Poseben trik, s katerim dobite hrustljav krompirček (Recept Luke Jezerška)

16. 4. 2024
Deli
Poseben trik, s katerim dobite hrustljav krompirček (Recept Luke Jezerška) (foto: Instagram Luka Jezeršek)
Instagram Luka Jezeršek

Luka Jezeršek je tekmovalcem v oddaji Masterchef Slovenija razkril svoj trik, ki ga uporablja, ko pripravlja hrustljav krompirček. 

Kuharski mojster Luka Jezeršek opozarja, da se moramo hrustljavega krompirčka lotiti že pri sami izbiri vrste krompirja. Najboljši za tovrstno jed naj bi bil krompir sorte agria, ki je tudi sicer uveljavljen kot najboljši za pripravo pomfrita.

Poseben trik: SODA BIKARBONA

Chef Luka krompir olupi in nareže na koščke, nato pa ga strese v krop, kamor je pred tem dodal sodo bikarbono. Ta bo namreč načela povrhnjico vsakega krompirčka posebej. V kropu nato krompir kuha približno 20 minut. Medtem ko se krompir kuha, iz rožmarina in česna pripravi hrustljave drobtine. 

Nato kuhan krompir dobro odcedi in ga strese v skledo. Prelije ga z oljem, na katerem je pripravil hrustljave drobtine, ter dobro premeša. Začinjen krompir zdaj strese na pekač in ga peče približno 30 minut v ogreti pečici.

Celoten postopek priprave Lukovega posebno hrustljavega krompirčka pa se nahaja  tukaj. 

 

Novo na Metroplay: O duhovnih praksah v psihoterapiji | Prof. dr. Borut Škodlar