MODRA SOBA z Majo Megla: Maruša Oblak o igralstvu in vlogi matere posvojeni nepalski deklici

Pogovor o zahtevnosti in izzivih igralskega poklica, o gledaliških in filmskih vlogah, odlikah dobrih režiserjev, lastnih ustvarjalnih projektih in o pogumni vlogi matere samohranilke posvojeni nepalski hčerkici.

MODRA SOBA z Majo Megla: Maruša Oblak o igralstvu in vlogi matere posvojeni nepalski deklici (foto: sensa) sensa
25. 5. 2022

Pogovor lahko tudi poslušate TUKAJ

Maruša Oblak (1966) je gledališka in filmska igralka. Že od konca študija je članica ansambla Slovenskega mladinskega gledališča. Sodelovala je v tradicionalnih, eksperimentalnih in avantgardnih projektih, ki so nastali tako v neodvisnih kot tudi v institucionalnih produkcijah. Od sredine devetdesetih let se je ukvarjala s poučevanjem igre in vodila igralske delavnice in seminarje doma in v tujini. Režirala je nekaj gledaliških projektov. Srečali smo jo tudi v televizijskih filmih in serijah. Za svoje delo je prejela številne nagrade in priznanja, med njimi Severjevo nagrado. 22. junija 2016, pri petdesetih letih, je po štirih letih birokratskih zapletov postala mama takrat dveletni siroti Ajušri Rai. Velik del pogovora je posvečen njima.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!
MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

Vabljeni k poslušanju preteklih pogovorov: