Obdobje zmede in kaosa se zaključuje, saj se Merkur začne gibati direktno

Tedenska astro napoved za obdobje od 18. do 24. oktobra.

Obdobje zmede in kaosa se zaključuje, saj se Merkur začne gibati direktno (foto: shutterstock) shutterstock
17. 10. 2021

S Soncem v tehtnici, ki počasi zaključuje svoj cikel, boste podarili prednost lepoti in ravnovesju. Začeli boste hrepeneti po druženju s prijatelji in ljubljenimi, ki bodo uživali v vaši prijetni ter simpatični energiji. Dotaknili se boste tudi pravil in mej, ki spodbujajo osebno rast in uspeh. 

Veliko misli in dejanj se bo dotikalo medosebnih odnosov in postavilo najbližje vezi v središče dogajanja. Uporabite to božansko žensko energijo tako znotraj vas kot na področju zunanje podobe. Vzemite si čas za sestavo obrokov, izbiro oblačil ali preurejanje prostorov. Dovolite si prijetne rituale in privoščite si dovolj spanja.

Spustite v svoj osebni prostor vonj, čute in zvoke, ki vam lahko napolnijo srce. Izkoristite svojo ustvarjalno energijo tako, da naredite nekaj lepega, nekaj kar boste lahko tudi kasneje občudovali. Obkrožite se z lepoto in si dovolite misli, zaradi katerih se boste dobro počutili. V času nestabilne politike, družbenih krivic in nenehnih dezinformacij boste zaupali le iskreni ljubezni. Lažje boste zbrali notranjo moč, prevzel vas bo tudi duh razumevanja. Veliko obdobje zmede in kaosa se zaključuje, saj se Merkur v ponedeljek začne gibati direktno, kar pomeni, da bo prisluhnil vašim prizadevanjem ter vam omogočil, da se razvijate v pravi smeri.

V soboto prehaja Sonce v znamenje škorpijona, zato se bo nakopičilo nekaj temačnih misli, strast pa bo neprestano silila na plano. Postali boste bolj razdražljivi, vendar po drugi strani tudi pogumni in prodorni.

V znamenju Strelca bo Venera dodala odnosom svobodomiselni ter vesel, filozofski in optimistični ton, ki bo prepričal tudi najbolj zagrenjene. V kolikor hrepenite na področju ljubezni po več pestrih dogodivščinah, bo ta vpliv podprl vaša prizadevanja.

V ponedeljek bo tudi Jupiter končal svojo retrogradnost. Popeljal vas bo do tega, da razmislite, ali ste resnično zadovoljni s tem, kako ste razširili zadeve v zadnjem času, ali bi morali morda kaj popraviti. Sedaj prihaja priložnost, da povečate svoje bogastvo in se pogumno podate naprej.

TEDENSKA NAPOVED

V ponedeljkovo jutro boste stopili z energijo lune v znamenju rib. Zamišljeni, ležerni in polni raznih vtisov se boste težje soočali z resnimi nalogami, saj ne boste dovolj osredotočeni. Sredi dne vstopa luna v znamenje ovna, zato boste zaznali čustveno neodvisnost. Pričakovali boste veliko spodbude, živahnosti in svobode. Hitro se boste v vsaki situaciji odzvali, včasih morda preveč impulzivno.

Tudi v torek boste pravi bojevnik ali bojevnica, kar pomeni, da se boste ukvarjali le s tem, kako čim hitreje napredovati. Na čustveni ravni boste v veliki meri samozadostni. Zaradi polne lune pa tudi napeti. 

V sredo, ko nastopi Polna luna v znamenju ovna,  boste delovali kot posameznik, ki strastno ljubi in se hitro razjezi. Želeli boste zmagovati in prevladovati, tudi če boste to storili v škodo drugih. Energija bo po eni strani poživljajoča in vas spodbuja, da naredite potrebne spremembe. Po drugi strani pa vas lahko naredi iracionalne in vas spodbudi, da skočite v trenutku največje jeze. Čeprav vas ognjena in ambiciozna energija lahko spodbujata k ukrepanju, se prepričajte, da pritisnete na prave tipke. Nikar se tokrat ne spopadajte s prijateljem, s katerim se ne strinjate. Vprašajte se, ali so to dejanja, ki bodo na koncu usklajena s tem, kar je za vas najboljše. Usmerite borbeno energijo v to, da boste lažje verjeli vase. Ukrepajte z namenom, da opustite stvari, ki vam ne služijo več. Pozno zvečer se bo vse skupaj malce umirilo, saj luna prehaja v bika.

Spremembe in negotovost bodo v četrtek in petek, ko bo luna v biku, vaš največji strah, še posebej, če se nanašajo na osebno življenje. Cenili boste stabilnost in občutek utemeljenosti, zato boste blesteli v pomembnih razpravah, spremljal vas bo tudi občutek za pravo mero. Ljubitelji razkošja in vsega lepega se boste večkrat znašli v situaciji, da razmišljate, kako bi polepšali svoje življenje. Ko boste potrebovali tolažbo, se boste obrnili k hrani in družinskim članom, tam boste našli pravo zavetje.

Najpomembneje vam bo, da je tisto, s čimer se obdajate, lepo, urejeno in pomirjujoče. Gibali se boste počasi in enakomerno in z veseljem boste raje vložili veliko truda v negovanje globokih odnosov s posamezniki, kot pa v velik krog bežnih znancev. Čeprav boste na trenutke trmasti, se boste znašli v vsaki situaciji. Odnosi bodo prijeten način za krepitev občutka varnosti, lahko da boste celo zavračali priložnosti za sklepanje novih prijateljstev. Dejanja bodo govorila bolj kot besede.

V soboto ob 9.57 uri preide luna v znamenje dvojčkov, zato boste čutili potrebo po raznolikosti in spremembah. Z lahkoto se boste ukvarjali z novimi stvarmi, iskali spodbudo in bili to, kar ste. Vaša potreba po raznolikosti vam bo omogočila, da ste boljši, če delate več stvari hkrati, vendar se morate izogibati razpršitvi svoje mentalne energije. Globoke čustvene zapletenosti vas tokrat ne bodo zanimale.

Pripravil: Horoskop.si 

Preberite si še: