Rajko Bošnjak v oddaji Sensa pogovori: "Na široko imamo odprta vrata v NOVI SVET" (video)

18. 8. 2021
Deli
Rajko Bošnjak v oddaji Sensa pogovori: "Na široko imamo odprta vrata v NOVI SVET" (video) (foto: sensa)
sensa

V Sensa pogovorih smo tokrat na rodovnem posestvu Jakčev dol na Krasu gostili dolgoletnega učitelja na srednji strokovni šoli in ravnatelja žalske waldorfske šole Rajka Bošnjaka. 

NOVA ODDAJA SENSA POGOVORI JE ŽE NA VOLJO TUKAJ: 

NA POTI NAZAJ K SEBI

Rajko pravi:

"Najnižjo točko spusta v materialni svet smo prešli leta 2012. Sedaj smo na poti nazaj domov, k sebi, k ENOSTI z vsem (z ljudmi in nam vidnimi in nevidnimi bitji v Naravi). Vsaka misel ali dejanje razdvajanja (beli, črni, pametni, neumni, cepljeni, necepljeni...), ki smo jim priča na vsakem koraku pri sebi ali od zunaj, peljeta in podpirata stari svet, katerega vrata so se zaprla.

Na široko pa imamo odprta vrata v NOVI SVET, ki pelje k ENOSTI in v ENOST. Življenje je res veličastno, če lahko stopimo skozi ta vrata.

O MOŠKEM in ŽENSKI

"Naloga nas moških je, da smo čvrsto prizemljeni, da postavimo temelj na našem korenskem energijskem središču (1. čakra). To šele predstavlja temelj in izhodišče za duhovni razvoj, ki smo mu priča. Šele tedaj se dvignemo do spolnega energijskega središča, kjer je domovanje ženskega principa (2. čakra). Tu se moramo usmeriti v DOBRO in podpreti žensko USTVARJALNOST. Ob ženski podpori pridemo do svoje MOČI, ki domuje v popkovnem središču (3. čakra). S pravilno uporabljeno močjo nam ženske odprejo vrata srčnega središče (4. čakra). V tem prepletanju moško ženskega principa v vsakem posamezniku ali skupaj imamo možnost soustvariti svet dostojen človeka. To, kar smo ljudje v večini počeli na tem planetu s sabo, z ostalimi kraljestvi in z materjo Zemljo, je še daleč pod živalsko zavestjo.

Ta NOVI SVET mora voditi ženska ustvarjalnost in srčnost, mi moški pa jim moramo nuditi temelj in jih podpreti s svojo močjo. Odpirajo se nam vrata človečnosti, odpirajo se nam vrata raja. VABLJENI V NOVI RAJSKI SVET."

OTROCI NAM KAŽEJO, KAJ NI DOBRO

Bodimo pozorni na otroke. Mlajši kot so bolj hitro nam s svojimi odzivi kažejo, kaj bi morali storiti drugače. Ko pozabimo, kako delovati v NOVEM SVETU, samo poglejmo otroke, ko se igrajo..."

NAPOVEDNIK: 

Poglejte si še naše predhodnje Sensa pogovore: 

  1. Tomaž Rotar: "V življenju nam spodleti šele takrat, ko prenehamo poskušati" 
  2. Katja Temnik: "Narava je ena sama modrost, ki čaka, da jo odkrijemo."
  3. Ddr. Ana Vovk: "Brez duhovne znanosti ni prave znanosti"
  4. Dr. Vesna Mirt: "Travme se prenašajo iz roda v rod, vse dokler se nekdo ne odloči, da jih prekine."
  5. Tomo Križnar: "Kje so zdaj vsi teroristi?"

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja