To morajo ženske vedeti O MOŠKIH

Sledi 14 dejstev, ki jih ženske morajo vedeti o moških. 

To morajo ženske vedeti O MOŠKIH (foto: profimedia) profimedia
25. 11. 2022

1. Če moški molči, to ne pomeni, da je nekaj narobe

Čeprav je dobro spodbujati moškega, da se izraža, njegove tišine ne bi smeli vedno jemati kot razlog za skrb. Moški so lahko nekoliko bolj zadržani, pogosto pa se zgodi tudi, da potrebujejo nekoliko več časa, da razmislijo preden spregovorijo. Morda ob tem mislite, da so moški površinski, kar pa ni nujno res - le svet dojemajo drugače od žensk.

2. Če želite moškega spremeniti, ga ne kritizirajte, temveč ga pohvalite

Ko si želite, da moški nekaj naredi ali spremeni boste najmanj dosegli takrat, ko se boste pritoževali in ga kritizirali. Namesto tega izpostavite tisto, kar vam je všeč in pojasnite, kako bi se počutili, če bi vam moški ugodil.

Če si denimo želite, da vam moški pomaga pri kuhanju, mu razložite, zakaj bi vam to toliko pomenilo in kako bi vas s tem razbremenil, obenem pa ne pozabite pohvaliti njegovega kuhanja takrat, ko se bo tega lotil.

3. Moški svoj prosti čas jemljejo enako resno, kakor svoje delo

Morda se vam zdi nenavadno, če moški spremljajo šport, igrajo videoigrice ali se ukvarjajo s kakšno drugo "nepomembno" dejavnostjo. A njim to pomeni ogromno in vsekakor take dejavnosti zanje niso izguba časa. Ni treba, da obožujete njegove interese, a jim bo veliko pomenilo, če pokažete že malo zanimanja.

4. Kariera moškega v njegovih očeh definira njegovo vrednost

Moški, ki je brezposeln ali je v službi, ki ga ne izpolnjuje, bo veliko bolj nesrečen, saj se počuti nekoristnega in nepomembnega. Če se moški na področju kariere počuti spoštovanega, je večja verjetnost, da bo v splošnem zadovoljen s sabo, kar se bo odražalo tudi v odnosih.

5. Moški potrebuje občutek, da ga ženska potrebuje

Sploh v sodobnem svetu se pogosto zgodi, da se ženske obnašajo pretirano "neodvisno". Nekatere se namerno trudijo dokazati, da so moški v družbi nepotrebni, kar je zelo škodljivo za odnose med moškimi in ženskami.

Moški (običajno) z veseljem poskrbijo za svojo žensko; naslednjič ga le jasno prosite, da iz hiše odnese pajka ali da opere vaš avtomobil. Ne pozabite se mu tudi zahvaliti. Tako bo dobil občutek, da je pomemben in cenjen.

6. Če z moškim ravnate kot z otrokom, bo ostal otrok

Mati, ki pretirano razvaja svojega sina, mu onemogoča, da bi se razvil v zdravega moškega. Tudi v partnerskem odnosu je za zdrav odnos ključno, da ženska moškega spodbuja k samostojnosti, odrasli komunikaciji, postavljanju zase in prevzemanju odgovornosti. 

7. Če si želite kakovostnega odnosa, ne nižajte svojih standardov

Morda imate včasih občutek, da boste izgubili dobrega moškega zato, ker imate previsoke kriterije. A ravno s tem, ko postavite zdrave meje in pričakujete določene standarde, lahko vidite, koliko vas moški zares spoštuje in kakšna je njegova zmožnost samokontrole.

8. Moški hrepenijo po toplini

Od žensk si moški želijo toplino ter občutek povezanosti. Če tega ne bo prejemal, obstaja večja verjetnost, da jo bo iskal drugje. Pomembno je, da si ženska za moškega vzame dovolj časa, mu nameni dovolj pozornosti ter jasno izkaže naklonjenost.

9. Moški si ne želijo poslušati vaših težav; želijo si jih rešiti

Se vam je kdaj zgodilo, da ste moškemu povedali za neko težavo in si želeli, da bi vam samo prisluhnil, dobili pa ste goro nasvetov? Moški imajo veliko potrebo po tem, da so "heroji" in da razrešijo vaše težave. Zahvalite se za nasvet, ob tem pa na sočuten način lahko izrazite, da v resnici potrebujete samo nekaj sočutja.

10. Moški vidijo gozd, ženske pa drevesa

Ženske so ponavadi tiste, ki na stvari gledajo bolj osebno, moški pa vidijo širšo sliko. Ste že doživeli, da moški v hladilniku ne najdejo mleka? To je dejansko zato, ker sami pogosto vidijo samo kup živil, medtem ko ženska vidi vsako stvar posebej.

Zato se včasih zdi, da moški nekoliko bolj posplošujejo življenjske dileme ali da delujejo neosebno. V resnici je samo njihovo dojemanje sveta drugačno od ženskega.

11. Moški mimogrede svoja čustva potlačijo, ženske pa jih pretirano poudarjajo

Tako eno, kakor tudi drugo je lahko škodljivo in nevarno. Moški so sami po sebi nagnjeni k temu, da potlačijo svoja čustva, zato imate lahko včasih občutek, da so hladni ali odmaknjeni. Po drugi strani pa ženske lahko pretiravajo, kar je za moške lahko precej moteče. Oba morata najti srednjo pot. 

12. Romantika mora biti obojestranska

Če si ženska želi romantičnega partnerja, sama pa za to ni pripravljena narediti nič, je velika verjetnost, da ne bo dobila tega, kar si želi. Pomembno je, da se v odnosu oba potrudita za romantiko in se na ta način med seboj tudi spodbudita, da se v prihodnje še bolj potrudita.

13. Moški ne marajo, da jih obsojamo

Če med prepiranjem obsojate ali obtožujete moškega, se bo ta postavil v obrambo in ne bo se pripravljen konstruktivno pogovoriti. Bolje je, da mu med prepiri ali nesporazumi pojasnete svoje stališče ter občutke. "Ti si" zamenjajte z "jaz se počutim".

Namesto da mu rečete: "Vedno zamujaš!" mu raje recite: "Ko zamudiš, se počutim nepomembno." Tako bo moški lažje razumel vaše občutke in skladno s tem tudi ukrepal.

14. Moški si ne želijo vulgarnih in nekulturnih žensk

Eden najhujših trendov sodobnega feminizma je, ko ženske posnemajo navade moških, ki so že same po sebi destruktivne. Ženske, ki se obnašajo vulgarno, agresivno in brez sočutja, bodo odbile moškega. To je dejstvo. 

Prirejeno po: bitno.net

Preberite si še: