Zakaj se veliko žensk bolje razume z moškimi kot z ženskami?

Ženska prijateljstva lahko postanejo precej zapletena. Poglejmo si, zakaj je temu tako. 

Zakaj se veliko žensk bolje razume z moškimi kot z ženskami? (foto: profimedia) profimedia
30. 10. 2022

Veliko žensk se bolje razume z moškimi kot z ženskami

Ženske se pogosto dojemajo kot tekmice, ki jim ne gre zaupati. Najbolj pogosti razlogi, da ženskam ne uspejo ženska prijateljstva so ta, da so prijateljice lahko zahrbtne in ti "zarijejo nož v hrbet". Da ogovarjajo, lažejo, so ljubosumne in tekmujejo, ko je v igri borba za moško pozornost. Na splošno so ženska prijateljstva znana po večji drami.

Katera ima več sledilcev? 

Ženske se v današnji kulturi pogosto soočajo z medsebojno tekmovalnostjo, namesto da bi se opolnomočile in skupaj oblikovale trajna prijateljstva.

Med seboj se primerjajo, katera ima boljšo postavo in je bolj suha, katera ima več sledilcev in všečkov, katera ima večje ustnice, prsi in katera bolj sijoče lase... To nenehno ocenjujevanje povzroča velike razdore med ženskami. 

Ženske imajo običajno le nekaj res pravih prijateljic, s katerimi odnosi uspejo.  Vsaka prava ženska ve, da bi morale kot ženske krepiti druga drugo in ne tekmovati med seboj. Toda dandanes je težava, da ženske ne spoštujejo sebe in posledično tudi ne drugih žensk.  

Težava je še ta, ker ženske ne vedo, kaj narediti z občutki ljubosumja in zaradi tega  velikokrat uničijo prijateljske odnose. 

Prava ženska zna s svojimi čustvi. Ker spoštuje sebe, spoštuje tudi druge. Je vredna zaupanja in vedno pripravljena pomagati drugi ženski, ko ta pade na tla. 

Ker so ženske bolj pripravljene deliti vse mogoče podrobnosti s svojimi prijateljicami, lahko ženske to izkoristijo (namesto za ogovarjanje) za dajanje podpore, ko gredo skozi težke čase in potrebujejo pomoč. 

Tako kot vsak odnos, tudi ženska prijateljstva zahtevajo veliko dela na sebi 

Resnična prijateljstva zahtevajo, da pustiš ob strani tekmovalne občutke, da se naučiš obvladovati in učinkovito izražati svoja čustva, da si sposoben drugemu privoščiti srečo in ga podpirati. 

Čeprav so prijateljstva z moškimi lahko manj dramatična, pa določene stvari lahko razumejo le druge ženske. Tudi prijateljstva z moškimi imajo svoje izzive in težave, saj lahko mimogrede postanejo romantična in vsebujejo prikrite motive. Zato se splača potruditi in vlagati tudi v ženska prijateljstva - takšna, kjer ni prostora za tekmovanja, pač pa nudijo varen prostor za podporo in rast. 

in 8 znakov pravega prijateljstva