Napoved za ta teden: Praznični procesi preobrazbe

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 23. do 29. 12. 2019.

Napoved za ta teden: Praznični procesi preobrazbe (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
22. 12. 2019

Splošna napoved

Kljub temu, da so pred vrati številna praznična doživetja, v teden vstopate malce zamišljeni in čustveno bolj zadržani. Energija Sonca v znamenju kozoroga bo bolj trda in premišljena. Teden bo posvečen tradiciji, družini in bližnjim, ter spoštovanju. Začutili boste željo po nizanju novih načrtov za novo obdobje. Razmišljali in analizirali boste, na katerih področjih bi se v preteklem letu lahko bolje odrezali. Ne bodite presenečeni, če bodo na plano priplavali nerešeni odnosi, ki vas lahko spravijo v dilemo.

Pričakujte različne in zelo intenzivne procese preobrazbe. Misli bodo realne, težko vas bo prepričati v nekaj, kar ni oprijemljive narave. Pri vsem, kar se bo dogajajo, boste zadržani, ne boste pokazali pravega navdušenja, zato lahko kdo smatra, da niste zadovoljni. Vpliv Sonca v kozorogu vas bo opomnil tudi na pomen družine, zato se boste morda spomnili na nekoga, ki ga že dolgo časa niste videli ali obiskali. 

Zaznavali boste svojo notranjo moč in se usmerjali proti svojim ciljem samostojno. Obeta se vam tudi občutek zmage, uspeha in zadovoljstva. Za tiste, ki ste zaljubljeni, bo obdobje malce bolj zadržano, saj boste čustva težko izražali spontano. Naleteli boste tudi na odzive, ki bodo povečali dvome in strahove. Pazite, da vas težke besede ne odnesejo v kakšne nerešljive zaplete.

Raztresene energije, ki jih prinašajo zadnji izdihljaji Merkurja v znamenju strelca, se vas bodo dotaknile na vseh področjih. Polni elana in prave motivacije se boste podajali v načrte, ki prinašajo uspeh. Okrepljena bo vaša sposobnost dogovarjanja, saj boste bolj samozavestni in dobili boste tudi širši vpogled v določene delovne in domače procese, ki so do sedaj nekako delovali mimo vaše pozornosti. Tudi če se bo potrebno boriti ali prilagoditi, za vas to ne bo velik problem, saj se boste sposobni tudi odrekati, vendar le do nedelje, ko Merkur preide v znamenje kozoroga.

Venera se bo v tem tednu nahajala v znamenju vodnarja, zato nič ne bo na svojem mestu.

Poskrbite za prijetno počutje, negujte kvaliteto odnosov, kar se hrane tiče, izbirajte zdravo hrano, bogato z vitamini, saj bo vaš imunski sistem zaradi številnih prazničnih pojedin bolj občutljiv.

Čas je primeren za poglabljanje vase in branje, saj vam bodo določeni vplivi pomagali stvari medsebojno povezovati. Intelektualno so dnevi, ki prihajajo bolj močni, tako telesno kot tudi čustveno.

Zaradi Marsa v znamenju Škorpijona bodite boj previdni, da v odnosu s partnerjem ne reagirate preveč impulzivno. Zaradi nervoznih energij lahko manjši nesporazum preraste v resen prepir, kjer bodo na plano prišle tudi težave, povezane s preteklostjo. Pričakujete lahko kakšno neupravičeno kritiko na vaš račun. Delovali boste nevsiljivo in vedno korektno do drugih ljudi.

Tedenska napoved

Ponedeljkovo jutro bo zaradi vpliva lune v škorpijonu obarvano z veliko mero strasti in prodornosti. Delili boste nasvete, presenečali boste in zlahka se vam bo zgodilo tudi kakšno presenečenje. Še več pozitivnih misli prihaja popoldne, ko se luna pomakne v znamenje strelca. Razposajeni se boste z odlično komunikacijo podali novim dogodivščinam naproti. Zaljubljenci se boste posvečali drug drugemu, samski boste dovzetni za avanture.

V torek prihajajo sproščene energije. Tisti, ki boste kuhali, boste iznajdljivi in spretni. Med božično večerjo pa bo poudarek bolj na odnosih kot na pripravljeni hrani. Družinska srečanja ne bodo prizanašala tistim, ki že nekaj časa niste iskreni. Skrivnosti lahko privrejo na obzorje.

Predlog za pojedino: Veganski tatarski biftek

V sredo prihaja konjunkcija med Luno in Merkurjem, zato bo božični dan poln dogajanja, tudi malce nemirnega. Zaradi povečane nevarnosti na področju prebavil nikar ne pretiravajte s prazničnimi dobrotami. Energije dne se bodo zavihtele v prijeten vrtinec, ki bo s sabo povabil tudi najbolj zadržane. Igra z otroci, družabna srečanja in sprehodi v naravi, to bodo vaša najljubša opravila. Pozno zvečer se cikel sproščenosti zaključuje, saj luna preide v kozoroga. 

V četrtek bo, kljub prazniku, zaradi vpliva lune v kozorogu nakopičenih veliko misli, povezanih z denarjem. Na ljubezenskem področju se bo uredila komunikacija, ki bo postala bolj umirjena. Ker pa dan nosi s sabo tudi vpliv Sončevega mrka, boste nekateri zelo nerazpoloženi, nervozni in neprilagodljivi. Slabo voljo boste sposobni premlevati v neskončnost, težko in neradi boste zaupali drugim, tudi če bodo njihovi nasveti dobronamerni in celo koristni za vaš napredek.

Poglejte si še: Sončev mrk (26. decembra): Zaključek karmične poti

V petek prihaja konjunkcija med Luno in Plutonom, ki bo povzročila osebne borbe. Čeprav boste prepričani vase, vam bodo ves čas v podzavesti nagajali dvomi in strahovi. S povečano intuicijo pa boste lažje razumeli druge, tudi odločali se boste lažje.

V soboto prihaja vpliv lune v vodnarju, zato se bodo vse zakomplicirane misli in zadeve umaknile od vas. Ponosni boste na svoj videz in dosežke, zato lahko v določenih situacijah pretiravate z rahlo egoističnimi nastopi. Čustveno boste odprti in samozavestni. Deležni boste veselja, navdušenja in odprte energije, kar vam daje moč in voljo za prijetno druženje.

Nedelja bo zaradi konjunkcije med Luno in Venero obarvana s srečo, izobiljem in številnimi priložnostmi. Čas bo ugoden za družabna srečanja in dobre odnose. Zanimala vas bodo področja samozdravljenja, morda se odločite tudi za obisk kakšnega predavanja z duhovno tematiko.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: