Napoved: Zaradi retrogradnega Merkurja, se ne spuščajte v zahtevna opravila

Tedenska astro napoved za obdobje od 27 septembra do 3. oktobra 2021.

Napoved: Zaradi retrogradnega Merkurja, se ne spuščajte v zahtevna opravila (foto: shutterstock) shutterstock
27. 9. 2021

S Soncem v znamenju tehtnice bodo vaše misli končno poiskale svoj miren kotiček. Začutili boste, da imate željo, da razčistite z odnosi, ki so vas v zadnjem obdobju vlekli navzdol. Opustite pa sedaj dokazovanje in prepričevanje, kako prav imate.

Odnosi s prijatelji bodo bolj lahkotni in sproščeni, le o večjih težavah ne boste želeli pretirano razpravljati. Z nekaj vložene diplomacije, taktnosti in energije v delo, lahko dosežete zadovoljstvo z rezultati, ki vam jih prinaša področje kariere. Svobodno boste izražali svojo ustvarjalnost ter tako dosegli veliko več, kot ste pričakovali. V ljubezenskih odnosih boste izjemno ljubeznivi in darežljivi. Imeli boste občutek, da potrebujete več pozornosti in nežnosti. 

Ker se bo v ponedeljek Merkur v znamenju tehtnice začel gibati retrogradno, se nikar ne spuščajte v zahtevna opravila, bodite bolj pozorni pri vožnji in ne izpostavljajte kočljivih tem, saj se lahko hitro znajdete v zapleteni situaciji. Komunikacija bo v enem trenutku odločna, v drugem pa zaradi povečane neodločnosti malce bolj zadržana. Vaši miselni procesi bodo potekali nekoliko počasneje. Vsako zadevo boste temeljito premislili in ocenili, preden se boste podali v reševanje. Prevzemala vas bo potreba po širjenju obzorij, vendar ne boste dovolj vztrajni.

Venera v znamenju škorpijona vas usmerja k temu, da se prepustite počitku, čustvenemu vrtincu in dobri volji. Njena strastna energija podpira žgečkljive dogovore, nova poznanstva, srečna naključja in nenaden uspeh, zato bodite pripravljeni izpustiti rutino in se predati nepredvidljivim stvarem ter strastnim podvigom. Prihajajo nove ideje, iskanje pomoči in podpore pri osebah, ki imajo določene sposobnosti in vam lahko pomagajo pri osebnem napredku. V negativnem smislu lahko pričakujete nekaj manjših nesporazumov, ki pa jih boste razjasnili s simpatičnim delovanjem. Venera vas bo ščitila, da ne boste na ljubezenskem področju naredili kakšne neumnosti. Težje boste tokrat poiskali ravnovesje med poslovnim in osebnim življenjem.

Mars v tehtnici bo tisti, ki bo odvečne strasti in nemir umiril ter uglasil v ustrezni smeri. Ne boste se želeli prerekati, raje boste poiskali umirjeno rešitev. Poglobitve vase bodo učinkovite, sposobni boste tudi naprednega razmišljanja na višji ravni. Prazni pogovori in morebitne neumnosti se umikajo vstran od vas.

VPLIV ZA VSAK DAN POSEBEJ 

V ponedeljek, ko bo luna v znamenju dvojčkov, pričakujte klepetavo vzdušje. Veliko boste govorili in pri tem uporabljali roke, s katerimi boste vneto pojasnjevali. Vse, kar se vam bo pletlo po mislih, boste želeli razložiti in vprašati, saj vas bo spremljala močna radovednost. Težko se boste uprli nenehnemu hitenju, sposobni boste izjemne koncentracije ter bliskovitega odzivanja in prilagajanja. Razigranost in igrivost bosta tudi v torek zjutraj, ko se bo luna še nahajala v dvojčkih vaši stalni spremljevalki.

V torek popoldne prehaja luna v znamenje raka. Prihaja nekaj čustvenih naporov in nostalgije, ki se ji boste težko umaknili. Z veseljem se boste umaknili v svojo lupino, da bi se lažje soočili s tem, kaj v resnični globini čutite. Na prvi pogled boste delovali hladni in nedostopni, potrebovali boste veliko več časa, da se omehčate, še posebej v družbi ljudi, ki jih ne poznate dobro. Na področju kariere in denarja boste delovali skrbno in predano, zato lahko dosežete dobre rezultate, predvsem pa vam bodo zaupali. Čas je ugoden za nakupe, še posebej, če kupujete opremo za dom ali dekoracijo.

Zadnji krajec bo v sredo, ko boste še vedno bolj občutljivi poskrbel, da se boste v vseh situacijah znali nadzirati. Rešitve bodo bolj jasne, način delovanja pa bolj odločen in usmerjen v tehtne rešitve. Področje osebne rasti bo deležno napredka, saj se boste želeli rešiti vseh bremen in obremenitev. Hrepeneli boste tudi k temu, da prisluhnete sebi, v pravem pomenu.

V četrtek boste skušali na vsak način rešiti nekaj, kar se vleče že nekaj dni, pozornost boste namenili tudi področju financ.

V petek se boste razveselili optimistično naravnanih vibracij, ki jih prinaša luna, ki prehaja v znamenje leva. V negativnem smislu lahko pričakujete nekaj nervoze in hitrih odločitev, ki pa so lahko tudi nejasne in napačne. Osebnost in ego se želeli ali ne dvigata v višave, zato se boste znali več kot odločno postaviti zase ter za svoje pravice. Polni zanimivih rešitev in entuziazma boste hrepeneli po občudovanju. Z veseljem boste izkazovali čustva ter povedali, kako se v resnici počutite. Počutje bo odlično, saj vam vpliv zagotavlja dovolj energije in živahnosti, s katero se lahko lotite vsega, o čemer ste v zadnjih dneh le razmišljali. V kolikor si ne boste vzeli dovolj časa za počitek se lahko pojavi močna utrujenost.

Tudi v soboto vam nič ne bo težko. Karkoli se bo pojavilo na urniku, boste z dobro voljo tudi izpeljali do konca, seveda brez nerganja.

V nedeljo dopoldne prehaja luna v znamenje device, zato bo vse skupaj bo videti v bolj realni luči. Energija dne bo ustvarjala precej zmedeno situacijo in v določenih trenutkih se boste spraševali, kako se lahko rešite napetosti, ki vas spremljajo. Ravnali se boste po smeri svojih odločitev. V odnosih lahko pričakujete nekaj zapletov saj boste ves čas iskali napake in se pritoževali. Urejen življenjski ritem bo okrepil samozavedanje, tako da si boste zaželeli počasi začeli delovati bolj zrelo.

Pripravil: Horoskop.si 

Vas zanima še: