TEAL SWAN: Enostavna vaja, ki vzbudi pomembno spoznanje

Več, kot vas lahko kdorkoli nauči skozi besede, se lahko naučite preko lastnih izkušenj, zato vam namesto lekcije podajam preprosto vajo.

TEAL SWAN: Enostavna vaja, ki vzbudi pomembno spoznanje (foto: pixabay) pixabay
25. 5. 2021

Pojdite na sprehod v mesto ali nekam, kjer lahko najdete veliko ljudi.
Lahko se sprehajate mimo njih ali pa se usedete na mesto, mimo katerega hodijo. 

Za začetek si vzemite deset minut in opazujte vsako osebo, ki gre mimo vas. Pri tem se osredotočite na stvari, ki vam pri njej niso všeč. V mislih si govorite stavke: »Pri tebi mi ni všeč ________.« 

Po desetih minutah se ustavite in si zastavite nekaj vprašanj. Kako se počutite? Kakšni so občutki v vašem telesu? Kako se počutite o sebi in o svetu? Kako so mimoidoči reagirali na vas?

Potem si vzemite deset minutni počitek in popijte malo vode, da se pripravite na drugi del vaje.

V drugem delu si spet vzemite deset minut časa. Tokrat se ob opazovanju mimoidočih ljudi osredotočite na stvari, ki so vam na njih všeč. Pri tem si v glavi ponavljajte: »Pri tebi mi je všeč ________.« 

Po desetih minutah si zopet zastavite enaka vprašanja - kako se počutite? Kakšni so občutki v vašem telesu? Kako se počutite o sebi in o svetu? Kako so mimoidoči reagirali na vas?

Če vas bo med vajo zamikalo, da bi skrajšali čas na manj kot 10 minut, vztrajajte pri časovni omejitvi, saj je potrebna, da začutite polni učinek te vaje.

Za zaključek z vami ne bom delila rezultata in spoznanj te vaje, saj želim, da jo občutite na lastni koži. Če boste vajo opravili v celoti, te lekcije ne bo razumela le vaša glava, temveč tudi vsak del vašega telesa – in takšna spoznanja so najmočnejša.

Vir: Teal Swan