodnarja marca, takoj po ovnovem mlaju in sproži v naslednjih treh mesecih - marec, april in maj, pa tudi delno junij -  turbolenco sprememb. Veliko nezadovoljstva in turbolenc se dogaja ravno v teh treh mesecih. Opazujte pri sebi, v kaj vas vleče, kakšno spremembo na osebni ravni želi od vas.

Sigurno bo prišlo do sprememb v tehnologiji in elektroniki, delo preko računalnika ali celo nekega novega izuma, pa tudi električni sistem se v naslednjih dveh letih lahko predrugači. Prav tako način ogrevanja ter sprememba načina prevozov - novi izumi glede potovalnih sredstev.

Merkur bo imel štiri svoja retrogradna obdobja in vse štiri v zemeljskih znakih, kar je kot neko olajšanje za psiho.

Retrogradni Merkur v Biku od 21. aprila do 14. maja 2023 - levi, vodnarji, škorpijoni in biki bodo imeli največ dogodkov in dogajanj.

Retrogradni Merkur v Devici od 23. avgusta do 15. septembera. Ta zna biti za vse znake nemiren, predvsem pa za device, ribe, dvojčke in strelce.

Nato pa še zadnji, zopet v kozorogu; od 13. decembra 2023 do 1. januarja 2024.

Sonja Šmit

Preberite si še: