Numeroskop: Dvignimo se nad občutke razočaranj in nemoči iz otroštva

Kaj vam napovedujejo številke za teden od 17. do 23. januarja?

Numeroskop: Dvignimo se nad občutke razočaranj in nemoči iz otroštva (foto: shutterstock) shutterstock
18. 1. 2022

Lekcije 3. tedna: 

Veliko govorimo o negi notranjega otroka. Kaj pa naši notranji starši, nas še vedno strašijo? Nas je strah, da za njih nismo dovolj dobri? Kateri dogodki iz otroštva določajo vaše sedanje odzive?

Otroštvo naj bi bil srečen čas, ko smo zavarovani in pravilno usmerjani. No, življenje je mnogokrat vse prej kot le srečno. Naši starši so se zagotovo trudili dati vse od sebe – delovali so tako kot so menili, da je za nas dobro. Zelo malo staršev na tem svetu si v resnici želi uničiti svoje otroke in verjamem, da naši ne sodijo med njih. Vsekakor pa smo lahko določene dogodke, besede, načine delovanje doživeli in jih še vedno smatramo za škodljive.

Danes niste več otrok. Danes se sami odločate o svojem življenju.

V času najstništva smo običajno uporniki in nimamo težav s kljubovanjem. Zakaj torej se v odrasli dobi rado zgodi, da se zgovarjamo na svoje starše, ki nas niso podpirali na način, kot bi si mi želeli? Zakaj jim v odrasli dobi, torej po najstništvu, ponovno dajemo tako močno veljavo, da sebe izničimo?

Kadar se to zgodi, se zavedajmo, da je to naša izbira. Vedno lahko z delom na sebi premagamo določene miselne vzorce, ki nas omejujejo. Prvi korak pa ni, da za njih krivimo svoje starše, družbo, bivšega partnerja, temveč se usmerimo v prihodnost in cilj, v naše otroške sanje in želje.

Teden pred nami nas bo spodbujal, da se dvignemo nad občutke razočaranj in nemoči iz otroštva in se osredotočimo na svoje darove, talente in sanje. Obudimo zaupanje vase ter prepričanje, da je, kar si želimo, možno. Bodimo neustavljivi.

Postavite si vsaj tri cilje kar takoj.

VPRAŠANJA V POMOČ:

  • Kakšen otrok ste bili?
  • Kakšen najstnik ste bili?
  • Kakšna starejša oseba si želite biti? 

UGODEN ČAS ZA:

  • Igrivost
  • Uresničevanje otroških sanj
  • Ustvarjalnost 

Tukaj si lahko preberete, kako izračunamo število življenjske poti.   

Število življenjske poti 1

Čustva je potrebno umiriti, da bi se lahko razjasnila. Ta teden je kot nalašč za zdravljenje strahu, žalosti, otožnosti in vseh bolečin občutenj. Naj minejo. Dovolite si iti naprej.

Število življenjske poti 2

Ste strpna oseba, ki hitro začuti stisko sočloveka. V tem tednu se osredotočite na sebe, četudi se vam zdi, da se dobro počutite. Dovolite si priznati kaj še vedno boli in zakaj? Objemite sebe.

Število življenjske poti 3

Se dogodi, da nič hudega namerno izgovorjeno besedo doživite kot napad ali kritiko? Se takoj postavite v obrambni položaj? Pojdite do vira tega obnašanja in ga odklopite. Dovolj je.

Število življenjske poti 4

Ste vztrajni, a morda bi morali samo za kak odtenek spremeniti smer vašega vztrajanja. Ali vas dejanja vsakodnevnih aktivnosti peljejo po poti vaših ciljev? Bolje nastavite korakanje.

Število življenjske poti 5

Spontana iskrica je težko del vsakdanjika, kajne? Rutinska opravila se nič kaj ne iskrijo, zato se jih kaj kmalu naveličate. Bistvo je: Vi ste iskrica, ne tekajte naokoli v iskanju sebe.

Število življenjske poti 6

Dobro vemo, da bomo na utečeni način dobili poznane rezultate. Poskusite nekaj novega, vznemirljivega in opazujte, kaj se zgodi? Kaj pa kadar vas ne jemljejo resno? Se vi?

Število življenjske poti 7

Čustvena drama je nekaj, česar niste pristaš. A eksplozija čustev je včasih potrebna, da bi jih pravzaprav prepoznali in priznali. Razum je odličen v ''zakrinkanju'' občutkov. Snemimo maske.

Število življenjske poti 8

Včasih dokazi in razumska prepričanja ne pomagajo – naše srce doživlja resnico kot drugačno od ''navedene'' ali ''logične. Drznite si. Priznajte si, brez obotavljanja, svojo Resnico. 

Število življenjske poti 9

Biti odločen ne pomeni biti hladen ali nemara celo zloben. Pomeni biti v svoji moči. Ne bojte, da boste izgubili ljudi okoli sebe. Kdor ima rad vas, si želi, da ste vi in ne marionetka.

Tekst: NuMeRoSKoP je z Ljubeznijo za vas napisala avtorica, TV voditeljica, numerologinja, svetovalka in motivacijski coach LiLi SoRuM; www.lili-sorum.com