Energija, ki jo prinaša Lunin mrk, bo zmedena, silovita in polna lekcij iz preteklosti

Astro napoved za ta teden.

Energija, ki jo prinaša Lunin mrk, bo zmedena, silovita in polna lekcij iz preteklosti (foto: shutterstock) shutterstock
15. 5. 2022

Razveselite tekom tedna, ko se bo Sonce še nahajalo v znamenju bika, svoje čute. Dovolite si poležati v postelji, privoščite si okusno hrano in pijačo ter vdihnite lepoto narave. Sedaj imate še dobro možnost, da vzpostavite zdrave meje in pretrgate vse, kar se vam ne zdi prav. 

Pri sprejemanju odločitev, takšnih in drugačnih, nikar ne hitite. Hrepeneli boste po stabilnosti, pričakovali boste vztrajnost in zvestobo. Po eni strani si boste močno želeli počitka in sprostitve. Po drugi strani pa boste usmerjali v trdo delo in predanost. 

V soboto prehaja Sonce v znamenje razigranih dvojčkov. Po umirjeni energiji bika se boste začeli z energijo dvojčkov aktivno prebujati. S povečano radovednostjo boste na vsakem koraku iskali dogajanje in odgovore na svoja številna vprašanja. Čas bo mineval hitreje, um bo iznajdljiv in prodoren, pričakujte pa tudi nekaj napetosti in nervoznih reakcij, saj bo največja težava umiriti se.

Zaradi retrogradnega Merkurja v znamenju dvojčkov bodo na področju kariere pisarne polne mešanice različnih energij, kot so pritisk, ljubosumje in konkurenca. Bistveno je, da si vzamete čas, da zberete svoje misli in se odločite, kaj želite povedati, namesto da bi najprej spregovorili in pozneje obžalovali. Ko podpisujete pogodbo, preberite počasi, vzemite si čas in jo dvakrat preglejte. Enako pravilo velja za vse oblike komunikacije, prav tako naredite varnostno kopijo svojih podatkov. Nikar ne dovolite, da bi slaba komunikacija vplivala na ljubezenske odnose, družinsko dinamiko in čustva. V težkih trenutkih ohranite vero in ponovno preučite dejanja.

Venera v znamenju ovna vas bo opogumila, da boste samozavestni in karizmatični v načinu, kako slediti svojim srčnim željam. Zdaj ni čas, da bi se ustalili ali umirili čas je, da ustvarite ljubezensko zgodbo svojih sanj tako, da prevzamete odgovornost in zahtevate, kar želite. Vpliv bo dodal kanček adrenalina v vaša srca, lahko pa tudi povzroči, da boste nekoliko bolj agresivni, če boste zaznavali, da ne dobite tistega, kar želite. V negativnem smislu lahko pričakujete impulzivne, nepotrpežljive in nepraktične odzive.

VPLIV LUNE VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek dopoldne se bo luna nahajala v škorpijonu, nato preide v znamenje strelca. Energija, ki jo prinaša Lunin mrk bo zmedena, silovita in polna raznih lekcij iz preteklosti. Ker se boste na trenutke nagibali k nepazljivosti, je določen trenutek lahko tudi nevaren ali vsaj neprijeten, poleg tega se bodo vrstile napake in razne manjše pomote. Na fizični ravni ni najbolj priporočljiva prevelika obremenitev rok in nog, zato se kakšnemu težjemu opravilu izognite. 

V torek in sredo dopoldne, ko se bo luna nahajala v strelcu, boste optimistično nagnjeni proti daljnemu obzorju. V ospredje vas bodo postavljale bliskovite reakcije, tvegali boste na podlagi nagona. Delovali boste kot lahkotna duša, z nagonom za sledenje najbolj pomembni poti. Nestrpni boste do tistih, ki se odločijo igrati žrtev, zato boste pripravljeni razveseliti tiste, ki sami tega ne zmorejo. Sproščena, spontana narava ter intelektualno obarvana radovednost vas bo vabila k temu, da obiščete prijatelje ter s svojo duhovitostjo pomirjate bližnje. Ideje in energijo boste črpali iz vodnjaka zaupanja v usodo in svoje instinkte. Na svoji neodvisni poti boste osvetlili izgubljene sanje in za seboj pustili spodbudo in navdih.

V sredo popoldne prehaja luna v znamenje kozoroga. Odgovornost stopa v ospredje, pričakujte tudi močne vtise o potrebi po izpolnjevanju določenih pričakovanj. Morda boste čutili globok občutek dolžnosti, da podpirate druge, in seveda vas bodo pritegnila področja izražanja, ki vam omogočajo, da pokažete sposobnost sprejemanja odgovornosti. Pri čustvenem pristopu boste v notranjosti odločni, čeprav boste na prvi pogled delovali hladno ter zadržano.

V četrtek in petek dopoldne, ko se bo luna še nahajala v kozorogu, boste potrebovali čas ter potrditve, da spoznate druge in ugotovite, kaj v resnici čutite do njih. Pomembno bo razumeti, kako resna ali vredna je lahko čustvena vpletenost. Spoznali boste, da je pragmatizem lahko tudi vir moči. Lahko vam zagotovi stabilnost in ustvari realističen odnos do čustvenih tokov življenja. Bolj kot v preteklih dneh boste cenili vrednost družine, tradicijo, status in družbeni položaj. Od drugih boste zahtevali enako raven odgovornosti in sposobnosti, kot jo izkazujete sami.

V petek popoldne luna preide v znamenje vodnarja, zato ne bodite presenečeni, če boste kar naenkrat nagnjeni k objektivnosti v čustvenih odzivih. Bolj boste zadovoljni z besedami in idejami kot s sentimentalnimi ali strastnimi dimenzijami življenja. Prijateljem boste nudili jasne in objektivne analize, namesto da bi se globoko vpletali v njihove situacije. Prednost bo tudi v soboto in v nedeljo dopoldne, ko bo luna še v vodnarju sposobnost, da se dvignete nad površje in vidite celotno zgodbo takšno, kot je v resnici. 

V nedeljo nastopi konjunkcija med Luno in Saturnom, luna pa se pozno popoldne pomakne v znamenje rib. Labilnost in zasanjanost vam lahko preprečita videti pravo sliko ali narediti pomemben korak. Zadrževali se boste v svojem svetu domišljije, vsaka težava se vam bo zdela večja kot je v resnici. Več časa in energije namenite področju ljubezni, ki bo vsebovalo prijetne energije ter nežne prijeme.

Pripravil: Horoskop.si

Vas mogoče zanima tudi