V tem tednu poleg mrka prihaja še retrogradni Merkur

Tedenska astro napoved za obdobje od 24. do 30. maja 2021.

V tem tednu poleg mrka prihaja še retrogradni Merkur (foto: shutterstock) shutterstock
24. 5. 2021

V tednu pred vami se boste znašli na vrtiljaku, ki ga poganja energija Sonca v znamenju dvojčkov. Misli bodo svetle, razpršene, morda celo žgečkljive, dejanja pa spontana, včasih tudi nepremišljena. Poglabljanje bo tokrat tabu tema, zato precizne naloge raje nekoliko prestavite, da se zaradi površnosti ne znajdete v kakšni kočljivi situaciji.

Intelektualno področje bo močno hrepenelo po novem znanju, veliko lažje kot običajno boste opravljali izpite, še posebej ustne. Lahko se vam zgodi, da boste začutili potrebo po selitvi ali spremembi, po potovanju, novih potezah ali po odpiranju novih življenjskih področij. Sanjarili boste kako začeti z novim poslom, razmerjem ali pa se podati v čisto nove smeri. Ne bodite presenečeni, če se bodo vaše zaznave ves čas spreminjale, nihanja lahko malce otežijo kakšno neljubo situacijo.

V negativnem smislu bo v notranjosti začutiti nemir, ki pa ga boste lahko sprostili s športnimi dejavnostmi. Mnenja se bodo v določenih situacijah razlikovala, prihaja tudi nekaj manjših prepirov in besednih bojev. Teden sicer prinaša veliko novih idej, kljub temu pa se bo težko ustaviti in zbrati ter jih konkretizirati. Nastopali boste z zagonom, razpršeni in zelo radovedni. Če odgovora ne boste dobili, se vas lahko poloti močna razdražljivost.

Merkur v znamenju dvojčkov se bo skozi teden gibal direktno, nato pa v soboto prične s svojim retrogradnim gibanjem, ki lahko povzroči pravo zmedo. Skozi teden vam bo njegova energija v veliko pomoč, saj bo komunikacija ravno pravšnja, ne preveč vsiljiva, niti ne sramežljiva. V kolikor si boste nečesa želeli, boste sposobni iskreno in direktno vprašati ter povedati. V času retrogradnosti se izogibajte prahu, neurju, nezanesljivim oprijemom, kemikalijam in negativnim ljudem. Boljše finančne prilive lahko pričakujete avtorji in umetniki. 

Venera v znamenju dvojčkov prinaša na področju čustev nekaj nestabilnosti. Na trenutke se boste soočali s svojo neodgovornostjo in se spraševali, kako trdno resnično stojite na realnih tleh v življenju. Pomembno vam bo tudi ali izpolnjujete svojo vlogo v medsebojnih odnosih, ki so za vas pomembni. Sedaj lahko dokažete svojo sposobnost sporazumevanja, moč vodenja, proizvajanja ter pogajanja, saj prihaja čas iskanja smisla v novih izzivih, ki vam jih bo prineslo življenje.

Mars se bo v tednu pred vami nahajal v znamenju raka. S to nežno energijo boste bolj uživali v vsakdanjih obveznostih in bolj boste cenili drobne stvari, vendar se boste težko upirali skušnjavam, kakršne koli že bodo.

NAPOVED ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek se boste podali z energijo lune v znamenju škorpijona. Imeli boste številne želje in zamisli, vendar nikar z glavo skozi zid. Ker luna v tej poziciji vpliva na splovila in živčni sistem, bodite na teh področjih še posebej previdni oziroma pozorni. Ne ignorirajte bolečin in ne iščite izgovorov, saj boste s tem situacijo samo še poslabšali. Močno bodo razburkana vaša čustva, še bolj pa seksualna energija.

Samozavestno, močno in varno se boste tudi v torek podajali v nove podvige. Vse, kar boste čutili bo sicer razvidno navzven. Nekateri boste sledili načelu, da je napad najboljša obramba, vendar boste v svoji notranjosti čutili, da vas skrbi, da ste prestrašeni in labilni. Ta vpliv lahko v negativnem smislu deluje uničevalno, takrat, ko vam iz nezavednega udarjata jeza in agresija, zato lahko divjate z avtomobilom, preklinjate, opravljate in jezikate. Pazljivo! 

V sredo luna prehaja v strelca, prihaja pa tudi edini Lunin mrk v tem letu, ki bo povzročil nezbrane misli in prinesel nekaj nerodnosti, zato se zahtevnih opravil na ta dan ne lotevajte. Ne bo vam vseeno za težave, ki vas obremenjujejo in težje kot običajno se boste dogovorili o vseh podrobnostih. Za resne in globoke pogovore boste premalo dosledni in objektivni. Brzdajte tudi ostre besede, ki so lahko posledica trenutnega nezadovoljstva.

V četrtek vas bo zaradi energije lune v strelcu ujela potreba po širjenju obzorij in duhovni rasti, iskali boste višja spoznanja. Svoboda razmišljanja in individualizem bosta ključni točki vašega doživljanja, prav tako ne boste prenesli občutka, da bi vas kdorkoli omejeval. Resne odločitve boste težko sprejeli, marsikaj vam ne bo najbolj jasno, zato nikar ne sprejemajte pomembnih zaključkov.

V petek, ko luna preide v kozoroga, prehajate v bolj stabilno obdobje, obarvano z vztrajnostjo in intenzivno željo po napredku. Občutljivost se bo preselila na področje čustev, kjer za globoke pogovore ne boste najbolj zainteresirani. V mislih si boste tudi v soboto zastavljali konkretne cilje, obveznosti in odgovornosti. Pozornost bo vključevala predvsem status, ponos in čast. Čas je več kot primeren za obisk narave, še posebej za osvojitev kakšnega vrha.

V nedeljo bo luna v vodnarju razblinila resne energije in vas povabila v neobremenjeno dogajanje. Napetosti se odražale v bolečinah mišic, meč in hrbtenice. Konjunkcija med Luno in Plutonom vam lahko na trenutke pokvari razpoloženje, saj se boste težje prilagajali ter strinjali. Pretiranih obremenitev in razdražljivosti se boste najlažje znebili na svežem zraku.

Tekst: Horoskop.si

Preberite še: