Ta zvezdnik ima dve partnerici in živi skupaj z mamo

Ste tudi vi radi gledali Komisar Rexa? Glavni igralec znane serije danes živi v zanimivih odnosih. 

Ta zvezdnik ima dve partnerici in živi skupaj z mamo (foto: profimedia) profimedia
31. 3. 2023

Gedeon Burkhard je nemški igralec, ki ste ga zagotovo poznali po njegovi glavni vlogi v priljubljeni seriji Komisar Rex. Danes je Gedeon star 53 let in ne lovi več nepridipravov skupaj s svojim inteligentnim nemškim ovčarjem, ampak dviguje prah s svojim zasebnim življenjem. Nedavno je za nemške medije povedal, da živi v resnem razmerju z dvema ženskama. Z njima pravi, da živi srečno življenje v troje: "Nisem frajer z dvema ženama, ampak gre za resno razmerje v troje. Ni le spolno, ampak smo povezani v vseh pogledih," je igralec povedal o zvezi z Ann-Britt Dittmar in Sascho Veduta. Z njima skupaj živi v stanovanju v Berlinu. Vse skupaj pa je še bolj zanimivo, ker pravi, da v stanovanju živi tudi njegova mama, za katero pravi, da sta si zelo blizu. 

Psihologi bi lahko v takšnih odnosih našli kar nekaj travmatičnih odzivov.  Morebitni čustveni incest z mamo lahko moškemu onemogoča globok odnos s partnerico, zaradi česar se potem nekdo lahko odloči za odprte zveze z več osebami. 

O tem smo že pisali tudi v članku o odprtih zvezah z Alešem Ernstom:

"Mama in oče nista bila dovolj čustveno zrela, da bi lahko imela zdrav odnos, v katerem bi se moški vedel odgovorno, ženska pa bi mu zaupala, in bi imela urejene stvari, kdo kaj primarno dela. Otrok, ki bi nastal v čustveno zreli družini, bi dobil praktičen prikaz, kako se dve odrasli osebi nasprotnega spola vedeta, zato da ustvarjata okolje, ki je dovolj varno in urejeno.

Vsak človek ima v sebi nagonsko potrebo po tem, da si najde par. Moški je strukturno in fukcijsko takšen, ženska pa drugačna. Nista povsem drugačna, sta pa dovolj drugačna, da sta najbolj učinkovita, če živita skupaj v kvalitetni zvezi, kjer je on odgovoren in jo spoštuje, ona pa mu zaupa in ga spoštuje. Taka zveza je najbolj učinkovita za oba. Vendar če hočeš v taki zvezi funkcionirati, potrebuješ primerno visoko čustveno zrelost. 

Danes smo nemočni pred hitrostjo življenja. V zadnjih 200 letih smo izjemno pospešili tempo življenja, čustveno zrelost, še posebej podzavestno čustveno zrelost, pa nismo dvignili niti približno na tako raven kot hitrost življenja. 

Svobodne odprte zveze so manj kompleksne. Ker nimamo časa, imamo vedno bolj plitke odnose. Najprej s seboj. Potem pa seveda ne moreš imeti bolj globokega odnosa tudi z nobeno drugo osebo. Ker nimaš časa za globoke odnose, imaš ali odprto zvezo ali pa si sam. Manj kot se čutiš, bolj ti ustrezajo odprti, svobodni odnosi. Bolj kot je odnos odprt in svoboden, manj je globok. Manj kot je globok, manj boli. Torej; zaradi nižje čustvene zrelosti se ljudje izogibajo globokim odnosom, da ne bi bili prizadeti.

Glavna prizadetost pa se je pojavila v otroštvu, ko so jih prizadele osebe, ki bi jih morale zaščititi in varovati, pa niso imele primernega znanja ali časa. Ker jih ja ta bolečina tako prizadela, sedaj nočejo nikoli več biti prizadeti...

--> Iz članka: ODPRTE ZVEZE: Želja po svobodi ali strah pred bolečino? (odgovarja Aleš Ernst)