Astrologinja: Nič čudnega ni, če vas zadane ČUSTVENI CUNAMI

Astrologinja Sonja Šmit pravi, da ni prav nič čudnega, če imate v teh dneh občutek, da vas je zadel čustven cunami. 

Astrologinja: Nič čudnega ni, če vas zadane ČUSTVENI CUNAMI (foto: pixabay) pixabay
7. 5. 2021

Planeti trenutno udarjajo na naša čustva, na čustvene reakcije, najbolj pa na naše globoko zakopane čustvene vzorce.

Eni jih želimo videti in razrešiti, eni malo manj - tistim buta preko drugih ljudi - ogledalo je lahko nastavljeno preko drugih ljudi, tudi preko hišnih ljubljenčkov ali preko neke zunanje situacije. Skratka, ali doživljaš čustva osebno na svoji koži, ali pa se ti ogledalo namesti preko drugih.

Cunami žurka izgleda tako, da te premetava sem in tja, si nemiren in v občutku nemoči, stresa, žalosti, nerazumljenosti, nekdo celo v občutku otopelosti, krivde ali pa sramu...

Planeti, Schumannova frekvenca, kolektivna energija... in cunami vsega pride nad tabo. Najpraj nastane velika zmešnjava, ker se luščiš kot čebula plast za plastjo, v tebi pa buta vse, kar je možno - od jeze, žalosti, do nepotrpežljivosti, ker bi rad razrešil čimprej, samo, da se to neha in konča.

Občutki so podobni, kot da te je naplavilo morje na obalo, a že v naslednjem trenutku te energija posrka nazaj v morje in te v še močnejšem valu izpljune na obalo. Občutek imaš, kot da letiš direktno v skale, ves prestrašen v sebi kričiš, zakaj sem sploh karkoli pričel delati na sebi, če pa je grozljivo, če me je sedaj še bolj strah, če mi je še hujše ... In v naslednjem trenutku pristaneš mehko na obali, čutiš ogromno olajšanje. Pa le ni bilo tako hudo... V tistem trenutku pa te že nov val posrka zopet nazaj v valove... Precej noro, kajne?

Tako delujejo naše čustvene reakcije, tako deluje veter sprememb, tako deluje strah in tisto, česar nimaš pod umsko razumsko kontrolo. Pa samo nekaj si želel razčistiti!

A bolj ko poznaš sebe, bolj ko veš, kaj si želiš in česa ne, bolj ti buta potreba po zelo jasnem komuniciranju, po iskrenosti, po realnih zadevah. Pri sebi in pri drugih. S tem je tudi sčasoma vse manj cunamijev in velikih čustvenih valov ter vse več notranje umirjenosti in vse več prijetnih reakcij.

Ker pa so tudi kolektivne energije nemirne, je zdaj luščenje še toliko bolj priporočljivo. Če te prime žalost, jo obelodani, pojdi in jo razišči, a ne išči jo na površju. Pojdi globje in še globje.

Venera (podporna energija) in Pluton (energija globine in transformacije) nam te dni stojita ob strani. Jupiter pa je na zadnji stopinji vodnarja in razburkano gunca in rasčiščuje vse, kar pride pod njegovo okrilje.

V naslednjih treh mesecih bo želel tudi prava dejanja ozaveščanja, dejanske čustvene preizkušnje, zmogljivosti resnice, preizkuse volje, spoznavanje dejanskega in slehernega sebe.

Tudi globino zemlje in morja te dni zelo lepo trese, možni so potresi v globinah, kot bi se korenine ruvale, dejanske, čustvene in kolektivne. Vse z namenom, da se človeštvo premakne v novo zavedanje.

Želiš svobodo?

Potem si raje končno zaželi resnice, iskrenosti, PRAVE ISKRENOSTI - do sebe in do drugih. To je tisto, kar zares osvobaja.

In te osvobojenosti ti ne more dati nič od zunaj. Prava osvobojenost je samo v iskrenem izražanju. Takrat izginejo strahovi in dvomi ter pomisleki.

Kjer ni iskrenega izražanja, kjer ni pristnosti, tam nimaš kaj pričakovati, se nadejati, upati in razmišljati, greš samo naprej. Samo tako se odstranijo ali pa spreobrnejo vsi tisti, ki se ne želijo iz kakršnegakoli razloga izražati iskreno. A ni jim za soditi, ker ne veš, s čim se oni "borijo". Veš pa, kaj si ti želiš - jasno izražanje in jasno komuniciranje, pa naj gre za tvoje bližnje, za družbo, službo, za šefa, zdravnika, odvetnika, politika ali novinarja. Ali pa seveda - za tebe samega.

Sonja Šmit

Poglejte si še: