Najboljši poklici za RAKE, RIBE in ŠKORPIJONE

22. 3. 2022
Deli
Najboljši poklici za RAKE, RIBE in ŠKORPIJONE (foto: profimedia)
profimedia

Če ste eno izmed vodnih znamenj, preverite, katera poklicna pot bi vam lahko bila pisana na kožo.

Vodna znamenja so intuitivna, čustvena in občutljiva, zaradi česar so velikokrat v dobrem stiku s samim seboj, prav tako pa jim to omogoča boljše in globlje povezovanje z drugimi. Svet zaznavajo na srčen, sočuten način ter imajo dober vpogled v razumevanje drugih.

Poglejmo si, katere karierne poti bi vsakemu izmed vodnih znamenj prinesle visoke možnosti za uspeh in zadovoljstvo.

Rak: Delo z ljudmi ali živalmi/skrbnik/zdravilec/vzgojiteljica

Raki imajo prirojeno sposobnost skrbi in negovanja, kar je v veliki meri povezano z njihovo vladajočo Luno. So intuitivni in materinski, zaradi česar bi bili odlične varuške ali starši s polnim delavnim časom. Njihovo globoko razumevanje čustev jih opremlja s sočutjem, ki ga potrebujejo, da lahko dobro poskrbijo za druge – bodisi za otroke ali starejše ljudi v njihovem okolju. So tudi odlični skrbniki za živali, zato jim tudi delo z živalmi odgovarja. Ker so zelo intuitivni, bi bili tudi odlični zdravilci, saj se z lahkoto uglasijo z energijo drugih. Poleg tega je njihova potrpežljivost ena izmed ključnih lastnosti, ki jih dela uspešne pri tesnem sodelovanju z drugimi.

Riba: Umetnik/psiholog/terapevt

Ribe imajo zelo aktivno domišljijo, zaradi česar so konstantno v toku in sledijo svoji intuiciji. Odlično se znajdejo v vseh mogočih umetniških vodah, naj si bo slikanje, ustvarjanje izdelkov, fotografiranje, pisanje, igranje... 

Z lahkoto se prilagodijo na nepričakovane življenjske preobrate in obvladajo kaotičen spekter človeških čustev. Ker imajo prirojeno znanje o delovanju človeškega uma ter visoko mero empatije, bi se odlično znašli v vlogi psihologa ali terapevta. Drugim lahko pokažejo, da so njihova čustva lahko njihova največja moč. Ta vodna znamenja so po naravi sanjaška in vizionarska. Zaradi njihove zelo občutljive narave je izražanje svojih misli in čustev za njih nekaj naravnega. Dobri terapevti bi bili tudi zaradi njihove sposobnosti pozornega poslušanja druge osebe.

Škorpijon: Pisatelj/detektiv/raziskovalec/organizator

Škorpijoni črpajo navdih za svoje ustvarjanje iz globokega vodnjaka njihovih čustev, zato so tudi oni lahko dobri v različnih oblikah umetnostih. Ker se globoko izražajo, jim je lahko pisanje pisano na kožo. Lahko napišejo odlične detektivske romane, erotične zgodbe ali duhovne knjige. 

So izjemno natančni in radi prodirajo v bistvo stvari. Škorpijioni so odlični kriminalisti in detektivi, saj imajo prirojeno žilico za raziskovanje. 

Nagnjeni so k temu, da svoje ideje tudi uresničijo, v tem procesu pa navdih črpajo iz svoje notranje ustvarjalnosti. Odlično bi se znašli tudi v vlogi glasbenikov, filmskih ustvarjalcev in podobnih umetniških poklicev.

Deloma povzeto po: bustle.com

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode