Astro napoved: Prihaja energija zemeljskega bika

Tedenska astro napoved Sensa astro klub za obdobje od 19. do 25. 4. 2021. 

Astro napoved: Prihaja energija zemeljskega bika (foto: pexels) pexels
18. 4. 2021

V teden se bomo podali z energijo bika, saj se v ponedeljek Sonce in Merkur pomakneta v to prijazno zemeljsko znamenje, ki hrepeni po stabilnosti in udobju. Načeloma boste samozavestni, vendar se lahko tudi oddaljite od bistva, zaradi domišljije, pretirane natančnosti ali trmoglavosti. Prisotne bo veliko trde  energije. 

Ko boste v pogonu, usmerjeni k zmagi, vam bo veliko lažje. Povečala se bo želja po napredku in zaslužku, kar vas bo prebudilo in vam dodalo motivacijo in vztrajnost, da zadeve popeljete do konca. Narava bo harmonična, zato naj bo vaša najljubša popotnica sprehod po gozdu, ki vas bo napolnil s čisto energijo. Če ste v poslovnem svetu v zadnjem času malce zaspali, boste imeli sedaj odlične možnosti, da se ponovno prebudite. Za pridno delo in ustvarjalnost boste tokrat nagrajeni in pohvaljeni, kar bo še dodatno dvignilo vašo motivacijo.

Ne bodite presenečeni, če vas bo kaj razjezilo, kar zna prinesti na dan nezrelost in neodgovornost. Če se ukvarjate z osebnostno rastjo ali osebnostno preobrazbo si vzemite nekaj dodatnega časa zase in naredite naslednji pomemben korak nasproti svoji sreči.

Merkur v zemeljskem znamenju vas bo usmeril v bolj smiselno ter premišljeno komunikacijo in povečano storilnost na področju dela. Hitre rešitve se tokrat ne bodo najboljše rešitve, zaradi njih se lahko na koncu celo razjezite. Več boste dosegli s počasnimi in premišljenimi koraki.

Venera v znamenju bika bo na področju ljubezni uresničila marsikatera pričakovanja in vas popeljala k toplim gestam. Želeli boste čutiti, biti ljubljeni in spoštovani. V besedne zaplete se ne boste spuščali, delovali boste previdno. Pri ognjenih in zračnih znamenjih bo zaradi prijetne Venere več sreče, zadovoljstva, razvoja in širjenja na materialni, duhovni in čustveni ravni. Zemeljskim in vodnim znamenjem vpliv prinaša boljše zdravje, ozdravitve, radost, borbo za premoženje in možnosti za kakšen dobitek.

Mars v znamenju dvojčkov bo do petka, ko se zavihti v znamenje raka, poskrbel za več razigranosti in spontanosti v odnosih. Energije bodo sicer malce razpršene, vendar vam bodo kljub temu godile, saj boste prišli do določenih spoznanj. Čas bo namenjen tudi pogovorom z ljudmi, ki so se v zadnjih mesecih nekoliko umaknili iz vašega življenja. Konec tedna boste zaradi občutljivih vibracij ponovno začutili potrebo po tem, da se umaknete vase, v svoj svet. Proučite svoje življenje in videli boste, katera področja so postala obremenjujoča.

Tedenska napoved

V ponedeljek se bo zaradi vpliva lune v raku razvilo bolj občutljivo zaznavanje.  Prihaja tudi konjunkcija med Soncem in Merkurjem, ki bo poskrbela, da vse skupaj ne bo obtičalo na enaki točki. Če boste začutili, da ste nezadovoljni, boste nagnjeni tudi k sladkosnednosti. Prihajajo različni odtenki čustev, ki pa jih ne boste sposobni razčistiti, zato lahko razpoloženje pogosto zaniha iz ene skrajnosti v drugo. Težko in neradi boste zaupali drugim, tudi če bodo njihovi nasveti dobronamerni in celo koristni za vaš napredek. Če bi lahko, bi si izbrali ljubljenje in nežne podvige.

V torek, ko luna preide v znamenje leva, boste najbolj uživali, če boste v središču pozornosti. Poudarjena bo vaša osebnost, vaš ego se bo zavihtel v višave. Ponosni boste na svoje ideje in na delo, hrepeneli boste po tem, da se vaša kreativnost opazi. Odprto boste izkazovali svoja čustva in sposobni boste tudi romantičnih dejanj. Prvi krajec vas bo usmeril k začrtanim spremembam, ki bodo sedaj dobile novo obliko, in sicer bolj simpatično.

Ob manjših preprekah, ki se bodo pojavljale, se tudi v sredo, ko vas bo spremljala luna v levu, nikar ne ustavljajte, saj bodo le kratkoročne narave. Če že nekaj časa razmišljate o tem, da nekomu poveste svoje mnenje, je sedaj pravi čas za takšen korak, saj boste z lahkoto besede potegnili na plano in jih uporabili zelo spretno.

V četrtek popoldne bo luna, ki preide v devico, poskrbela, da bo motivacija zavidanja vredna. Lotili se boste tudi težjih nalog, brez da bi zraven čutili pritiske. Obdajal vas bo občutek dolžnosti, da je človeku v stiski, pa čeprav gre samo za malenkosti, nujno treba priskočiti na pomoč. Pozorno se boste posvečali svojemu telesu, tudi postu, ki vas lahko prečisti. Tokrat boste vse skupaj prenašali lažje, ker vam disciplina preprečuje, da bi ob naporih prenehali.

Pazite tudi v petek na prehrano in uživajte zdrave, lahke obroke, ki bodo dvignili nivo energije. Časa za lenobo ne bo na spregled, zato opravite vse, kar ste si pred kratkim začrtali. Veliko boste razmišljali o praktičnih stvareh in na trenutke kritizirali okolico, zato ne bodite presenečeni, če se pojavita sitnoba in nizka samopodoba.

V soboto skozi dan boste dlakocepski in nestrpni, umirili se boste šele proti večeru, saj luna prehaja v znamenje tehtnice. Zaželeli si boste več sprostitve ter prijetnega kramljanja z bližnjimi. Razčiščevanja in analiziranja so za vami, prehajate v bolj sproščen čas. Znali se boste posvetiti sebi, svojemu telesu in užitkom, ki vas bodo tudi v nedeljo, ko bo luna še v tehtnici popeljali v zadovoljstvo. Umirjeni boste pripravljeni poslušati ter sprejemati kompromise v obojestransko korist. 

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: