Ta teden žalostnim prinaša upanje in šibkim moč

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 7. do 13. 12. 2020.

Ta teden žalostnim prinaša upanje in šibkim moč (foto: pexels) pexels
7. 12. 2020

Sonce se nahaja v znamenju strelca, zato bo značilno intenzivno razmišljanje. Z lahkoto boste spontani, želeli si boste optimističnih rešitev in jasnosti v odnosih. Ves čas boste hrepeneli po duševni stimulaciji, ter z veseljem izmenjevali ideje z domačimi in tistimi, ki spadajo v vaš ožji krog. Na trenutke je lahko vsega preveč, zato vedno ne boste zmožni slediti kaotičnim mislim.

Teden je s tem vplivom obdobje usmerjanja v višja stanja zavesti, abstraktnega mišljenja, visokih ciljev, vizij in idealov. Razmišljanje bo usmerjeno navzgor, proti nebu, poudarjeni bodo tudi cilji na višji ravni. Če boste iskreno sledili vsemu, kar vas obdaja, je lahko to čas iskanja življenjskega namena, ali pa celo trenutek odkritja nove življenjske filozofije. Sonce v strelcu močno povečuje željo po pustolovščinah in odkrivanju novih obzorij. Navdihnjeni boste v smeri iskanja novega znanja o svetu okoli sebe, ter tudi o sebi. Upali si boste preseči tisto, kar je bilo do sedaj nekoliko zakoreninjeno. 

Vse stvari boste doživljali bolj abstraktno ter intelektualno. Prihajajo možnosti nadgradnje znanja, učenja, iskanja ter razvijanja vaših intelektualnih sposobnosti. Sonce v strelcu je spodbuden vpliv, žalostnim prinaša upanje in šibkim krepi energijo, skratka; nič v tem obdobju ni nemogoče. Situacije bodo sedaj bolj pregledne, spremenljive in prožne. V negativnem smislu ste lahko v določenih podvigih površni, nezbrani in pozabljivi. 

Merkur, ki se bo v tem tednu prav tako nahajal v znamenju strelca, je usmerjen v prihodnost in podpira vizijo jutrišnjega dne. Poudarjen bo vaš smisel za izpolnjevanje vseh podrobnosti, tako da se situacija, na kateri delate, lahko dejansko razvije. To je čas navdušenih besed, samozavestnih sporočil in strastnih razprav, ki ne vodijo v konflikte, ampak v lekcije za osebno rast.  Ne pozabite zaradi tega vpliva najprej tehtno razmisliti, preden spregovorite, saj so lahko besede ostre in brutalno iskrene. Merkur vas bo spodbujal, da razširite svoj um in obzorja, zato je zdaj pravi čas, da začnete intenzivno razmišljati o tem, da bi se vrnili v izobraževanje ali začeli z novo službo. Nagibali se boste k temu, da se osredotočite na širšo sliko, ne pa da se zapletate v nesmiselne podrobnosti. Svoboda misli bo zelo pomembna.

Venera, ki se bo v tem tednu nahajala v škorpijonu, vam bo omogočila, da se poglobite, ne samo vase, ampak tudi v tesnih odnosih z drugimi. Prihaja čas strasti, čustvene povezanosti in povečane spolne energije. Zdaj ni čas za začetek površinskih odnosov z neznanci v spletnih klepetalnicah, saj bi si lahko ustvarili napačno predstavo, ki vodi v razočaranje. Nikar pa na področju kariere ne dovolite, da škorpijonovo ljubosumje vpliva na odnose s sodelavci.

Tedenska napoved

Teden boste začeli zelo odgovorno, saj vas bo vodil vpliv lune v zemeljskem znamenju device. Pričakujte boljše iztočnice na področju študija in dela ter priložnost, da končno sestavite svoje misli v zaključeno celoto. V vaši notranjosti bo ta vpliv spodil potrebo po samoorganiziranju, vendar se lahko v negativnem smislu izrazi kot pretirana kritičnost in ukvarjanje z nepotrebnimi skrbmi.  Ves čas boste imeli v glavi pomembne in nepomembne malenkosti, ki vas bodo priganjale.

V torek, ko bo nastopil Zadnji krajec, boste usmerjeni k temu, da določene zadeve popeljete do realizacije in se osvobojeno ozrete na dobre rezultate. Brez trdega dela in zbranih misli vam ne bo uspelo. Ugoden čas, da začnete razmišljati o kakšni intenzivni spremembi na področju prehranjevalnih navad in gibanja. Le cilje si bo potrebno zastaviti.

V sredo in četrtek boste zelo umirjeni in topli, saj vas bo spodbudila energija lune v znamenju tehtnice. Če boste užaljeni, mule ne boste kuhali dolgo, raje se boste o vsem pogovorili s pomočjo note sočutja. Če ne boste na pravi način uporabili diplomacije in zavedanja o drugih okoli vas, lahko počasneje napredujete, kar vam ne bo všeč. Čeprav boste pravi individualist, bi se morali zavedati, da lahko sodelovanje, s tistimi, ki jim resnično zaupate, prinese koristi in nasmešek na obrazu. Zaljubljenci se boste razkrivali drug drugemu na nežen način in iskali romantično obarvane priložnosti, samski boste namesto, da bi zavili v spletno klepetalnico, raje vzeli v roke kakšno dobro knjigo in se z vsemi čuti poglobili v branje.

V petek preide luna v znamenje škorpijona. Vaš ključ do urejenih odnosov in napredka bo prodornost, ki lahko prinese veliko, kaj točno, bo pa odvisno samo od vas. Če ste v resnem razmerju, boste od ljubljene osebe pričakovali več pozornosti in prilagajanja. Kljub razumevanju se lahko pojavi kakšen nenaden trenutek ljubosumja, ki ga skušajte zabrisati z zaupanjem. Vaš spomin bo odličen, zaradi nemirnih energij se lahko pojavi razdražljivost v predelu želodca.

V soboto bo zaradi ugodne konjunkcije med Luno in Venero dan obarvan z ljubezenskimi vibracijami in raznimi srečnimi naključji. V družinskem okolju bodo vladale srčne energije, pričakujte zanimive domislice, ki bodo presekale dolgčas in omogočile dobro počutje, ne glede na vse, kar vas trenutno obremenjuje.

V nedeljo se boste najboljše počutili rojeni v ognjenih znamenjih saj luna preide v znamenje strelca. Optimistično usmerjena energija vam bo omogočila, da se boste lažje odločili za lepe stvari in nekoliko pozabili na vse zapletene zadeve, ki vas obkrožajo. Pazite le, da ne boste zaradi pretiranega navdušenja preveč zaletavi in premalo razumljivi do drugih.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: