Obstajata dve splošno znani živili, ki sta nam lahko v veliko pomoč pri odstranjevanju presežka sluzi, obenem pa krepita imunski sistem in nas ščitita pred patogeni...
Po naukih kitajske medicine je zima naporen čas za vse, ki že imate presežek sluzi v telesu, zlasti v pljučih in sinusih. Ta presežek se lahko kaže na različne načine: kot vnetje sinusov, bronhiolitis, prehladi in viroze, kašelj …
Zato je v tem obdobju pomembno, da v telo vnašate veliko toplote, zavirate nastajanje presežka sluzi in krepite vitalne organe. Poskrbite, da boste uživali le toplo hrano in grelna zelišča. Ves čas bodite dovolj toplo oblečeni, kajti če vas zebe, telesu jemljete energijo, posledično pa utegnete biti dovzetnejši za različna obolenja, v pomladnih mesecih pa bolj utrujeni.
Če se že srečujete s težavami zaradi presežka sluzi in s pomanjkanjem energije jang, je zelo priporočljivo, da začnete izvajati terapije moksa in uživati samo kuhano hrano. To ni čas surove hrane, še posebno, če vas pozimi veliko zebe in se srečujete z omenjenimi simptomi.
Večerja naj bo vedno kuhana in topla: najboljše so zelenjavne enolončnice. Iz prehrane izločite živalske mlečne izdelke, pšenico in kruh.
Poleg tega obstajata dve splošno znani živili, ki sta nam lahko v veliko pomoč pri odstranjevanju presežka sluzi, obenem pa krepita imunski sistem in nas ščitita pred patogeni. To sta hren in česen.
Če nimate težav z želodcem, ju lahko dodajate v hrano, če pa želite močnejše delovanje, posezite po terapevtskih pripravkih, ki vsebujejo standardizirane izvlečke, zaradi česar je delovanje močnejše.
Diana Vlahinič, celoten članek preberite na: zazdravje.net
Hren in njegove zdravilne moči so vzeli pod drobnogled v knjigi Ščepec védenja. V njej je opisanih še 20 mogočnih zdravilnih rastlin za številne težave. Knjigo lahko prelistate ali naročite v spletni knjigarni https://znanje.zazdravje.net
- Preberite si še: Sanja Lončar: COVID se razlikuje od drugih virusov predvsem po tem, da ima najboljši marketing
Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja