6 znakov, da ste se ponovno reinkarnirali na Zemljo

31. 3. 2024
Deli
6 znakov, da ste se ponovno reinkarnirali na Zemljo (foto: shutterstock)
shutterstock

Koncept reinkarnacije obstaja že več kot 3000 let in ga najdemo tako v zahodni kot vzhodni filozofiji. Pripoveduje nam o tem, da se bo duša vrnila ali reinkarnirala v številna telesa v številnih fizičnih dimenzijah, da bi pridobila več razumevanja ali dosegla določeno raven zavesti. 

To potrjuje tudi Einsteinova teorija, ki pravi, da energije ni mogoče ustvariti ali uničiti. Ta zgolj preide v drugo obliko. Če energije naše duše ni mogoče ustvariti ali uničiti, potem je reinkarnacija popolnoma smiselna. Energija našega bitja se po smrti preprosto spremeni v drugo obliko. Se vam zdi, da ste že večkrat hodili po tej Zemlji?

Tu je 6 pogostih znakov, povezanih z reinkarnacijo in preteklimi življenji:

1. Déjà vu

Večina nas je že kdaj doživela déjà vu. Medtem ko mnogi znanstveniki in psihologi verjamejo, da za to obstaja nevrološka razlaga, pa drugi verjamejo, da je déjà vu občutek iz preteklega življenja.

Ko začutite občutek domačnosti, ne glede na to, ali gre za osebo ali na določenem kraju, lahko globoko v podzavesti doživljate spomin, ki morda izvira iz preteklega življenja.

Dr. Brian Weiss, eden najbolj znanih zdravilcev z regresijo v pretekla življenja, je povedal, da so številni pacienti med obiskom določenih držav ali videvanjem določenih ljudi občutili nerazložljiva čustva.

Ne samo, da so imeli občutek, da so »že bili tam«, ampak so se takoj znašli v tisti okolici. Pogosteje kot ne jih je Weiss uspel s hipnoterapijo povesti v njihova pretekla življenja in našel povezavo z njihovim občutkom déjà vu.

2. Ponavljajoče se sanje ali nočne more

Ponavljajoče se sanje ali nočne more so prav tako lahko povezane s preteklimi življenji, še posebej če so sanje zelo žive.

Sanje so lahko simbolične, zato je verjetno, da ne predstavljajo v celoti preteklega življenja, ampak morda vsebujejo namige ali sporočila o njem.

En primer tega bi bila ženska, ki je ves čas sanjala o tem, da je v svoji omari našla kosti. Ko jih je videla, je začutila krivdo in žalost. Te sanje je imela vedno znova, dokler se ni odločila za regresijo v pretekla življenja. Skozi regresijo je odkrila, da je svojega otroka utopila v kadi in da so njene sanje o kosteh odraz njene krivde in bolečine iz preteklega življenja.

3. Naravni talenti

Otroci ali celo odrasli, za katere se zdi, da imajo neverjetne talente, ne da bi se jih sploh kdaj učili, so jih morda prinesli s seboj iz prejšnjih življenj. Nekateri otroci lahko celo tekoče govorijo druge jezike, ne da bi jim bili kdaj izpostavljeni.

Medtem ko so nekateri talenti lahko podedovani, obstajajo primeri ljudi, ki kažejo izjemne talente, ki niso na noben način povezani z njihovim trenutnim življenjem.

To se lahko kaže tudi kot močno zanimanje za določene teme in naklonjenost ali odpor do določenih zgodovinskih obdobij ali kultur.

4. Fobije

Večina fobij se zdi popolnoma iracionalnih, vendar so morda smiselne, če poiščete njihov izvor v preteklem življenju.

Ne glede na to, ali gre za strah pred pajki, višino ali majhnimi prostori, so fobije vgrajene v človeško psiho kot del našega preživitvenega nagona. Toda kako razložiti strah pred nečim, kar nas nikoli ni dejansko ogrožalo? 

Pogosto lahko odgovor najdemo pri svojih prednikih, včasih pa tudi v prejšnjih življenjih. Terapevt za regresijo v pretekla življenja je pogosto zmožen povezati fobije z določenimi dogodki v preteklih življenjih. Če se bojite vode, ste se na primer lahko v preteklem življenju utopili.

5. Materina znamenja

Obstaja posebna zgodba o mladem fantu, ki je bil zmožen pripovedovati spomine nekega moškega. Starši so se odločili raziskati moškega, o katerem je govoril njihov otrok, in ugotovili, da je bil večkrat ustreljen v prsi. Ko so pogledali svojega sina, so opazili, da ima rojstna znamenja na prsih v popolnoma enaki konfiguraciji kot moški, ki je bil ustreljen.

Splošno prepričanje je, da se materina znamenja pojavijo kot opomnik na zdravljenje in osvoboditev določenih čustev ali travm iz preteklega življenja.

6. Sorodne duše

Mnogi čutimo določene povezave z ljudmi v svojem življenju in to je lahko dokaz, da smo se srečali in poznali v preteklih življenjih.

Edgar Cayce, slavni ameriški mistik, je rekel, da duše rade potujejo v skupinah, te skupine pa so znane kot sorodne duše ali družine duš.

Cayce je verjel, da se vsaka skupina skupaj uči svojih karmičnih duš ali lekcij. Rekel je, da čeprav se odnosi lahko spreminjajo iz življenja v življenje, so duše vedno iste. To pomeni, da se lahko vaša babica v nekem življenju vrne kot vaša najboljša prijateljica v drugem in tako naprej.

Ta teorija lahko potrjuje, zakaj skoraj takoj začutimo določene vezi in povezave z nekaterimi ljudmi.

Povzeto po Foreverconscious.com 

Preberite tudi:

"Če ne bi našel kolesarstva, sem stoodstotno prepričan, da bi bil odvisen od trdih drog," je iskreno priznal naš izjemno uspešen bivši vrhunski športnik. Prisluhnite njegovi zgodbi o zlorabi športa in bulimiji, ki jo je podelil z nami v Sensa podkastu: 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja