Čustven zaključek leta, a silvestrovo bo pozitivno

Izteka se počasi staro in preliva v novo. Še malo in bo konec leta 2020. 

Čustven zaključek leta, a silvestrovo bo pozitivno (foto: pixabay) pixabay
30. 12. 2020

ČUSTVEN ZAKLJUČEK LETA

Zadnje dni tega leta nas spremlja polna luna v Raku in čustva bodo lahko dobesedno divjala: od joka, nemira, žalosti, do notranje bolečine... vse to se lahko močno sproži.

Glasba vam v takšnih stanjih lahko zelo pomaga. Duša se lažje sčisti in na koncu lepo zapoje. Zapomnite si, da je dobra motivacija tudi jok. Z jokom se nekaj odblokira, kar vas je ustavljalo, vas puščalo v krču, ki vam ni dovolil se premakniti in zadihati s polno paro.

POZITIVNO SILVESTROVO? 

Luna se na sam silvestrski večer prestavi v Leva in želi, da zablestiš. Tako kot takrat, ko si poželiš biti najboljša verzija sebe. Vstopaj v novo leto samozavestno, odločno, zapleši z radostjo, zapoj z veseljem. Ker samo ti si kreiraš način, kaj in kako želiš živeti. Če želiš dobro, vstopaj pogumno. Z vizijo, z mirom v srcu, s soncem v duši. Vsak mesec ponavljaj in se ne daj zmesti glede vizije, ki jo imaš, sproti pa se prilagajaj. Predrugači kakšno malenkost, če je potrebno, a ne spuščaj svoje volje iz rok. 

KDAJ BO KONEC UKREPOV? 

Večina ukrepov naj bi, po planetih sodeč, trajala skoraj do konca marca. Od druge polovice januarja pa naj bi se dogajali nemiri. Februarja se prične retrogradni Merkur, ki bo pognal marsikoga in marsikaj v zrak. Veliko notranjega in zunanjega upora. 

Marec prinaša veliko možnost zamenjave vladajočih oz. intenzivnega dela na tem področju, zato bo tudi pogojevanja veliko. April prinaša neko sproščanje, morda ne čisto vsega, a veliko tega. Maj in junij sta meseca, ko gredo vsi planeti v retrogradno gibanje, pa tudi prva sezona mrkov nastopi z njimi. To pomeni, da bomo na skakalnici za velik skok v nekaj novega (službe, načrti, posel, partnerstvo, potovanja). Potem pa pride poletje, ko te nič več ne more ustaviti.

To so približne kolektivne smernice. Veliko bo učenja, veliko upora pred spremembami (Saturn), veliko novosti v tehnologiji (Vodnar), priložnosti preko nje (Jupiter), veliko nemirov povezanih z bankami in njihovimi pravili (Uran), v načinu proizvodnje in pridelave hrane (Bik), sprememb glede vladajočih struktur (Pluton v Kozorogu), dosti sprememb glede turizma in letalskega prometa, pa tudi prestrukturiranjua podjetij, odpuščanj pa novih zaposlovanj, ter sprememb glede financ in načina trgovanja in trženja (februar, junij, december).

UŽIVAJ V TRENUTKU IN UKVARJAJ SE S SABO

Skratka, zelo pestro leto je pred nami, dinamike ne bo manjkalo. V prvi polovici leta pojdi korak po korak naprej in s koraki in z vlaganji postopoma. 

Druga polovica leta, še posebej julij in avgust, pa je že prikaz česa si se naučil, kaj vse dobrega in čvrstega si si priboril kot temelj, ki ga ne strese niti orkan.

A nekaj je vmes zelo pomembno: ne prenehaj uživati trenutka v dnevu, ker če ne uživaš v tem, kar počneš, potem samo životariš, potrebno pa je živeti. In prenehaj se ukvarjati s tem, kaj drugi počne, ukvarjaj se s sabo. 

Povzeto po: 

Sonja Šmit