Vsako znamenje zodiaka ima svojo tarot karto – ali veste, katera je vaša?

21. 2. 2024
Deli
Tarot karte vsebujejo neskončno količino simbolizma – morda pa niste vedeli, da so močno povezane tudi z astrologijo, saj je vsako znamenje zodiaka povezano z določeno tarot karto. (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Verjetno poznate vsaj eno osebo, ki ima svoj komplet tarot kart. Skozi leta je tarot postal intuitivna umetnost, ki nam lahko pomaga, da se pripravimo na najboljše in najslabše. Tarot karte vsebujejo neskončno količino simbolizma – morda pa niste vedeli, da so močno povezane tudi z astrologijo, saj je vsako znamenje zodiaka povezano z določeno tarot karto.

Bik – Svečenik

Svečenik je nekakšen duhovni vodnik tarota. Z intenzivnimi vzvišenimi vibracijami simbolizira organizacijo, institucijo in sledenje poti do znanja. V svoji levi roki drži trojno žezlo, ki predstavlja vladanje nad snovjo, čustvi in mislimi.

Svečenik je peta karta velike arkane; številka, ki predstavlja kreativnost in radost v materialnem svetu. Bik namreč vlada fizičnemu svetu, čutnosti, užitku in materialnim stvarem – nihče ne zna uživati tako kot on. Uporabite moč te karte, da uvidite, da lahko z zavzetostjo in trdim delom dosežete velike stvari. Ste mojster ustvarjanja in s časom boste pustili svoj pečat na svetu.

Dvojčka – Ljubimca

Vsi so navdušeni, ko se v branju pojavi karta Ljubimcev. Ta karta predstavlja zadeve srca, pa tudi to, da imate vedno na voljo različni možnosti – dva ljubimca predstavljata Adama in Evo ter simbolizirata moč dualnosti. Ko se ti dve energiji združita, ustvarita celoto, tako kot dvojčka, ki vas predstavljata v zodiaku.

Uporabite moč te karte, da si postavite svoj osebni sistem vrednot. Pokličite energijo Ljubimcev, da ostanete zvesti svoji filozofiji življenja in privabite pravega partnerja, ki je usklajen z vašim sistemom vrednot. Predvsem pa uporabite moč te karte, da ostanete prizemljeni in ohranjate ravnotežje.

Dvojčki razposajeno jadrajo skozi svoje življenje! Več si preberite tukaj.

Rak – Voz

Voz je karta, zaradi katere se počutite močni, motivirani in pogumni, kadar kanalizirate njeno energijo. Za vas so namreč najpomembnejša čustva. Če nekdo ali nekaj v vas vzbudi čustva, boste storili vse, kar je potrebno, da postane del vašega življenja. V mnogih kompletih tarot kart vidimo dve sfingi, obarvani črno in belo, simbol nasprotujočih si sil, ki se jih morate naučiti nadzorovati. Reka v ozadju simbolizira potrebo po sledenju naravnemu toku življenja.

Ker ste vodno znamenje, za napredek potrebujete spremembe, a to je lahko za vas težko. Voz je tukaj, da vas spodbudi, kadar hočete ostati v svoji lupini. Res je, da je tam toplo in udobno, a uporabite to karto, da vas vodi k vašim sanjam. Prevzemite nadzor nad svojimi cilji v življenju in sledite kozmičnemu toku Vesolja!

Lev – Moč

Ne bi smelo biti presenečenje, da je vaša tarot karta Moč. Ta karta govori o premagovanju težav s pomočjo poguma, vitalnosti in trdnosti. Na njej vidimo žensko, ki boža leva po čelu pod zlatim nebom. Čeprav lev izgleda grozeče, se zdi, da ima ženska nad njim oblast.

Številka, povezana s to karto, je osmica, ki prav tako predstavlja simbol neskončnosti, ta pa simbolizira neskončne možnosti. Spomnite se moči leva, kadar naletite na kakršnekoli težave v karieri ali odnosih. Poiščite si partnerja, ki vam omogoča vodstvo in zaupa v vašo moč. Uspeh vam je usojen, zato bodite pogumni in drzno sledite svojim strastem in željam.

Tukaj odkrijte zakaj je LEV najbolj opaženo znamenje zodiaka

Devica - Puščavnik

Vaša karta predstavlja enega najpomembnejših delov vaše poti. Puščavnik je močna sila duhovnega vpogleda in znanja, ki prihaja od znotraj. Na karti običajno vidimo starejšo osebo pred goro, ki simbolizira zavedanje in globoko zavezanost cilju. Da bi se povezali s svojim namenom, si morate vzeti čas za poslušanje svojega notranjega glasu; to pa občasno lahko zahteva tudi nekaj samote in počitka.

Uporabite energijo puščavnika in si vzemite čas za introspekcijo. Ta karta je tudi klic, da delite svoje znanje z drugimi! Poiščite si partnerja, ki ima enake vrednote kot vi in je pripravljen na inteligentne pogovore. Ne iščite popolnega partnerja – ostanite odprti za darove, ki vam jih lahko prinese vesolje. Zapomnite si, da včasih tisto, za kar prosite, ne pride v paketu, ki ga pričakujete.

Tehtnica – Pravica

Ravnotežje je vaša supermoč, zato ni presenetljivo, da je vaša tarot karta Pravica. Imate pomembno poslanstvo in svet vas potrebuje. Tako kot tehtnica na karti pa imejte v mislih, da mora biti intuicija uravnotežena z logiko. Pravica je enajsta karta v Veliki arkani, in da bi resonirala na ravni numerološkega mojstrskega števila 11, morate doseči precej visoko stopnjo duhovne evolucije.

Imate pomembno poslanstvo in vi ste pravi človek, da ga izpolnite! V ljubezni potrebujete iskrenost, spoštovanje, zvestobo in, kar je najpomembneje, potrpežljivost od svojega partnerja. V vseh odnosih pa imejte vedno v mislih, da so drugi ljudje ogledalo tega, kar ste energijsko pošiljali v svet.

Škorpijon – Smrt

Ker ste eden najmočnejših in najbolj provokativnih znakov v zodiaku, je vaša karta Smrt, ki predstavlja preobrazbo in ponovno rojstvo. Kot vladar smrti imate resne čarovniške vibracije. Na tarot karti je smrt upodobljena s skeletom v oklepu, ki jezdi na konju. Skelet predstavlja del telesa, ki preživi dolgo po tem, ko življenje zapusti telo, oklep pa simbolizira nepremagljivost.

Bolj kot katerikoli drug zodiakalni znak veste, kako preobraziti bolečino, ki jo doživljate, v ljubezen. Meditirajte o tej karti, da postanete najboljša različica sebe. Vaša karta je povezana s številko 13, ki je čarobna številka čiščenja. Ste vodno bitje, kar pomeni, da v odnosih potrebujete prostor, da se razvijate in spreminjate. Potrebujete pa tudi globino in zvestobo, ki odsevata vašo intenzivnost in drzno srce.

Strelec – Zmernost

Ste iskalec resnice, ki nenehno stremi k večji razsvetljenosti. Tarot karta Zmernost se pojavi, kadar moramo preveriti sami sebe in se ponovno povezati s svojimi temelji. Na tej tarot karti je upodobljen angel, ki počasi preliva tekočino iz enega zlatega keliha v drugega. Angel išče ravnotežje tudi z eno nogo na skalah, kar izraža potrebo po ohranjanju stika z zemljo, in z eno nogo v vodi, kar kaže na potrebo po sledenju kozmičnemu toku.

Uporabite energijo te karte, da se po potrebi umirite. Karta tudi kaže, kako pomembna je za vas potrpežljivost, še posebej v odnosih. Potrebujete namreč partnerja, ki zna ceniti vašo željo po odkrivanju. Učenje vam je pomembno, kar gre z roko v roki z novimi izkušnjami. Poskrbite tudi, da boste dovolj potovali, da ostanete usklajeni s svojim svobodnim duhom.  

>>15 dobrih in slabih lastnosti strelca

Kozorog – Hudič

Brez strahu – ta karta je divja, tako kot ste pod masko pragmatičnosti tudi vi. Povezava kozoroga s hudičem izhaja iz mitologije grškega boga Pana, ki je pol človek, pol koza. Hudič simbolizira, kaj se zgodi, ko damo prosto pot našim prvinskim željam. Vsakdo, ki je bil s kozorogom, ve, da ste izjemno spretni v spalnici.

Tarot karta Hudič vas uči, da morate slediti svojim strastem in si kdaj privoščite tudi kaj luksuza brez opravičevanja. Da se povežeta s to karto, odkrivajte svoje najgloblje fantazije z dragim. Prepustite se užitkom življenja; vsi potrebujemo malo drznosti v svojem življenju.

Vodnar - Zvezda

Ker ste znamenje, ki vedno sega po zvezdah, ni presenečenje, da je vaša tarot karta Zvezda. Ta karta predstavlja mir, spokojnost in inovativne ideje. Na tarot karti je upodobljena ženska, ki kleči in preliva vodo iz vrča v ribnik, nad njo pa sije zvezda. Tako kot ženska na sliki obdržite eno nogo na tleh, kar predstavlja praktičnost, in drugo nogo v vodi, kar predstavlja intuicijo.

Ta karta vam kaže, da lahko zacelite sebe in da v sebi nosite vse, kar potrebujete za izpolnitev. Vaš smisel življenja sta ustvarjalnost in osebna rast. Ob sebi potrebujete partnerja, ki vas bo pri tem spodbujal. Ker vam je težko pokazati svojo ranljivost, pa je gola ženska na karti opomnik, da se v vas skriva pogum, ki ga potrebujete, da pokažete svetu svoj čudoviti jaz.

Ribi – Luna

Ste najbolj zasanjano znamenje zodiaka, zato je vaša karta Luna. Ta karta je povezana z intuicijo in ustvarjalnostjo. Voda na sliki predstavlja vaš podzavestni um. Na tarot karti majhen rak pleza iz vode, kar kaže na zgodnje stopnje razvijanja zavesti, pes in volk pa tulita v luno, kar predstavlja tako ukročene kot divje dele vašega uma.

Vaša moč leži v vaši sposobnosti prepoznavanja svojih kompleksnih čustev. Zaupajte svoji intuiciji in vedite, da stvari niso vedno takšne, kot se zdijo na prvi pogled. V ljubezni potrebujete predvsem čustveno podporo. Vaš partner se mora biti sposoben povezati z globinami vaše duše. Pazite le, da ljudje ne izkoriščajo vašega nežnega srca, in si zapomnite, da je luna vedno na nebu, da vam osvetljuje pot.

Povzeto po Cosmopolitan.com

Preberite tudi:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk