SEPTEMBER prinaša intenzivno obdobje: hkrati bo RETROGRADNIH 6 planetov!

1. 9. 2022
Deli
SEPTEMBER prinaša intenzivno obdobje: hkrati bo RETROGRADNIH 6 planetov! (foto: profimedia)
profimedia

Ko v začetku septembra nastopi retrogradni Merkur, se prične intenzivno obdobje, v katerem bo hkrati retrogradnih kar šest planetov.

September bo intenziven mesec, ki prinaša pomembne spremembe, spoznanja in uvide. Spodbudil nas bo k samorefleksiji, spreminjal bo naša dosedanja prepričanja in nas porinil iz cone udobja.

10. septembra nastopi retrogradni Merkur in se s tem pridruži še petim ostalim retrogradnim planetom. Preverite, kaj posamezno retrogradno obdobje pomeni.

Retrogradni Pluton (29. 4. - 8. 10.)

To obdobje nas spodbuja, da se soočimo s tistimi podzavestnimi deli sebe, ki smo se jim doslej izogibali. Ker je Pluton planet moči in želja, morda v tem času veliko bolj razmišljate o svojih željah ter potrebi po avtoriteti in materialnih dobrinah. Ob tem je ključno, da ozavestite tudi vse temne plati svojih želja in odkrijete, od kod resnično izvirajo.

Retrogradni Saturn (4. 6. - 22. 10.)

Saturn je povezan s prevzemanjem odgovornosti za lastne odločitve ter dejanja. Obenem pa je tudi gospodar karme, zato je retrogradno gibanje tudi obdobje, ko se karma ureja. Če ste v preteklosti delali na sebi in svojih odnosih, boste v tem času opazili, da se vam delo obrestuje.

Preberite več o retrogradnem Saturnu >

Retrogradni Neptun (27. 6 - 3. 12.)

Neptun povezujemo z abstraktnimi temami in koncepti, kot so sanje, visoki ideali, duhovnost in razne zablode. Na skrivnosten način deluje kot mojster iluzij in prinaša subtilne energije. Njegova retrogradnost pa je priložnost, da snamemo rožnata očala, se soočite z realnostjo ter na svet, delo in odnose pogledate pošteno. Morda vas v tem času doleti nekaj težkih resnic, ki pa so nujne za vašo rast in svobodno življenje.

Odkrijte, kaj vse prinaša retrogradni Neptun >

Retrogradni Jupiter (28. 7. - 23. 11.)

Vse do konca oktobra bo retrogradni Jupiter v znamenju ovna, kar lahko prinaša nekaj raztresenosti. Morda se vam v tem času zdi, da nimate sreče in da že najmanjša napaka, zamuda, pomota prinaša velike posledice. V tem obdobju je ključno, da se potrudite ostati osredotočeni, natančni, organizirani in točni.

Retrogradni Uran (24. 8. - 22. 1.)

V tem obdobju nas Uran spodbuja, da stopimo iz cone udobja in spremenimo svojo miselnost. To je čas, da razširite svoja obzorja, prisluhnete drugim in se naučite sprejemati tudi mnenja, ki so vam tuja. Podirajte vse, kar vas omejuje, razmišljajte izven okvirjev in ostajajte kreativni. V kolikor boste odprti za nove izkušnje, vam bo retrogradni Uran omogočil velik osebni napredek.

Preberite več o retrogradnem Uranu >

Retrogradni Merkur (10. 9. - 2. 10.)

Retrogradni Merkur nastopi na isti dan kot polna luna, ki bo prinesla še dodatno intenzivno energijo. Merkur bo v znamenju tehtnice, zaradi česar bodo na preizkušnji predvsem odnosi - tako osebni, kakor tudi službeni. Morda se bodo na nek način vrnili ljudje iz vaše preteklosti, morda pa boste določene trenutne odnose želeli pustiti za seboj. Ko se Merkur proti koncu meseca premakne v devico, pa je to obdobje, ko se osredotočimo na svoje zdravje. V tem času razmislite, kako bi se lahko motivirali in še dodatno poskrbeli zase.

Vsekakor je pred nami zanimivo obdobje, ki bo lahko tudi nekoliko naporno. Ob tem je pomembno, da ostajate čim bolj povezani s seboj, sledite svojim občutkom ter ohranjate nežnost - tako do sebe, kakor tudi do drugih.